Gå til innhold

Varme creme fresh, rømme, gresk yoghurt eller kesam?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg skal ikke si det med helt 100% sikkerhet:

Creme fresh tåler varme og kan kokes, de andre må man være forsiktig med, for de kan skille seg.

Her kan du lese litt om de ulike typene:

https://meny.no/tema/meieri/forskjellen-pa-kesam-cottage-cheese-og-romme/

Tine har også god informasjon om sine produkter:

https://www.tine.no/merkevarer/tine-crème-fraîche/produkter/tine-crème-fraîche-lett-10

TINE® Crème Fraîche Lett 10 % kan kokes, har myk og fyldig konsistens og en frisk, syrlig smak.

Anonymkode: e4b96...ef1

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Jeg skal ikke si det med helt 100% sikkerhet:

Creme fresh tåler varme og kan kokes, de andre må man være forsiktig med, for de kan skille seg.

Her kan du lese litt om de ulike typene:

https://meny.no/tema/meieri/forskjellen-pa-kesam-cottage-cheese-og-romme/

Tine har også god informasjon om sine produkter:

https://www.tine.no/merkevarer/tine-crème-fraîche/produkter/tine-crème-fraîche-lett-10

TINE® Crème Fraîche Lett 10 % kan kokes, har myk og fyldig konsistens og en frisk, syrlig smak.

Anonymkode: e4b96...ef1

Tusen takk! 😄

ts

Anonymkode: 8ac79...f11

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Du kan droppe melkeproduktet (crème fraishe mm) og heller bruke light kokosmelk, særlig til asiatiske retter.

Anonymkode: 1fbbd...84c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Creme fraiche tilsvarer fløte i fett og kalorier. Det samme gjør seterrømme. Særlig creme fraiche er egnet til langvarig koking.

Gresk/tyrkisk yoghurt (matyoghurtene) inneholder betydelig mindre fett og kalorier. Brukes ofte i indisk mat og gresk og tyrkisk (ofte som kaldt tilbehør i to siste). Kokes ofte i indisk mat, men tilsettes helt på slutten. Kan bli litt kornete, men går greit.

Kesam kan varmebehandles, men ikke kokes. Den kan brukes til ovnsbaking og kan også helt eller delvis erstatte smør i endel bakverk som boller, pai m.m og vil

bidra til å redusere kaloriene der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Er bare 1 person, og spiser ikke så mye meieriprodukter, så pleier ikke ha så mye stående i kjøleskapet, men bruker som regel kremost som alternativ i sauser o.l. Aner ikke om det er sunnere, men jeg har ikke i så mye heller.

Anonymkode: 80549...bdd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kald rømmedressing er jo helt super til fisk! Bare bland rømme med hvitløkspulver/hvitløk, litt sitron, salt og pepper. Evt bittelitt sukker og la det stå en times tid. Du kan også bruke urter eller gressløk (tørr eller fersk). 

Til kylling ville jeg laget en varm saus. Du kommer langt ned litt kyllingbuljong, krydder og fløte/creme fraiche. Matfløte tåler et forsiktig oppkok men kan ikke koke noe særlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Lett matfløte inneholdt bare halvparten av kaloriene som en creme fresh! Men det står at matfløte ikke tåler oppkoking… bare kremfløte, men kremfløten blir for fet igjen 😰

ts

Anonymkode: 8ac79...f11

Jeg har gode erfaringer med lett matfløte, aldri opplevd at den skiller seg. Den tåler et oppkok, men bør ikke stå å koke over lang tid. I feks en saus går det helt fint an å bruke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Linda Stuhaug har mange fine oppskrifter, mange av de inneholder kokosmelk, -krem eller creme fraiche blant annet. Mange fine tips og inspirasjon der. :) 

Anonymkode: b1e88...bb4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...