Gå til innhold

Sjokoladekake-pynt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Noen som har noen bra oppskrifter på sjokoladekake? :lol:

Gode tips til pynt?

Klem

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Blåbær-strø og kokos?

non-stop?

Ikke så originalt men..

Skrevet

Bruker som regel ferdig mix fra butikken jeg. Møllernes Sjokoladekake er kjempegod og saftig.

Som pynt.. valnøtter, hakkede hasselnøtter, revet sjokolade.. mm!

Ønsker du litt mer "stil" kan du smalte kokesjokolade i vannbad og sprøyte den ut på matpapir i snirkler og krusseduller som du stikker ned i glasuren.

Sprøyter du den over matpapir som er rullet rundt en flaske eller et kjevle får du fine "buer".

Sett pynten en stund i kjøleskap før du legger den på kaken, da løsner den lett fra papiret

Skrevet

Madison: Hva er blåbær-strø? *nyskjerrig*

Hilsen Pjuska som heller ikke vet så mye om kakepynt..

Skrevet

Det er strø akkurat som sånn vanlig man kjøper.

Med mange farger vet du..

Mulig det ble kjøpt i sverige..??

Ikke jeg som kjøpte det.

Ikke at jeg kan noe om kakepynt uansett men.

(det er blått, men ikke e-stoff lyseblått)

Gjest Anonymous
Skrevet

Kjøpte sølvkulerstrø en gang, og det ble stilig!!!!!!!!!!

Skrevet

Jaa, det har jeg sett.

Prøv det!

Skriver under på at det er stilig :D

Skrevet

Jeg plerier å ha myke karamellkuler på, jeg- som jeg kjøper i Sverige...

De ser ut som sølvkulene, men selvfølgelig brune...de finnes også i Tutti Frutti som er i rosa, gult, grønt mm...

Karamell kulene er imari gode å spise uten kake under også... :oops: ...de andre smaker ikke så mye....

Har sett karamell kulene i Norge også, men de er mye billigere i Sverige....

Desverre har jeg ikke noe bra oppskrifter...

Gjest pulverheksa
Skrevet

Jeg bruker å bake Regia kaken, den står bakpå de røde kakaopakkene. Den er enkel å lage.

Den er ikke så stor så er det til mange går det fint å doble oppskriften.

Jeg pleier å lage den i en rund springform. Da blir den høyere og jeg kan dele og fylle den som bløtkake.

Syns det er fint med roser oppå jeg.

Ellers kommer det litt an på hva slags anledning det er. pleier å gå berserk i smågodt hylla når jeg trenger uformell kakepynt :ler2:

Skrevet

Seigmenn og nonstop :oops:

Passer bedre til barnebursdag kanskje :ler2:

xeyes

  • 2 år senere...
Skrevet
Blåbær-strø og kokos?

non-stop?

Ikke så originalt men..

Hallo Madison

Ser at dette er et gamelt innlegg, men jeg har søkt på kokos og da fant jeg dette. Men uansett... det jeg lurte på var, hvor får jeg tak i blåbær strøssel. Har lett etter det i et par år faktisk, ikke så veldig hart, men jeg har sett etter det når jeg har vært i buttikker o.l.

Jeg synes det blåbærstrøsselet er så sinsykt godt på suksessterta.

*sitter å håper på svar*

Skrevet

Sølvkuler er grisegiftige. Ikke er de gode heller. Men pynter jo opp...

Skrevet

Disse tre er utrolig gode! :sikle:

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fryses.

Fransk sjokoladekake

250 g kokesjokolade

250 g smør

5 egg

2 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad. Lag eggedosis av egg og sukker. Vend sjokoladerøren nedi, og bland til slutt forsiktig inn mel og bakepulver. Smør og mel en springform (24 cm). Kaken skal steke ved 200 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.

Brownies

200 g mørk sjokolade

170 g smør

4 dl sukker

4 egg

2 ts vaniljesukker

2,5 dl hvetemel

Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en liten langpanne. Stek ved 175 grader i ca 45 minutter. Doble oppskriften for en stor langpanne.

Forslag til pynt: pisket krem, ristede hasselnøtter, mandelflak, kakestrøssel, nonstop/smarties, seigmenn, ferdiglaget kakepynt fra butikk, sukkerblomster, nøtter, kokos, syltet appelsinskall +++

Skrevet

ÅÅÅÅ Anna! Du er en knupp, jeg har lett etter denne kaka!!

Jeg skal bake i dag!

Gjest Zim-zum
Skrevet

Jeg synes det gir en frisk smak med hermetiske mandariner som pynt. De legges i et rundt møster på en rund sjokoladekake. La dem dekke hele kaken. Men de må renne skikkelig av seg først.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...