Gå til innhold

Kan man steke kjøttdeig i en vanlig panne?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Stekepannen min er blitt ødelagt. Lurer på om man kan steke kjøttdeig i en vanlig panne/kasserolle?

Anonymkode: a3c30...c1a

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Selvfølgelig kan du det :)

Anonymkode: 4e240...a9a

  • Liker 3
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet (endret)

Selvfølgelig, steker alltid kjøttdeig i vanlig panne. 

Endret av AthenaRavenLuna
Skrevet

Selv pleier jeg alltid å steke kjøttdeig i en panne. Hvorfor skulle det være noe problem? 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Uff nå føler jeg meg dum🤣 Måtte bare forsikre meg om det siden har aldri gjort det før. Takk for svar.

Ts

 

Anonymkode: a3c30...c1a

AnonymBruker
Skrevet

Er du fra Vestlandet? Mener du kjele? Du navn det, men den blir mest sannsynlig kokt, ikke stekt. 

Anonymkode: d4863...70e

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Kan* (ikke navn)

Anonymkode: d4863...70e

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Er du fra Vestlandet? Mener du kjele? Du navn det, men den blir mest sannsynlig kokt, ikke stekt. 

Anonymkode: d4863...70e

Blir ikke kokt om du ikke tilsetter vann, eller annet flytende 😂 har samme effekt som panne om man bare tar stekesmør eller olje..

Anonymkode: 20d47...141

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Skrevet (endret)

Steke den i ovn, dele den opp først

Endret av Mumia
AnonymBruker
Skrevet

Du kan koke kjøttdeigen i en panne. Det trenger ikke være en stor forskjell da, mang koker kjøttdeigen i en stekepanne også. 

Anonymkode: 1f39b...9f2

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Blir ikke kokt om du ikke tilsetter vann, eller annet flytende 😂 har samme effekt som panne om man bare tar stekesmør eller olje..

Anonymkode: 20d47...141

Google «stek kjøttdeig», så får du svar.

https://www.rema.no/laermer/hvordan-steke-kjottdeig/

 

https://www.matprat.no/artikler/tilberedning/hvordan-steke-kjottdeig/

Screenshot_20220505-125553_Chrome.jpg

Anonymkode: d4863...70e

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Vet ikke helt hva du mener med vanlig panne (er ikke alle panner vanlige? :) )

,men dersom du mener kjele, så går det fint å steke i kjele også. :)

Anonymkode: eb072...ff0

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Dette har jo med mengde Kjøttdeig i forhold til størrelse på kjele/panne. Det blir ikke kokt fordi man bruker en kjele.

Anonymkode: 00f59...8c9

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Du kan steke den i en kjele, velg en stor, vid kjele med stor bunn, ev. stek kjøttdeigen i to omganger. Hvis det blir for mye kjøtt på en gang så blir den kokt fremfor stekt, enten den stekes i kjele eller panne. 

Anonymkode: b38d9...797

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Dette har jo med mengde Kjøttdeig i forhold til størrelse på kjele/panne. Det blir ikke kokt fordi man bruker en kjele.

Anonymkode: 00f59...8c9

De fleste stekepanner kan holde høy temperatur grunnet stor overflate. Ts nevner «vanlig panne» og de fleste kjeler har mindre diameter (overflate) enn stekepanner. Det er derfor vanskeligere å oppnå høy nok temperatur i en kjele. Men dersom man tilsetter lite nok kjøtt kan det bli stekt, ja

Anonymkode: d4863...70e

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

De fleste stekepanner kan holde høy temperatur grunnet stor overflate. Ts nevner «vanlig panne» og de fleste kjeler har mindre diameter (overflate) enn stekepanner. Det er derfor vanskeligere å oppnå høy nok temperatur i en kjele. Men dersom man tilsetter lite nok kjøtt kan det bli stekt, ja

Anonymkode: d4863...70e

Skjønner. Da har det med hva man definerer som en "vanlig panne/kjele" å gjøre. Jeg ser på en "vanlig kjele" som en som har like stor diameter som en stekepanne. De mindre kjelene ser jeg på som sausekjeler.

Anonymkode: 00f59...8c9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

De fleste stekepanner kan holde høy temperatur grunnet stor overflate. Ts nevner «vanlig panne» og de fleste kjeler har mindre diameter (overflate) enn stekepanner. Det er derfor vanskeligere å oppnå høy nok temperatur i en kjele. Men dersom man tilsetter lite nok kjøtt kan det bli stekt, ja

Anonymkode: d4863...70e

Nå finnes det små stekepanner, da🙂

Anonymkode: b38d9...797

AnonymBruker
Skrevet
On 5/5/2022 at 12:34 PM, AnonymBruker said:

Stekepannen min er blitt ødelagt. Lurer på om man kan steke kjøttdeig i en vanlig panne/kasserolle?

Anonymkode: a3c30...c1a

Ja så klart

Anonymkode: a5904...d7a

AnonymBruker
Skrevet

Hva er en "vanlig panne" som ikke er en steikepanne? De eneste pannene jeg vet om er steikepanner og menneskepanner.

Anonymkode: 17c3e...ce8

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 5.5.2022 den 12.52):

Blir ikke kokt om du ikke tilsetter vann, eller annet flytende 😂 har samme effekt som panne om man bare tar stekesmør eller olje..

Anonymkode: 20d47...141

Kjøtt er 75% vann!

Nå har du lært det.

Anonymkode: 66801...756

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...