Gjest gjesta Skrevet 8. november 2005 #1 Skrevet 8. november 2005 Skal samle noen venner hos meg og har tenkt å lage helstekt indrefilè. (Har aldri lagd det før, men det burde da gå greit). Hva har jeg som tilbehør? Da tenker jeg på type -- saus -- poteter/ris -- grønnsaker Noe jeg har glemt? Det skal jo passe sammen så kom med forslag og gjerne oppskrift.
DjTriXi Skrevet 8. november 2005 #3 Skrevet 8. november 2005 Hei! Vi tenkte å servere det samme, vi, i romjula. Da tenkte vi å lage en god saus av sjyen, vanlige eller fløtegratinerete poteter og en god soppstuing pluss èn grønnsak til.
Heisan Skrevet 8. november 2005 #4 Skrevet 8. november 2005 Til indrefilet av okse så må vi ha: Stekte tomater Stekt løk salat selvfølgelig Og i sjyen har vi hvitløk og soltørkede tomater. Nam nam
Gjest Gjest Skrevet 8. november 2005 #5 Skrevet 8. november 2005 SAUS: hjemmelaget bernaisesaus, hjemmelaget rødvinssaus, portvinssaus POTETER: bakt potet, eller fløtebakte eller røstipoteter (det meste går egentlig, men ville ikke servert ris til indrefilet av okse) TILBEHØR: Soppstuing, eller stekte cherrytomater, lettdampede sukkererter, salat, ratatouille, andre lettkokte grønnsaker som feks, broccoli, blomkål, og helt sikkert mye mer. Si ifra om du trenger oppskrifter.
Gjest piaf Skrevet 8. november 2005 #7 Skrevet 8. november 2005 Det kommer jo selvsagt an på hva du liker, da, men til rødt kjøtt synes jeg det er godt med enten fløtegratinerte poteter eller ovnsstekte potetbåter, en eller to grønne grønnsaker (feks brokkoli, grønne asparges, aspargesbønner... ) og ovnsbakte tomater (delt i to, smaksatt med oregano, salt, pepper, olivenolje og litt melis - og bakt i ovn ved 125 grader i 3 timer eller mer). Som saus foretrekker jeg bare sjy, dvs pannen kokt ut med feks litt rødvin. Eller rett og slett litt hvitløk/urtesmør istedet. I helgen forsøkte vi forresten jordskokkpuré som tilbehør til (grillet) kjøtt - det kan absolutt anbefales! Man koker jordskokker møre, damper og moser med stavmikser sammen med litt smør, crème fraîche og salt/pepper. Annerledes, litt nøtteaktig smak - kjempegodt. (Vi hadde da ovnsstekte potetbåter med rosmarin i tillegg.)
Arkana Skrevet 8. november 2005 #8 Skrevet 8. november 2005 Noen forslag: * Fløtegratinerte poteter, bakt potet med rømme/kryddersmør, råstekte potetskiver, hjemmelaget potetmos (gjerne med hvitløk i) * Peppersaus, rødvinsaus, bernaise (gjerne hjemmelaget) * Ovnsbakte grønnsaker (cherrytomater, squash, aubergine, paprika, løk, hele hvitløksfedd, bland inn olje, krydder salt/pepper), maiskolber, asparges, stekt småløk, champignonstuing, glaserte babygulrøtter
BettyB Skrevet 10. november 2005 #9 Skrevet 10. november 2005 Et lite forslag når du serverer kjøttet, legg et stykke Brie på hvert kjøtt stykke. Det er utrolig godt! Ellers var det jo mange gode forslag til tilbehør her. Lykke til.
Ling Skrevet 11. november 2005 #10 Skrevet 11. november 2005 balsamico-portvinsreduksjon (til sirup) auberginpure pesto hele, ovnsbakte mandelpoteter hele, bakte hvitløk
Calla Skrevet 11. november 2005 #11 Skrevet 11. november 2005 Brokkoli dampet i hvitløk og creme fraice er også godt til. Dog litt mektighvis du skal fløtegratinerte poteter til..Jeg liker godt å dele poteter i to, krydre de og steke de i ovnen. Halve bakte hvitløk som nevt ovenfor er også nydelig, halve bakte rødløk likeså...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå