Gå til innhold

Flaut! Men får jeg promille nå? For mye gjær!!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Bakte brød i dag og smakte i stad. 1,2 pose brødmix med vann og gjær. En hel klump med gjær. Trodde kanskje det var mening å bruke hele gjæren, er kun vant med tørrgjær så mulig jeg tok for mye! 
Smakte sprit av brødet! Kan jeg bli full av dette?

Anonymkode: c9ad3...f32

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hjelpes hva man skal lese….nei, du får ikke promille av nybakt brød.

Anonymkode: e1d51...fba

  • Liker 3
Skrevet

Det kan slå ut på promillekontroll med en gang. 

https://www.adressa.no/nyheter/article301730.ece

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
visp skrev (14 timer siden):

Det kan slå ut på promillekontroll med en gang. 

https://www.adressa.no/nyheter/article301730.ece

 

Har ikke bil og kjører ikke her. Jeg hadde heller ikke turt å kjøre. Men kan man bli rusa av å spise brød med alt for mye gjær? Hvor mye fersk gjer skal man bruke i 1 brød? 

Anonymkode: c9ad3...f32

AnonymBruker
Skrevet

 

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Har ikke bil og kjører ikke her. Jeg hadde heller ikke turt å kjøre. Men kan man bli rusa av å spise brød med alt for mye gjær? Hvor mye fersk gjer skal man bruke i 1 brød? 

Anonymkode: c9ad3...f32

jeg dør😂 

Anonymkode: acbb8...35d

  • Hjerte 1
Skrevet

Eventuell alkohol ville vel sikkert ha fordampet i stekeovnen? Slik som når man bruker øl eller vin e gryteretter for eksempel? 🤔🤪

AnonymBruker
Skrevet

Oi nå blir det vilt i heimen gitt :yvonne:

Anonymkode: d6acd...ee5

Gjest Adobyen
Skrevet (endret)

Det blir gjærsmak/lukt hvis deigen ikke har hevet lenge nok.  Kan også skje hvis det er brukt for varm væske.

 

Endret av Adobyen
AnonymBruker
Skrevet
  1. Fersk gjær ca. 3 – 5 % av total melmengde, eller ca. 30 – 50 gram pr. kilo mel.

Anonymkode: bf027...470

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):
  1. Fersk gjær ca. 3 – 5 % av total melmengde, eller ca. 30 – 50 gram pr. kilo mel.

Anonymkode: bf027...470

Det høres mye ut! Jeg baker havrebrød med ca 1400 gram mel pluss litt frø, og bruker aldri mer enn en halv pakke, dvs 25 gram ferskgjær. Jeg bruker kald væske, og beregner alltid god til heving. 

AnonymBruker
Skrevet
On 5/10/2022 at 8:31 PM, AnonymBruker said:

Bakte brød i dag og smakte i stad. 1,2 pose brødmix med vann og gjær. En hel klump med gjær. Trodde kanskje det var mening å bruke hele gjæren, er kun vant med tørrgjær så mulig jeg tok for mye! 
Smakte sprit av brødet! Kan jeg bli full av dette?

Anonymkode: c9ad3...f32

Pin on facebook

Anonymkode: edcb6...333

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...