Gå til innhold

Hva spiser du når du har dårlig råd?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har litt dårlig råd et par måneder. Trenger tips.

Anonymkode: c94c1...7bd

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper billige fiskekaker på rema (Koster ca 15 kr for en pakke) og har på brød med stekt løk.

Kjøper ferdige supper, men har oppi billige pølser og f.eks lapskausblanding for at det skal bli mer mettende.

Lager omelett med potet og diverse andre grønnsaker jeg har i kjøleskapet.

Anonymkode: 4db8a...f12

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Linsegryter. Kjøper store pakninger hos innvandrerbutikk, som gjør det ekstra billig. Man trenger få ingredienser til at det smaker godt, og det gir god næring til billig penge. 

Hummus, koster veldig lite å lage, og er godt med bare litt råkost ved siden av. 

Havregrøt

Anonymkode: d2f42...ef0

AnonymBruker
Skrevet

Mye havregrøt, knekkebrød, billige supper som tomatsuppe, baker eget brød, handler datovarer. Av og til henter jeg gratis madkasser hvis jeg har veldig dårlig råd

Anonymkode: ea8bf...415

AnonymBruker
Skrevet

Supper. Kjøp grønnsaker fra butikkens eget merke. Eksempel gulrot og ingefærsuppe servert med byggryn.

5 stk  gulrøtter, middels store 
1 stk løk 
2 fedd hvitløk 
2 cm  ingefær 
3 dl  vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene) 
1 boks  kokosmelk 
salt og pepper

 Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk løk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, og ingefær  i litt olje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser

 . Kjøp stor forpakning med linser på internasjonal grønnsaksbutikk og billige grønnsaker.

Olje til steking  
1 løk, hakket  
1 fedd hvitløk, finhakket  
1 ts spisskummen  
(litt chili om du liker det hot)  
1 ss karri pulver  
2 poteter, i biter  
3 gulrøtter, i i biter  
2 dl linser   
1 boks hakkete tomater  
5 dl grønsak buljong

Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og  linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk.

Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper

Lager burger/boller/kaker av linser/kikerter/bønner,mel,byggryn,,løk etc .Spiser med grønnsaker,poteter/hjemmelaget potetmos og hummus/saus eller i pitabrød/tortilla/burgerbrød eller med pasta

Byggrynskaker
2 dl byggryn 
6 dl grønnsaksbuljong (vann og terning) 
1 løk 
1 gulrot 
3  hvitløksfedd 
2 ts malt spisskummen 
1 ts salt og 1 ts kvernet pepper 
Ca. 1 dl hvetemel

Ha byggryn i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, eller til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, hell grynene i en sil og la dem renne av seg.

Skrell løk, gulrot og hvitløk og del dem i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og kjør dem til mos. Tilsett kokte byggryn, chilipulver, spisskummen, salt og pepper, og kjør alt til en fin masse.

Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre byggrynskakene litt tunge.

Ha litt olje i den ene hånden og bruk en skje som du dypper i kaldt vann for å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen.

Varm en stekepanne med olje og legg i bollene med god avstand. Bruk en stekespade og klem forsiktig ut bollene til ca. 1 ½ cm tykke kaker. Stek byggrynskakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig og stek ferdig på den andre siden. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Falafler 
500 gram kikerter – husk å sette dem i bløt i ca. 8 timer
2 løk 
4 fedd hvitløk 
3 ts malt spiskummin 
2 ss sitronsaft 
Fersk chili eller chilipulver etter smak 
Salt og pepper 
Olje til å fritere i

Skyll kikertene grundig og la dem dryppe av seg. 

Blend alle ingrediensene sammen – unntatt oljen. Det kan være en fordel å ha kikertene i litt av gangen. 

Varm oljen opp i en dyp stekepanne eller kjele – vær forsiktig med den kokende oljen!

Form massen til boller, og ha dem i den varme oljen og la dem fritere til de er brune og sprøe. 

Ta dem opp av oljen og legg dem på fettsugende papir. 

Anonymkode: 32126...fe2

  • Liker 1
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet
26 minutter siden, AnonymBruker said:

Supper. Kjøp grønnsaker fra butikkens eget merke. Eksempel gulrot og ingefærsuppe servert med byggryn.

