Gå til innhold

Ditt beste tips til grønnsakstilbehør til middag


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Noen som har noen gode tips til en litt sunnere hverdag? Vi ender ofte opp med det samme tilbehøret hele tiden, som er stekt brokkoli. 

Anonymkode: af9cb...c02

  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Kokte grønnsaker? Salat?

Endret av flusa
AnonymBruker
Skrevet

Stekegrønnsaker fra Findus! Ligger i frysedisken :)

Anonymkode: 79a1c...5e5

AnonymBruker
Skrevet

Grønnsakspure eller mos av noe slag (mye godt man kan variere der). Steke, koke, dampe grønnsaker for forskjellig konsistens. Koke i buljong for mer smak? 

Brokkolisalat er jo veldig godt.

Gratinert brokkoli/blomkål.

Råkostsalat

Bakte rotgrønnsaker i ovnen

 

Anonymkode: f58fd...f0e

  • Liker 1
Skrevet

Ovnsbakte når god nok tid, alle slags blandinger av rotgrønnsaker man tilfeldigvis hadde blir godt som bakt i ovn :)

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Brokkoli, blomkål og gulrot med noe godt krydder på i ovnene er veldig godt :) 

Anonymkode: b6d3a...347

Skrevet

Rosenkål i skiver toppet med hvitløk og honning bakt i ovnen til det blir crispy. Godt til svinekjøtt.

Mangosalat av mango, rødløk, finhakket chili og avokado (og helst koriander, men da klikker den ene datteren min 😂) er utrolig godt til ovnsbakt fisk med hoisin glade

Mykstekt løk og purre og spinat til fisk

I helgen hadde vi biff med jordskokkpuré, smørstekt asparges og bakt sopp og løk med potetbåter til

Verdens beste og sunneste pastasaus er knallgrønn:  frese en løk, ha i en pose spinat og en pose erter fra frysedisken, et hviløksfedd og en dl matfløte og salt og pepper og kjøre glatt med stavmikser. Spe med kokevannet fra pastaen og smak til med noen dråper kikkoman og sitron. Tilleggsprotein er stekt laks eller sprøstekte kikerter.

 

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
29 minutter siden, flusa said:

Kokte grønnsaker? Salat?

Joda, hadde håper på noe litt mer konkret enn det da :ler: 

 

Takk for mange gode tips!

 

Anonymkode: af9cb...c02

AnonymBruker
Skrevet

Tenk måltid, ikke kjøtt+tilbehør. 

Denne uka skal vi ha; wok med sprøstekt svin (paprika, gulrot, løk, ananas), løksuppe, spinatpai med fetaost, lammekebab (salat, tomater, agurk, rødløk), laks med fennikel og mangosalat. 

Anonymkode: 77fd3...6c5

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Blomkålris og stekte rotgrønnsaker i ovn er favoritter her. Eller blomkålmos/brokkolimos. Moser blomkål med litt smør og en god dæsj smøreost eller brokkoli med erter og smør/smøreost.

Anonymkode: 538bd...5e5

Skrevet

- Blomkål skåret i buketter og blandet med litt olje, salt, pepper og karri. Bak i ovn til de er myke og begynner såvidt å bli litt brent i kantene.

- Aspargesbønner kokes ett minutt og stekes raskt i hvitløkssmør.

- Staver av gulrot og pastinakk vendes i olje, salt, pepper og honning. Ha på et stekebrett og stek ved 220 grader i ca 15-20 minutter.

- Pico de gallo (finhakket tomat, rødløk og chili, presset hvitløk, hakket koriander, salt og pepper)

- Stuede rotgrønnsaker. Terninger av f.eks. gulrot, kålrot. sellerirot og persillerot forkokes og blandes med hvit saus.

-  Ratatouille (stek løk og hvitløk mykt, ha i rød og gul paprika, squash og aubergine, hermetiske tomater, salt, pepper og timian og la småkoke ca 20 minutter)

- Maispuré (stek løk og hvitløk mykt, ha i 2-3 bokser med maiskorn, salt, pepper og litt melk, fløte eller crème fraîche, kok opp og kjør til puré med stavmikser)

- Gratinert blomkål og brokkoli. Forkok buketter av blomkål og brokkoli og ha i en ildfast form. Lag hvit saus tilsatt revet ost og hell over grønnsakene. Dryss over litt mer ost og gratinér i ovnen.

