Gå til innhold

Har du en god oppskrift på suppe?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg er foreløpig ikke så god til å lage uten oppskrift. Kanskje en dag!

Jeg liker alle mulige supper, men er dødelig allergisk mot reker og andre skalldyr, så hummersuppe og lignende er ikke så aktuelt :fnise:

Anonymkode: fe845...9fe

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Disse suppene liker vi godt. :) 

- Gulrotsuppe: Skrell og del gulrot i biter, bland med litt olje, salt og pepper og bak i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Stek hakket løk og hvitløk mykt og ha i litt karri som får frese med litt. Spe med vann/grønnsaksbuljong/kyllingrkraft og ha i gulrøttene. La småkoke under lokk 15 minutter og kjør glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper og server med en rømmeklatt.  

- Kremet tomat/grønnsakssuppe (vi kaller den bare rød suppe): Del to røde paprika, en liten søtpotet, et par store håndfuller små plommetomater eller cherrytomater (eller bare del større tomater i biter), to løk, så mange hvitløksfedd du vil ha og evt en chili delt i to. Bland med olje, salt og pepper og bak ved 200 grader i 40 minutter. Ha alt i en blender, hell i ca 5-6 dl vann/buljong/kraft (evt litt mer, avhengig av hvor tykk du vil ha den) og kjør glatt. 

- Cheesy vegetable chowder: Stek hakket løk mykt. Del 1 brokkoli, 1 blomkål, 2-3 poteter og 2-3 gulrøtter i biter og ha i sammen med 1 liter vann/grønnsaksbuljong og litt tørket timian. Kok opp og la småkoke ca 20 minutter. Smelt 3 ss smør og rør inn 3 ss mel. Spe med et par dl melk og la småkoke noen minutter. Rør dette inn i suppen og ha i en boks maiskorn, et par dl revet ost, salt og pepper. Rør til osten har smeltet og server.

 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Gulrot og ingefær

350 gr gulrøtter 
1 liten løk 
2 fedd hvitløk 
1 ss frisk ingefær , revet 
1 stk rød chili 
3 dl ferskpresset appelsinjuice 
5 dl grønnsakskraft 
3 ss olivenolje 
salt og pepper

Hakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.

Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.

Tilsett kraft og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser og smak til med salt og pepper.

Blomkålsuppe

1 blomkålhode 
3 gulrøtter 
5 hvitløkfedd 
2 ss oliven- eller rapsolje 
1 ts gurkemeie 
1 boks kokosmelk( 4 dl) 
8 dl grønnsaksbuljong 
salt

Forvarm ovnen til 200 ºC.

Skjær blomkålhodet og stammen i store biter. Vask gulrøttene og skjær dem først i to på langs, deretter i store biter. Skrell løken og skjær den i store biter. 

Fordel blomkål, gulrøtter, løk og hvitløkfedd utover bunnen i en ildfast form – den må være stor nok til at grønnsakene ikke ligger over hverandre. Hell over oljen og dryss gurkemeie over. Stekes i ovnen i 30 minutter

Kok opp kokosmelken med kraften mens grønnsakene stekes.

Klem hvitløken ut av skallet og om du vil pynte suppen med litt blomkål, plukker du ut noen pene ferdigstekte blomkålstykker og setter dem til side.

Bland så grønnsaker med kraften og kjør glatt med stavmikser.

Smak til

 
Soppsuppe

250 g sopp
2 hvitløksfedd
3 sjalottløk
3 poteter
1,5 l ferdig utblandet soppbuljong (1,5 liter kokende vann + 3 buljongterninger)
Olivenolje
Salt
Pepper
Chiliflak
Frisk timian

Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Skrell potetene og skjær i mindre biter. Børst soppen ren, og kutt i skiver. 

Ha olivenolje i en kjele og fres hvitløk, løk og sopp i noen minutter.

Tilsett poteter og buljong. Legg på lokk og la småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetene er møre.

Trekk til side og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper

Anonymkode: 69b1a...d9d

  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk! :smilyblomst:
Alle ser kjempegode ut og skal prøves! 😋

Anonymkode: fe845...9fe

AnonymBruker
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Kom hit for å anbefale denne jeg også 😄

Er også veldig glad i disse: 

Trines spicy gulrotsuppe med røde linser og veganmisjonens knallgrønne ertesuppe (denne er sykt rask å lage) 😊

Tenker Vidar Bergum har mange gode supper med mye smak også. 