5 stk  gulrøtter, middels store 
1 stk løk 
2 fedd hvitløk 
2 cm  ingefær 
3 dl  vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene) 
1 boks  kokosmelk 
salt og pepper

 Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk løk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, og ingefær  i litt olje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser

 . Kjøp stor forpakning med linser på internasjonal grønnsaksbutikk og billige grønnsaker.

Olje til steking  
1 løk, hakket  
1 fedd hvitløk, finhakket  
1 ts spisskummen  
(litt chili om du liker det hot)  
1 ss karri pulver  
2 poteter, i biter  
3 gulrøtter, i i biter  
2 dl linser   
1 boks hakkete tomater  
5 dl grønsak buljong

Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og  linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk.

Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper

Lager burger/boller/kaker av linser/kikerter/bønner,mel,byggryn,,løk etc .Spiser med grønnsaker,poteter/hjemmelaget potetmos og hummus/saus eller i pitabrød/tortilla/burgerbrød eller med pasta

Byggrynskaker
2 dl byggryn 
6 dl grønnsaksbuljong (vann og terning) 
1 løk 
1 gulrot 
3  hvitløksfedd 
2 ts malt spisskummen 
1 ts salt og 1 ts kvernet pepper 
Ca. 1 dl hvetemel

Ha byggryn i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, eller til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, hell grynene i en sil og la dem renne av seg.

Skrell løk, gulrot og hvitløk og del dem i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og kjør dem til mos. Tilsett kokte byggryn, chilipulver, spisskummen, salt og pepper, og kjør alt til en fin masse.

Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre byggrynskakene litt tunge.

Ha litt olje i den ene hånden og bruk en skje som du dypper i kaldt vann for å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen.

Varm en stekepanne med olje og legg i bollene med god avstand. Bruk en stekespade og klem forsiktig ut bollene til ca. 1 ½ cm tykke kaker. Stek byggrynskakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig og stek ferdig på den andre siden. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Falafler 
500 gram kikerter – husk å sette dem i bløt i ca. 8 timer
2 løk 
4 fedd hvitløk 
3 ts malt spiskummin 
2 ss sitronsaft 
Fersk chili eller chilipulver etter smak 
Salt og pepper 
Olje til å fritere i

Skyll kikertene grundig og la dem dryppe av seg. 

Blend alle ingrediensene sammen – unntatt oljen. Det kan være en fordel å ha kikertene i litt av gangen. 

Varm oljen opp i en dyp stekepanne eller kjele – vær forsiktig med den kokende oljen!

Form massen til boller, og ha dem i den varme oljen og la dem fritere til de er brune og sprøe. 

Ta dem opp av oljen og legg dem på fettsugende papir. 

Anonymkode: 32126...fe2

Går fint an å lage falafel uten å fritere, da sparer du både penger og helsa :)

Anonymkode: d2f42...ef0

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Går fint an å lage falafel uten å fritere, da sparer du både penger og helsa :)

Anonymkode: d2f42...ef0

Ja det går fint, men jeg synes det smaker bedre når de er fritert. Og nå spurte ikke Ts etter helseråd,men med det sagt så tar man ikke skade av å spise noen friterte falafler fra tid til annen.

Anonymkode: 32126...fe2

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jeg har litt dårlig råd et par måneder. Trenger tips.

Anonymkode: c94c1...7bd

 

egentlig alle slags supper- steker en boks med kikerter i pannen og har som topping, i tomatsuppe feks som jeg er møkklei men som yngstemor her elsker😂 da blir det enda mer mettende:) 

 

Anonymkode: a49f1...a3e

AnonymBruker
Skrevet

Nudler, egg, fryser ned brød i porsjonstørrelse, torogryter når de er på 40%, kjøper datovarer, bruker bønner/grønnsaker i stedet for kjøtt i oppskrifter

Anonymkode: 0a43b...cac

AnonymBruker
Skrevet

Brød med fiskekaker

gulrot first price

kikerter

amerikansk blanding

billig brød

first price pasta

potetstappe

havregrøt

havregrynsvafler

 

Anonymkode: 8328b...c73

AnonymBruker
Skrevet

Dere har mer matvett enn jeg hadde som student.  Jeg spiste spagetti med smør og ketsjup. 

Anonymkode: bbbcd...474

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...