Gå til innhold

Tok for mye vann i ostekaken!!!!!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har lagd ostekake og stod at man skulle bruke en pk sitrongele i den. Så dum som jeg var så leste jeg ikke oppskriften ordentlig og rørte ut gelen i 5 dl vann som det stod i pakken. Synes røren ble veldig flytende men satte den i kjøleskapet.. nå ser jeg i oppskriften at det stod man skulle bruke halve mengen vann i geleen😩

kan man redde kaken? Eller kommer den ikke til å stivne når den har for mye vann? Røren smakte godt. Vil bare at den skal stivne ordrntlig

Anonymkode: 7630a...118

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Har lagd ostekake og stod at man skulle bruke en pk sitrongele i den. Så dum som jeg var så leste jeg ikke oppskriften ordentlig og rørte ut gelen i 5 dl vann som det stod i pakken. Synes røren ble veldig flytende men satte den i kjøleskapet.. nå ser jeg i oppskriften at det stod man skulle bruke halve mengen vann i geleen😩

kan man redde kaken? Eller kommer den ikke til å stivne når den har for mye vann? Røren smakte godt. Vil bare at den skal stivne ordrntlig

Anonymkode: 7630a...118

Har du gelatinplater?

bløt opp, varm og rør i gelen, slik at den blir tykkere?

Endret av O.G.
AnonymBruker
Skrevet
O.G. skrev (Akkurat nå):

Har du gelatinplater?

Nei:( og kaken er alt i kjøleskapet.. 

Anonymkode: 7630a...118

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Har lagd ostekake og stod at man skulle bruke en pk sitrongele i den. Så dum som jeg var så leste jeg ikke oppskriften ordentlig og rørte ut gelen i 5 dl vann som det stod i pakken. Synes røren ble veldig flytende men satte den i kjøleskapet.. nå ser jeg i oppskriften at det stod man skulle bruke halve mengen vann i geleen😩

kan man redde kaken? Eller kommer den ikke til å stivne når den har for mye vann? Røren smakte godt. Vil bare at den skal stivne ordrntlig

Anonymkode: 7630a...118

Den kommer aldri til å stivne. 

Skrevet

Dette har jeg også gjort, og det går som regel helt fint. Jeg bruker som regel 4dl vann når jeg lager ostekake. 5dl blir bittelitt løst, men det går!

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nei:( og kaken er alt i kjøleskapet.. 

Anonymkode: 7630a...118

Ok.

Skrevet

Mud-ostekake da, smaker jo fortsatt DIIIGG

AnonymBruker
Skrevet

Kunne d fungert å bake den typ som amerikansk ostekake?

Anonymkode: 7630a...118

AnonymBruker
Skrevet

Kunne det funket å ha i en pose til med gelepulver?

Anonymkode: 589ca...f2b

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Kunne d fungert å bake den typ som amerikansk ostekake?

Anonymkode: 7630a...118

Amerikansk ostekake stivner i ovnen på grunn av at den inneholder egg. Geleostekaker inneholder oftest ikke egg, og vil derfor ikke stivne om de bakes. 

Hvordan gikk det med kaka? 

AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Kunne det funket å ha i en pose til med gelepulver?

Anonymkode: 589ca...f2b

Det kunne det, men det er ikke så lett å få til når kaka allerede er ferdiglaget og satt i kjøleskapet. 

Anonymkode: 84e1a...ab8

AnonymBruker
Skrevet

Oppdatering: kaken stivnet helt fint!!❤️

Anonymkode: 7630a...118

  • Liker 3
  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...