Gjest bakaren Skrevet 7. november 2005 #1 Skrevet 7. november 2005 Hva heter denne kaka: Bunnen er av kjeks og smør. Man koker en boks Vikingmelk så det blir karamel Smører karamellen på bunnen, legger på bananskiver og øverst så har man krem. Svært lett kaka å lage. Minnes at den het Banoffel pai, men mitt søk på nettet gav ingen svar.
Arkana Skrevet 7. november 2005 #3 Skrevet 7. november 2005 (endret) Banoffee Pie heter det, da får du nok flere resultater på søket. Godt, men veldig mektig med karamellen. Har oppskriften jeg. Banoffee Pie 1 - 1½ kopp kjeks 1 kopp smør ½ kopp sukker ca 400 gram boks kondensert melk 2 store bananer 2 kopper kremfløte Bland knuste kjeks, sukker og smeltet smør. Press ned i en form og la stå i kjøleskapet til bunnen har stivnet. Kok en uåpnet boks med kondensert melk i 3 timer, pass på at det alltid er vann i kjelen. La avkjøles 10-15 minutter. Åpne boksen og hell karamellen i paiskallet. Avkjøl og sett så i kjøleskap. Skjær bananer i skiver og fordel over paien. Bre over vispet krem. Endret 7. november 2005 av Arkana
Rosenrød Skrevet 7. november 2005 #4 Skrevet 7. november 2005 Nam, den hørtes god ut!!!! Bruker en vikingmelk her?
Mitzi Skrevet 9. november 2005 #6 Skrevet 9. november 2005 Denne kaka ser skikkelig spennende ut, tror jammen jeg skal prøve å lage den til helga. Bare et par spørsmål: hva slags kjeks er best å bruke? Digestives eller lignende? Og vil ikke en uåpnet boks som står og koker i 3 timer eksplodere? Eller kanskje implodere? Dampen kommer jo ikke ut......
Arkana Skrevet 9. november 2005 #7 Skrevet 9. november 2005 hva slags kjeks er best å bruke? Digestives eller lignende? Og vil ikke en uåpnet boks som står og koker i 3 timer eksplodere? Eller kanskje implodere? Dampen kommer jo ikke ut...... ← Digestives bruker jeg i hvertfall, noen ganger bixit. Og boksen eksploderer ikke, det kan jeg love deg.
Mitzi Skrevet 10. november 2005 #8 Skrevet 10. november 2005 Digestives bruker jeg i hvertfall, noen ganger bixit. Og boksen eksploderer ikke, det kan jeg love deg. ← Takk. Og siden du lover, så sjanser jeg på å lage Banoffee Pie til søndag. Wish me luck!
LilleBille Skrevet 10. november 2005 #9 Skrevet 10. november 2005 Kanskje jeg skal få brukt den ene boksen med Vikingmelk jeg har hatt stående i evigheter jeg også da... Er ikke så veldig glad i krem - noen som har prøvd med noe annet? (vaniljekrem/is el??)
Saeria Skrevet 11. november 2005 #10 Skrevet 11. november 2005 Dette var en helt ny kake for meg. Hørtes god ut. Får vel kanskje prøve meg på den en dag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå