Gå til innhold

HJEMMELAGET FJELLSMØR, NAM, NAM !!!!


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Nå i disse E- nummertidene kan det vel av og til være godt med noe det ikke er tilsetningstoffer i.

Kjøp en boks ekte rømme.

Miks med mixmaster til rømmen skiller seg.

Mix litt eksta etterpå.

Det du ser er smør siles av enten i et dørslag eller et klede. Silingen er nok i ca. ti minutter.

Etter siling tilsett bittelitt salt og mix sammen med mixmaster.

Så er smøret ferdig.

Jeg pleier å oppbevare det svalt.

I kjøleskap blir det hardt.

Jeg har ikke prøvd å tilsette soyaolje. men en liten dråpe kan jeg tenke meg gjør smøret mykere.

Nam, Nam. :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har også laget smør, etter oppskrift av lørdagskokken i Dagbladet. Det er helt utrolig enkelt slik du beskriver, jeg brukte 2 boxer rømme og lot kjøkkenmaskinen gå i ca 15 min, vasket og saltet etterpå, det ble ca 250 g smør. Det smaker nydelig, men er ikke akkurat hverdagskost.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...