Anonymkode: fb509...96a

  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
7 hours ago, AnonymBruker said:

Kom hit for å anbefale denne jeg også 😄

Er også veldig glad i disse: 

Trines spicy gulrotsuppe med røde linser og veganmisjonens knallgrønne ertesuppe (denne er sykt rask å lage) 😊

Tenker Vidar Bergum har mange gode supper med mye smak også. 

Anonymkode: fb509...96a

Takk for tips! :smilyblomst:

Anonymkode: fe845...9fe

AnonymBruker
Skrevet

Jeg er veldig glad i spikersuppe😋

Man tager vad man haver, men her er en veiledende oppskrift:

En halv kålrot

Noen gulrøtter

Noen poteter

1-2 løk

En purre

En halv hodekål

Pølser, valgfri type.

Vann med buljong

Salt og pepper etter smak

(Spiker kan sløyfes)

Del opp grønnsakene og pølsene i passe biter, og kok i buljong-vann til de er myke. Rekkefølgen her er ca rekkefølgen de bør tilsettes siden de har ulik koketid. Smak til med salt og pepper til slutt, men vær forsiktig med salt pga buljong og pølser. Server med brød, rundstykker eller flatbrød.

Du kan også tilsette rester av kjøtt eller grønnsaker. Om du har andre grønnsaker er det bare å bruke dem, og du kan fint droppe noen av de jeg har skrevet. Dette er en fin måte å bruke opp grønsaker som begynner å bli slappe, eller når du har igjen en halv brokkoli og trekvart kål fra andre middager. 

Man tager var man haver.

Ang spiker kan du ikke bruke moderne galvaniserte eller rustfrie spikre i denne oppskriften. Det er også usikkert om gamle spiker er av rent nok jern, eller inneholder diverse uheldige metaller. Derfor er det best å droppe spiker helt. Nelikspiker vil gi rar smak, og er derfor heller ikke noe godt alternativ.

Anonymkode: 37b19...741

  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet (endret)

.

Endret av jukkapalme
Feil tråd
AnonymBruker
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg er veldig glad i spikersuppe😋

Man tager vad man haver, men her er en veiledende oppskrift:

En halv kålrot

Noen gulrøtter

Noen poteter

1-2 løk

En purre

En halv hodekål

Pølser, valgfri type.

Vann med buljong

Salt og pepper etter smak

(Spiker kan sløyfes)

Del opp grønnsakene og pølsene i passe biter, og kok i buljong-vann til de er myke. Rekkefølgen her er ca rekkefølgen de bør tilsettes siden de har ulik koketid. Smak til med salt og pepper til slutt, men vær forsiktig med salt pga buljong og pølser. Server med brød, rundstykker eller flatbrød.

Du kan også tilsette rester av kjøtt eller grønnsaker. Om du har andre grønnsaker er det bare å bruke dem, og du kan fint droppe noen av de jeg har skrevet. Dette er en fin måte å bruke opp grønsaker som begynner å bli slappe, eller når du har igjen en halv brokkoli og trekvart kål fra andre middager. 

Man tager var man haver.

Ang spiker kan du ikke bruke moderne galvaniserte eller rustfrie spikre i denne oppskriften. Det er også usikkert om gamle spiker er av rent nok jern, eller inneholder diverse uheldige metaller. Derfor er det best å droppe spiker helt. Nelikspiker vil gi rar smak, og er derfor heller ikke noe godt alternativ.

Anonymkode: 37b19...741

Haha, jeg skal holde både spiker og nellikspiker unna suppa! 
Takk! :smilyblomst:

Anonymkode: fe845...9fe

Skrevet

Trines matblogg sin «verdens beste fiskesuppe versjon 2». Nam :)

  • Nyttig 1
  • 2 uker senere...
AnonymBruker
Skrevet
On 6/24/2022 at 1:15 AM, Ingebjørg said:

Trines matblogg sin «verdens beste fiskesuppe versjon 2». Nam :)

Takk for tips! :)

Anonymkode: fe845...9fe

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...