 

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg liker veldig godt disse i hverdagen :) 

-Stekt brokkoli sammen med hvitløksskiver, river litt sitronskall og parmesan over når de er ferdigstekt + sitronsaft

-Blomkål polonaise eller å bare koke blomkål, lage en hvit saus, helle den over blomkålen, og sette under grillen i ovnen til den får litt fin farge

-Brekkbønner med brunt smør og brødsmuler 

Anonymkode: d7350...cdf

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Noen som har noen gode tips til en litt sunnere hverdag? Vi ender ofte opp med det samme tilbehøret hele tiden, som er stekt brokkoli. 

Anonymkode: af9cb...c02

Ovnsbakte grønnsaker. Salt, pepper, olje, hvitløk (litt honning) - la stå til de er møre. Du kan ovnsbake tomat, brokkoli, blomkål, asparges, søtpotet, potet, gulrot, beter, bønner, squash, aubergin, sopp - absolutt alt. Jeg bruker samme oppskrift på alle grønnsaker: Salt, pepper, hvitløk, olje. Du ville ikke ha spist kylling uten salt og pepper, så ikke spis brokkoli uten. :) 

kokt? Da snakker vi suppe. Kokte grønnsaker lekker næring til vannet, så koker du ting bør vannet konsumeres. Kommer ikke på en eneste gr

Salater er også en om ting. Feks salat av spinat, jordbær, valnøtter og appelsin? Eller av ruccola, fetaost, tomat og oliven? Eller hva med bare oppkappet tomat med olje og salt og pepper? (Husk å salte, pepre og olje salaten din. Igjen - du spiser ikke kylling uten salt og pepper. Ikke spis salat uten)

Grønnsakene er ikke tilbehøret til mat. Grønnsakene er maten. Ris, kjøtt og pasta er tilbehøret til grønnsakene. Kjøper du en squash? Tenk «hva vil jeg ha til denne?»

Anonymkode: b1539...b1b

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker å hakke opp squash, paprika, gulrot og løk. Har de i en ildfast form med et par fedd hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og timian. Steker i ovnen i ca en halvtime. 

 

Anonymkode: 74014...1d3

AnonymBruker
Skrevet

Smørstekt nykål 😋 Utrolig kjapt og kjempegodt.

Anonymkode: 91bd8...052

  • Liker 3
Skrevet

Sprøstekt grønnkål passer til både fisk og kjøtt. Stekes i ovnen med litt smør eller olje, salt og kan også ha litt hvitløk. 

AnonymBruker
Skrevet

Bulgursalat med hummus

kålrabistappe 

kålstuing

erter og gulrøtter

karamellisert løk

salat med granateple og pommes frites

 

Anonymkode: 6f156...4b2

AnonymBruker
Skrevet

Edamamebønner (i frysedisk, de som ikke har skall på). Kok deretter stek litt sammen med hvitløk, salt og evt annet krydder. 

Bønnesalat. F.eks kikerter, linser, stekt paprika og chilli, hvitløk, oliven. Fetaost og litt av oljen oppi. 

Asparges

Stekt sopp eller soppstuing

Spinatstuing

Gresk salat

 

Anonymkode: 2feca...ead

AnonymBruker
Skrevet

Vi bruker ofte frosne grønnsaker for å spise mer grønnsaker på travle hverdager. De kan tilberedes i ildfast form i mikro, eller dampes i en gryte med en klatt smør.

Dette tar lite tid og krever lite innsats. Det er også enkelt å variere, siden det finnes så mange ulike varianter. Det krever heller ikke så mye planlegging, og er lett å tilpasse når man plutselig er 6 til middag, eller bare 3.

Hvis man vil ha mer variasjon kan man også tilberede grønnsakene mer avansert, f.eks som ovnsbakte rosenkål, brokoligrateng eller amerikansk blanding i bernesaus (godt til kokt torsk).

Anonymkode: 2e13e...3c8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...