AnonymBruker Skrevet 7. juni 2022 #1 Skrevet 7. juni 2022 Parmigiano Reggiano er jo et beskyttet navn og det er krav til produksjon og sted osv. Er det likevel forskjell på kvalitet og smak på ulike merker? Altså når lagringstiden er den samme? Siden det er så strenge krav tenkte jeg kanskje det ikke hadde noen betydning. Hva synes dere? Anonymkode: 3d4e2...c78
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #2 Skrevet 8. juni 2022 Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd. Anonymkode: 79175...539 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #3 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd. Anonymkode: 79175...539 Kanskje du burde skaffe deg briller slik at du ikke velger brunosten med et uhell neste gang? Anonymkode: edea4...1ea 1 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #4 Skrevet 8. juni 2022 Brunost? Rareste jeg har hørt, brunost smaker jo mer eller mindre som karamell. Anonymkode: bc257...7d6 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #5 Skrevet 8. juni 2022 Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk. Anonymkode: 03735...7bc
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #6 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk. Anonymkode: 03735...7bc Kumelk mener du? Anonymkode: 120e0...3ea 1
Gjest Muffin man Skrevet 8. juni 2022 #7 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Parmigiano Reggiano er jo et beskyttet navn og det er krav til produksjon og sted osv. Er det likevel forskjell på kvalitet og smak på ulike merker? Altså når lagringstiden er den samme? Siden det er så strenge krav tenkte jeg kanskje det ikke hadde noen betydning. Hva synes dere? Anonymkode: 3d4e2...c78 Det er kun smaksforskjell på ulik lagringstid.. Ellers er er all parmesan som selges under Parmegiano Reggiano laget i samme område i Italia av kumelk av kuer som har beitet på det samme.. AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk. Anonymkode: 03735...7bc Ikke helt riktig.
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #8 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk. Anonymkode: 03735...7bc Helst ikke, siden det da i så fall ikke er parmesan i det hele tatt. Anonymkode: 33c8e...c66 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #9 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Det er stor forskjell. Derfor er noe parmesan mye dyrere enn andre. Skikkelig parmesan får man hel i ostedisken. Og det skal være laget på geitemelk. Anonymkode: 03735...7bc Du tenker på peccorino romano kankskje? Anonymkode: 87842...f34 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #10 Skrevet 8. juni 2022 Jeg lurer på det samme. Fikk et stykke fra noen som hadde kjøpt direkte fra et ysteri i Italia. Det er den beste osten jeg noen gang har smakt og kan ikke en gang sammenlignes med det jeg har kjøpt i Norge. Anonymkode: 0616c...7ea 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #11 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Du tenker på peccorino romano kankskje? Anonymkode: 87842...f34 Pecorino romano lages av sauemelk, ikke geitemelk. Anonymkode: 8d282...914 2
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2022 #12 Skrevet 8. juni 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Kanskje du burde skaffe deg briller slik at du ikke velger brunosten med et uhell neste gang? Anonymkode: edea4...1ea Om en vin har undertoner av brioche, betyr det ikke at man drikker en bakevare 😅 Anonymkode: 79175...539 4 2
AnonymBruker Skrevet 14. juni 2022 #13 Skrevet 14. juni 2022 AnonymBruker skrev (På 8.6.2022 den 13.18): Jeg syns helt klart det er forskjell på ulike merker. Jacobs parmesan smaker «brunost», men andre er mildere i smaken. Favoritten blandt standard-merkene er Parmareggio 30 mnd. Anonymkode: 79175...539 Har pleid å synes den er god, jeg😅 Anonymkode: 3d4e2...c78
FrankDrebin Skrevet 14. juni 2022 #14 Skrevet 14. juni 2022 Absolutt. Fersk parmesan: Nam. Parmesan på boks: Fysj.
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #15 Skrevet 19. juni 2022 Er rema sin god? Anonymkode: 3d4e2...c78
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #16 Skrevet 20. juni 2022 AnonymBruker skrev (På 19.6.2022 den 17.30): Er rema sin god? Anonymkode: 3d4e2...c78 Rema produserer ikke parmesan Anonymkode: c5bd6...474
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #17 Skrevet 20. juni 2022 FrankDrebin skrev (På 14.6.2022 den 23.54): Absolutt. Fersk parmesan: Nam. Parmesan på boks: Fysj. Boks? Anonymkode: 5775e...3d5 1
FrankDrebin Skrevet 20. juni 2022 #18 Skrevet 20. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Boks? Anonymkode: 5775e...3d5 Ja. Det er mulig at det ikke finnes lenger, og i så fall er det en god ting. xD Jeg strødde bokse-parmisan på spagettien en gang på 80-tallet, og det smakte oppkast.
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #19 Skrevet 20. juni 2022 FrankDrebin skrev (1 minutt siden): Ja. Det er mulig at det ikke finnes lenger, og i så fall er det en god ting. xD Jeg strødde bokse-parmisan på spagettien en gang på 80-tallet, og det smakte oppkast. Det er jo ikke det ts spør om. Les HI. Anonymkode: 5775e...3d5
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2022 #20 Skrevet 21. juni 2022 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Rema produserer ikke parmesan Anonymkode: c5bd6...474 Hun mener jo selvsagt den rema selger. Hele poenget med tråden er jo om det er forskjeller på de ulike merkene siden de må være produsert på konkrete steder og måter for å kunne kalles parmigiano reggiano Anonymkode: 3d4e2...c78
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå