AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #1 Skrevet 5. mai 2022 Jeg har litt dårlig råd et par måneder. Trenger tips. Anonymkode: c94c1...7bd
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #2 Skrevet 5. mai 2022 Kjøper billige fiskekaker på rema (Koster ca 15 kr for en pakke) og har på brød med stekt løk. Kjøper ferdige supper, men har oppi billige pølser og f.eks lapskausblanding for at det skal bli mer mettende. Lager omelett med potet og diverse andre grønnsaker jeg har i kjøleskapet. Anonymkode: 4db8a...f12 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #3 Skrevet 5. mai 2022 Linsegryter. Kjøper store pakninger hos innvandrerbutikk, som gjør det ekstra billig. Man trenger få ingredienser til at det smaker godt, og det gir god næring til billig penge. Hummus, koster veldig lite å lage, og er godt med bare litt råkost ved siden av. Havregrøt Anonymkode: d2f42...ef0
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #4 Skrevet 5. mai 2022 Mye havregrøt, knekkebrød, billige supper som tomatsuppe, baker eget brød, handler datovarer. Av og til henter jeg gratis madkasser hvis jeg har veldig dårlig råd Anonymkode: ea8bf...415
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #5 Skrevet 5. mai 2022 •Supper. Kjøp grønnsaker fra butikkens eget merke. Eksempel gulrot og ingefærsuppe servert med byggryn. 5 stk gulrøtter, middels store 1 stk løk 2 fedd hvitløk 2 cm ingefær 3 dl vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene) 1 boks kokosmelk salt og pepper Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk løk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, og ingefær i litt olje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser • . Kjøp stor forpakning med linser på internasjonal grønnsaksbutikk og billige grønnsaker. Olje til steking 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, finhakket 1 ts spisskummen (litt chili om du liker det hot) 1 ss karri pulver 2 poteter, i biter 3 gulrøtter, i i biter 2 dl linser 1 boks hakkete tomater 5 dl grønsak buljong Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk. Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper Lager burger/boller/kaker av linser/kikerter/bønner,mel,byggryn,,løk etc .Spiser med grønnsaker,poteter/hjemmelaget potetmos og hummus/saus eller i pitabrød/tortilla/burgerbrød eller med pasta Byggrynskaker: 2 dl byggryn 6 dl grønnsaksbuljong (vann og terning) 1 løk 1 gulrot 3 hvitløksfedd 2 ts malt spisskummen 1 ts salt og 1 ts kvernet pepper Ca. 1 dl hvetemel Ha byggryn i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, eller til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, hell grynene i en sil og la dem renne av seg. Skrell løk, gulrot og hvitløk og del dem i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og kjør dem til mos. Tilsett kokte byggryn, chilipulver, spisskummen, salt og pepper, og kjør alt til en fin masse. Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre byggrynskakene litt tunge. Ha litt olje i den ene hånden og bruk en skje som du dypper i kaldt vann for å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen. Varm en stekepanne med olje og legg i bollene med god avstand. Bruk en stekespade og klem forsiktig ut bollene til ca. 1 ½ cm tykke kaker. Stek byggrynskakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig og stek ferdig på den andre siden. La dem renne av seg på litt tørkepapir. Falafler 500 gram kikerter – husk å sette dem i bløt i ca. 8 timer 2 løk 4 fedd hvitløk 3 ts malt spiskummin 2 ss sitronsaft Fersk chili eller chilipulver etter smak Salt og pepper Olje til å fritere i Skyll kikertene grundig og la dem dryppe av seg. Blend alle ingrediensene sammen – unntatt oljen. Det kan være en fordel å ha kikertene i litt av gangen. Varm oljen opp i en dyp stekepanne eller kjele – vær forsiktig med den kokende oljen! Form massen til boller, og ha dem i den varme oljen og la dem fritere til de er brune og sprøe. Ta dem opp av oljen og legg dem på fettsugende papir. Anonymkode: 32126...fe2 1 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #6 Skrevet 5. mai 2022 26 minutter siden, AnonymBruker said: •Supper. Kjøp grønnsaker fra butikkens eget merke. Eksempel gulrot og ingefærsuppe servert med byggryn. 5 stk gulrøtter, middels store 1 stk løk 2 fedd hvitløk 2 cm ingefær 3 dl vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene) 1 boks kokosmelk salt og pepper Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk løk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, og ingefær i litt olje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser • . Kjøp stor forpakning med linser på internasjonal grønnsaksbutikk og billige grønnsaker. Olje til steking 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, finhakket 1 ts spisskummen (litt chili om du liker det hot) 1 ss karri pulver 2 poteter, i biter 3 gulrøtter, i i biter 2 dl linser 1 boks hakkete tomater 5 dl grønsak buljong Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk. Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper Lager burger/boller/kaker av linser/kikerter/bønner,mel,byggryn,,løk etc .Spiser med grønnsaker,poteter/hjemmelaget potetmos og hummus/saus eller i pitabrød/tortilla/burgerbrød eller med pasta Byggrynskaker: 2 dl byggryn 6 dl grønnsaksbuljong (vann og terning) 1 løk 1 gulrot 3 hvitløksfedd 2 ts malt spisskummen 1 ts salt og 1 ts kvernet pepper Ca. 1 dl hvetemel Ha byggryn i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, eller til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, hell grynene i en sil og la dem renne av seg. Skrell løk, gulrot og hvitløk og del dem i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og kjør dem til mos. Tilsett kokte byggryn, chilipulver, spisskummen, salt og pepper, og kjør alt til en fin masse. Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre byggrynskakene litt tunge. Ha litt olje i den ene hånden og bruk en skje som du dypper i kaldt vann for å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen. Varm en stekepanne med olje og legg i bollene med god avstand. Bruk en stekespade og klem forsiktig ut bollene til ca. 1 ½ cm tykke kaker. Stek byggrynskakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig og stek ferdig på den andre siden. La dem renne av seg på litt tørkepapir. Falafler 500 gram kikerter – husk å sette dem i bløt i ca. 8 timer 2 løk 4 fedd hvitløk 3 ts malt spiskummin 2 ss sitronsaft Fersk chili eller chilipulver etter smak Salt og pepper Olje til å fritere i Skyll kikertene grundig og la dem dryppe av seg. Blend alle ingrediensene sammen – unntatt oljen. Det kan være en fordel å ha kikertene i litt av gangen. Varm oljen opp i en dyp stekepanne eller kjele – vær forsiktig med den kokende oljen! Form massen til boller, og ha dem i den varme oljen og la dem fritere til de er brune og sprøe. Ta dem opp av oljen og legg dem på fettsugende papir. Anonymkode: 32126...fe2 Går fint an å lage falafel uten å fritere, da sparer du både penger og helsa Anonymkode: d2f42...ef0
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #7 Skrevet 5. mai 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Går fint an å lage falafel uten å fritere, da sparer du både penger og helsa Anonymkode: d2f42...ef0 Ja det går fint, men jeg synes det smaker bedre når de er fritert. Og nå spurte ikke Ts etter helseråd,men med det sagt så tar man ikke skade av å spise noen friterte falafler fra tid til annen. Anonymkode: 32126...fe2 3
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #8 Skrevet 5. mai 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Jeg har litt dårlig råd et par måneder. Trenger tips. Anonymkode: c94c1...7bd egentlig alle slags supper- steker en boks med kikerter i pannen og har som topping, i tomatsuppe feks som jeg er møkklei men som yngstemor her elsker😂 da blir det enda mer mettende:) Anonymkode: a49f1...a3e
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #9 Skrevet 5. mai 2022 Nudler, egg, fryser ned brød i porsjonstørrelse, torogryter når de er på 40%, kjøper datovarer, bruker bønner/grønnsaker i stedet for kjøtt i oppskrifter Anonymkode: 0a43b...cac
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #10 Skrevet 5. mai 2022 Brød med fiskekaker gulrot first price kikerter amerikansk blanding billig brød first price pasta potetstappe havregrøt havregrynsvafler Anonymkode: 8328b...c73
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2022 #11 Skrevet 5. mai 2022 Dere har mer matvett enn jeg hadde som student. Jeg spiste spagetti med smør og ketsjup. Anonymkode: bbbcd...474 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå