AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #21 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Vassgraut er noe annet, DET er tamt, og smaker som papp. Anonymkode: 798b6...a08 Eg likar vassgraut! Men et det med varm mjølk på. Anonymkode: 09a31...869
Mobella66 Skrevet 2. juni 2022 #22 Skrevet 2. juni 2022 Jeg koker alltid havregrøten min på vann fordi jeg ikke drikker melk. Putter opp i chiafrø.
Enkelt&Komplisert Skrevet 2. juni 2022 #23 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Jeg tenkte jeg skulle begynne å koke på vann i stedet for melk da det går en del melk til dette når jeg lager det hver morgen. Men blir konsistensen ekkel? pleier du å koke på vann eller melk? Anonymkode: 3dc52...dca Elsker det, koker alltid bare på vann! 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #24 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Jeg tenkte jeg skulle begynne å koke på vann i stedet for melk da det går en del melk til dette når jeg lager det hver morgen. Men blir konsistensen ekkel? pleier du å koke på vann eller melk? Anonymkode: 3dc52...dca Kjøp Svarthavre, steel cut. Ta fire deler vann, 1-1,2 deler gryn og kok i et kvarter. Kjempegodt. Selv lager jeg for fire dager i slengen, oppbevarer i kjøleskapet og har blåbær, eple, kanel og valnøtter på. Anonymkode: 1b87d...118
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #25 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hehe, som om det skulle være så veldig annerledes? Når man likevel vil lage grøten melkefritt er det jo helt sprøtt å kalle havregrøt kokt på vann (slik din egen også er!) for smakløs, tam og ekkel. Anonymkode: a792b...7c0 Synes du at cashew/havre og vann har samme smaksprofil og konsistens? Veldig spesielt. Regner med at det du egentlig forsøker å poengtere er at plantebaserte alternativer til melk kan ha et visst vanninnhold. For alle med smakssans er det likevel stor forskjell på rent vann og ting som inneholder vann. Jeg synes for så vidt også at havregrøt kokt på vann er smakløst. Med melkealternativer (evt melk) får man en fyldigere smak. Anonymkode: 2b3ea...5c2 2 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #27 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Synes du at cashew/havre og vann har samme smaksprofil og konsistens? Veldig spesielt. Regner med at det du egentlig forsøker å poengtere er at plantebaserte alternativer til melk kan ha et visst vanninnhold. For alle med smakssans er det likevel stor forskjell på rent vann og ting som inneholder vann. Jeg synes for så vidt også at havregrøt kokt på vann er smakløst. Med melkealternativer (evt melk) får man en fyldigere smak. Anonymkode: 2b3ea...5c2 Poenget var vel heller at "melk" av havre og vann nødvendigvis må være ganske likt GRØT av havre og vann! Anonymkode: a792b...7c0
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #28 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Poenget var vel heller at "melk" av havre og vann nødvendigvis må være ganske likt GRØT av havre og vann! Anonymkode: a792b...7c0 Men det er det ikke Anonymkode: 96177...f15 3
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #29 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Poenget var vel heller at "melk" av havre og vann nødvendigvis må være ganske likt GRØT av havre og vann! Anonymkode: a792b...7c0 Tja, ikke med mindre man synes at havre og vann smaker veldig likt. Det er ikke så vanskelig å se for seg at prosessen hvor man lager havremelk, evt havre/cashew som jo tross alt var casen, skiller seg en del fra prosessen hvor man koker opp havregryn med valgfri væske. Den typen ting har jo gjerne en del å si for smaken! Anonymkode: 2b3ea...5c2 2
Gjest Adobyen Skrevet 2. juni 2022 #30 Skrevet 2. juni 2022 Jeg heller 1 liten kopp med lettkokte havregryn og 3 kopper vann i en gryte. Koker det opp med litt salt. Heller den på tallerken, drysser på litt kanel og bittelitt sukker. På toppen legger jeg en stripe meierismør, kuttet med ostehøvel.
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #31 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Eg likar vassgraut! Men et det med varm mjølk på. Anonymkode: 09a31...869 Ja liker det forsåvidt jeg også, på varme sommerdager,men da kald vassgraut med melk og sukker på. Bare vassgraut uten noe til smaker papp synes jeg 🙈 Anonymkode: 798b6...a08
Ænema Skrevet 2. juni 2022 #32 Skrevet 2. juni 2022 koker på vann, og så heller jeg kald melk over grøten i tallerken. kjeeempe digg 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #33 Skrevet 2. juni 2022 Koker ikke grøten, spiser grynene rett fra posen. Som regel erstatter jeg havren med et mer naturalistisk produkt, som for eksempel gresshoppevinger. Det er kjempegodt med bjørnebærlyng på. Anonymkode: 65b54...a38 1
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #34 Skrevet 2. juni 2022 Jeg synes der blir søtt og kvalmende kokt på melk. Liker ikke søte ting til frokost.., Med vann bare er best Anonymkode: 92a9a...d3d
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #35 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (43 minutter siden): Tja, ikke med mindre man synes at havre og vann smaker veldig likt. Det er ikke så vanskelig å se for seg at prosessen hvor man lager havremelk, evt havre/cashew som jo tross alt var casen, skiller seg en del fra prosessen hvor man koker opp havregryn med valgfri væske. Den typen ting har jo gjerne en del å si for smaken! Anonymkode: 2b3ea...5c2 Det er vel heller havre og HAVRE som smaker likt! Og vann og vann. Anonymkode: a792b...7c0
Gjest ATLAS6 Skrevet 2. juni 2022 #37 Skrevet 2. juni 2022 Hvis jeg har tid så koker jeg på blanding av vann og melk. Har jeg ikke tid så tar jeg bare havregryn med vann i mikrobølgeovnen
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #38 Skrevet 2. juni 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er vel heller havre og HAVRE som smaker likt! Og vann og vann. Anonymkode: a792b...7c0 Snakk om å finne noe å krangle for bare for å gjøre det, men med det sagt så tar du feil Anonymkode: 96177...f15 2
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #39 Skrevet 2. juni 2022 Smak og behag.. Jeg syns den er best på vann. Men om du er vant til melk blir det nok en overgang. Hva med å blande vann og melk en stund og ha i mer og mer vann. Anonymkode: dcb19...e96
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2022 #40 Skrevet 2. juni 2022 Jeg koker den alltid på vann, og så har jeg kald melk på etterpå, det er nyyydelig😊 Da går det nok mindre melk enn hvis man koker på melk. Men jeg har skjønt nordmenn flest aldri har hørt om dette før😜 Anonymkode: ea34a...c7a 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå