Gå til innhold

Hvilke hvitmuggoster er gode?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har kun såvidt smakt brie og synes smaken i seg selv er grei, men at den smaker lite. Hvilke hvitmuggoster synes dere er gode? Noen tips til noen jeg kan prøve?

Anonymkode: 14282...9cf

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du vil ha mer smak kunne kanskje blåmuggost vært noe?

Anonymkode: 43211...075

Skrevet
AnonymBruker skrev (34 minutter siden):

Jeg har kun såvidt smakt brie og synes smaken i seg selv er grei, men at den smaker lite. Hvilke hvitmuggoster synes dere er gode? Noen tips til noen jeg kan prøve?

Anonymkode: 14282...9cf

Bare et tips/spm. Har du kun smakt en type brie?

Jeg er glad i oster med mye smak. Og er veldig glad i brie, men ikke alle. Hvor mye en brie smaker varierer veldig fra type til type. De typisk norskproduserte er milde i smak, de franske (særlig de du kjøper i ostedisken) er ofte langt kraftigere - og dess modnere dess mer smak. La de gjerne ligge over dato om du vil ha mye smak.

Jeg er glad i brie som cour de lion og brie de Paris. 
Ellers de det camembert, men den ligner veldig på brie, synes jeg.

Chevre som er på geitemelk smaker mye.

Et annet tips dersom du har en mild brie er å spise sammen med en litt spicy chorizio eller annen spekepølse/skinke med mye smak. Da balanserer de hverandre 

AnonymBruker
Skrevet
Butter skrev (1 minutt siden):

Bare et tips/spm. Har du kun smakt en type brie?

Jeg er glad i oster med mye smak. Og er veldig glad i brie, men ikke alle. Hvor mye en brie smaker varierer veldig fra type til type. De typisk norskproduserte er milde i smak, de franske (særlig de du kjøper i ostedisken) er ofte langt kraftigere - og dess modnere dess mer smak. La de gjerne ligge over dato om du vil ha mye smak.

Jeg er glad i brie som cour de lion og brie de Paris. 
Ellers de det camembert, men den ligner veldig på brie, synes jeg.

Chevre som er på geitemelk smaker mye.

Et annet tips dersom du har en mild brie er å spise sammen med en litt spicy chorizio eller annen spekepølse/skinke med mye smak. Da balanserer de hverandre 

Tusen tusen takk for tips!😃 jeg er veldig ny med ost og tar imot alt du måtte ha av tips og råd!😃 jeg fikk prøvesmake noen i ostedisken for en liten stund siden og kjøpte med meg en liten bit av den ene, men den synes jeg smakte veldig lite. Og nå har jeg kjøpt en liten rund fra rema. Jeg får sjekke ut de du nevner!😃 hvis du har flere ostetips så må du bare dele!😍

Anonymkode: 14282...9cf

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Tusen tusen takk for tips!😃 jeg er veldig ny med ost og tar imot alt du måtte ha av tips og råd!😃 jeg fikk prøvesmake noen i ostedisken for en liten stund siden og kjøpte med meg en liten bit av den ene, men den synes jeg smakte veldig lite. Og nå har jeg kjøpt en liten rund fra rema. Jeg får sjekke ut de du nevner!😃 hvis du har flere ostetips så må du bare dele!😍

Anonymkode: 14282...9cf

Bare hyggelig 😊😊.

Men hvis du tørr å bevege deg utenfor brie og hvitmugg kan jeg, i likhet med forrige bruker, anbefale blåmugg. Også her vil der være store variasjoner mtp hvor kraftig smak det er, men generelt er det mer smak i blåmugg enn hvitmugg. 

AnonymBruker
Skrevet
Butter skrev (8 minutter siden):

Bare hyggelig 😊😊.

Men hvis du tørr å bevege deg utenfor brie og hvitmugg kan jeg, i likhet med forrige bruker, anbefale blåmugg. Også her vil der være store variasjoner mtp hvor kraftig smak det er, men generelt er det mer smak i blåmugg enn hvitmugg. 

Jeg smakte en bitteliten bit av en blåmuggost også, og den muggsmaken ble gjerne litt voldsom😄 lurer på om det var selbu blå jeg smakte på, men ikke helt sikker

Anonymkode: 14282...9cf

AnonymBruker
Skrevet
Adobyen skrev (Akkurat nå):

Jeg liker denne også

 

E15080E2-1D52-483B-9392-E39AC6926849.jpeg

Er chilismaken veldig dominerende? Eller smaker den ost også?😅

Anonymkode: 14282...9cf

Gjest Adobyen
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Er chilismaken veldig dominerende? Eller smaker den ost også?😅

Anonymkode: 14282...9cf

Den er litt sterk ja, men veldig god på ostefat med kjeks og annet.  Det er mange forskjellige Castello oster, og mye godt. Jeg synes de er best når de er nye, altså lenge før utløpsdato. Det koster ikke så mye å smake litt forsiktig. Jeg smakte første gang på denne blant smaksprøver på Meny en gang 😋

Skrevet

Jeg synes hvit castello (uten chili) og camembert er gode. Men jeg liker dem nye / ferske, så jeg er nok ikke ute etter så mye smak som du. 

Skrevet

Generelt tips: vent til den er romtemperert før du spiser. Da smaker den mer fyldig

Skrevet

Liker bare de mildere brievariantene.

Hilsen ostepingla 😂

AnonymBruker
Skrevet
gohege skrev (9 minutter siden):

Generelt tips: vent til den er romtemperert før du spiser. Da smaker den mer fyldig

Tusen takk! Ja det har jeg forstått skal ha betydning😄 jeg er nok litt for sløv med det, men den fra ostedisken mener jeg jeg hadde ute i ca 1 time. Hvor lenge lar du de stå ute?

Anonymkode: 14282...9cf

Skrevet

Brie med rød paprika er skikkelig godt. 

AnonymBruker
Skrevet

Det som gir en brie mye smak er upasteurisert melk. Så om du vil ha en som har mer karakter, prøv feks en brie de Meaux.

En annen god ost er Brillat-Savarin - anbefales.

Anonymkode: 27caa...1b5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...