AnonymBruker Skrevet 10. mai 2022 #1 Skrevet 10. mai 2022 Jeg ønsker å spise mer fisk og vegetar, og mindre kjøtt. Har en samboer som er veldig glad i kjøtt, men han liker stort sett alltid vegetarmaten jeg lager. Men vil gjerne ha litt flere oppskrifter og råd om hva dere bruker istedet for kjøtt. Jeg er ikke så fan av soyaprodukter, så bruker mest bønner/kikerter eller kanskje noe brød ved siden av. Her er noen go-to retter jeg selv lager: - Thai fiskesuppe med torsk - Linsegryte med kokosmelk og koriander - Minestronesuppe med hvite bønner - Fylt pasta med spinat og hvit saus Anonymkode: 01a8e...b81
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2022 #2 Skrevet 10. mai 2022 Jeg bruker ikke noe i stedet for kjøtt. De dagene jeg ikke spiser kjøtt (som er de fleste dagene i uka) lager jeg en rett uten kjøtt. Stort sett alle pastaretter vi lager til hverdags er kjøttfrie. Noen har salte ansjos i seg i tillegg til grønnsaker, men det er jo ikke noe problem når det er rødt kjøtt du skal kutte ned på. I går hadde vi spaghetti med ertepesto, en annen gjenganger er pasta med brokkoli og ansjos, eller feks puttanesca. Også alle supper vi har til middag er kjøttfrie. Feks gulrotsuppe med kokosmelk og ingefær, potet- og purresuppe, kikert- og purresuppe med parmesan, tyrkisk linsesuppe... Mht fisk er jo også mulighetene endeløse, akkurat som med kjøtt. Anonymkode: d72b1...c40
AnonymBruker Skrevet 11. mai 2022 #3 Skrevet 11. mai 2022 Noen av mine favoritter noen av mine favoritter https://www.vegetarbloggen.no/2021/04/28/spagetti-med-tomater-og-hvitlok/ https://www.vegetarbloggen.no/2016/03/01/one-pot-spaghetti/ https://www.vegetarbloggen.no/2020/02/04/blomkal-tikka-masala-2/#wprm-recipe-container-28167 http://www.veganmisjonen.com/2015/03/oppskrift-rask-falafel-hjemmelaget.html?m=1 https://saritas.no/recipes/chana-masala-indisk-vegetargryte-med-kikerter/ http://www.veganmisjonen.com/2013/10/oppskrift-vegansk-burger.html?m=1 Anonymkode: 643d9...fc7
AnonymBruker Skrevet 12. mai 2022 #4 Skrevet 12. mai 2022 Anbefaler Mia Frogners oppskrifter (se https://greenbonanza.com/). En av våre gjengangere er variasjoner over temaet stekt tofu, nudler med noen form for saus, ofte peanøttsaus, og det vi måtte ha av grønnsaker. Kjapt, enkelt og kan varieres i det uendelige. Syns forøvrig også at det er mer vellykket med retter som er vegetariske i utgangspunktet, enn å tenke at man skal erstatte kjøtt i en rett man er vant til å spise kjøtt i. Her går det mye i indisk 😋 Anonymkode: 36e3f...ef1
pulverheksa Skrevet 12. mai 2022 #5 Skrevet 12. mai 2022 Hvis du vil lage noe skikkelig junk en dag anbefaler jeg Hanne Lenes birria taco. Jeg brukte sopp i stedet for Jack fruit. Det var bare helt vanvittig godt og ingen av oss tenkte på at det ikke var kjøtt. https://vegetarentusiast.no/dyppataco/ Jeg bruker my BBC good food for inspirasjon. De har mye oppskrifter med ingredienser som finnes i de fleste dagligvarebutikker. https://www.bbcgoodfood.com/ 1
Rosa Dartle Skrevet 14. mai 2022 #6 Skrevet 14. mai 2022 Taco synes jeg er veldig godt å bruke svarte bønner til. Du kan bruke litt mindre tacokrydder når du bruker svarte bønner. Aubergine parmigiani: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/aubergine-parmigiana-melanzane-alla-parmigiana/ Buddha Bowl: https://trinesmatblogg.no/recipe/buddha-bowl-med-krydderstekt-sotpotet-og-hummus/ Ulike typer dhal med røde linser. Ellers må jeg anbefale noen få uker med Adams Matkasse eller lignende og velge den vegetarkassa. Det er ikke alt som er optimalt, men vi ble flinkere til å bruke ulike grønnsaker sammen i etterkant.
AnonymBruker Skrevet 14. mai 2022 #7 Skrevet 14. mai 2022 Denne er min go to i helger https://www.ourkitchenstories.no/kremet-vegetarlasagne/ Anonymkode: 9b597...da2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå