Gå til innhold

Er det kvalitetsforskjeller på parmesan?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Parmigiano Reggiano er jo et beskyttet navn og det er krav til produksjon og sted osv. Er det likevel forskjell på kvalitet og smak på ulike merker? Altså når lagringstiden er den samme? Siden det er så strenge krav tenkte jeg kanskje det ikke hadde noen betydning. Hva synes dere? 

Anonymkode: 3d4e2...c78

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd.

Anonymkode: 79175...539

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd.

Anonymkode: 79175...539

Kanskje du burde skaffe deg briller slik at du ikke velger brunosten med et uhell neste gang? :)

Anonymkode: edea4...1ea

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Brunost? :ler: Rareste jeg har hørt, brunost smaker jo mer eller mindre som karamell.

Anonymkode: bc257...7d6

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk.

Anonymkode: 03735...7bc

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk.

Anonymkode: 03735...7bc

Kumelk mener du?

Anonymkode: 120e0...3ea

  • Liker 1
Gjest Muffin man
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Parmigiano Reggiano er jo et beskyttet navn og det er krav til produksjon og sted osv. Er det likevel forskjell på kvalitet og smak på ulike merker? Altså når lagringstiden er den samme? Siden det er så strenge krav tenkte jeg kanskje det ikke hadde noen betydning. Hva synes dere? 

Anonymkode: 3d4e2...c78

Det er kun smaksforskjell på ulik lagringstid..

Ellers er er all parmesan som selges under Parmegiano Reggiano laget i samme område i Italia av kumelk av kuer som har beitet på det samme..

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk.

Anonymkode: 03735...7bc

Ikke helt riktig.

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk.

Anonymkode: 03735...7bc

Helst ikke, siden det da i så fall ikke er parmesan i det hele tatt. :nigo: 

Anonymkode: 33c8e...c66

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk.

Anonymkode: 03735...7bc

Du tenker på peccorino romano kankskje?

Anonymkode: 87842...f34

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg lurer på det samme. 

Fikk et stykke fra noen som hadde kjøpt direkte fra et ysteri i Italia. Det er den beste osten jeg noen gang har smakt og kan ikke en gang sammenlignes med det jeg har kjøpt i Norge. 

Anonymkode: 0616c...7ea

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Du tenker på peccorino romano kankskje?

Anonymkode: 87842...f34

Pecorino romano lages av sauemelk, ikke geitemelk.

Anonymkode: 8d282...914

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Kanskje du burde skaffe deg briller slik at du ikke velger brunosten med et uhell neste gang? :)

Anonymkode: edea4...1ea

Om en vin har undertoner av brioche, betyr det ikke at man drikker en bakevare 😅

Anonymkode: 79175...539

  • Liker 4
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 8.6.2022 den 13.18):

Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd.

Anonymkode: 79175...539

Har pleid å synes den er god, jeg😅

Anonymkode: 3d4e2...c78

Skrevet

Absolutt. Fersk parmesan: Nam. Parmesan på boks: Fysj. 

AnonymBruker
Skrevet

Er rema sin god?

Anonymkode: 3d4e2...c78

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 19.6.2022 den 17.30):

Er rema sin god?

Anonymkode: 3d4e2...c78

Rema produserer ikke parmesan

Anonymkode: c5bd6...474

AnonymBruker
Skrevet
FrankDrebin skrev (På 14.6.2022 den 23.54):

Absolutt. Fersk parmesan: Nam. Parmesan på boks: Fysj. 

Boks? :klo: 

 

Anonymkode: 5775e...3d5

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Boks? :klo: 

 

Anonymkode: 5775e...3d5

Ja. Det er mulig at det ikke finnes lenger, og i så fall er det en god ting. xD Jeg strødde bokse-parmisan på spagettien en gang på 80-tallet, og det smakte oppkast. 

AnonymBruker
Skrevet
FrankDrebin skrev (1 minutt siden):

Ja. Det er mulig at det ikke finnes lenger, og i så fall er det en god ting. xD Jeg strødde bokse-parmisan på spagettien en gang på 80-tallet, og det smakte oppkast. 

Det er jo ikke det ts spør om. Les HI.

Anonymkode: 5775e...3d5

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Rema produserer ikke parmesan

Anonymkode: c5bd6...474

Hun mener jo selvsagt den rema selger. Hele poenget med tråden er jo om det er forskjeller på de ulike merkene siden de må være produsert på konkrete steder og måter for å kunne kalles parmigiano reggiano 

Anonymkode: 3d4e2...c78

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...