Gå til innhold

Hvordan lager du eggerøre?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Alle lager den så ulikt. Hvordan lager du din beste eggerøre?

Bruker du hele egg? Mer hvite eller mer gult?

Salt/krydder/urter?

Hvilken varme steker du på?

Smør/olje?

Store eggerørebiter eller mer røre?

Steker du det lite eller mye?

Annet du har i?

Anonymkode: 8ad8d...bce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg lager menemen, en eggerøre med grønnsaker i.

Anonymkode: 04cab...3cf

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knekker så mange egg jeg trenger i en kjele. Har oppi en god klatt med smør. Rører jevnlig til det begynner å bli eggerøre. Har vel varmen på 4-5 (av 9) på min ovn
Har da oppi en skvett med fløte, salt, pepper, gressløk. 
Rører videre til det blir ferdig eggerøre (sånn ca mellomstore biter). Det skal ikke være for fuktig, men ei heller for tørt

Liker ikke å ha annet oppi

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Begynner å smelte smør i en stekepanne. Kakker opp i egg. Rører de forsiktig sammen med en slikkepott. Kverner over pepper. Tar den av varmen mens den fortsatt er bløt. Strør på salt, rett videre i serveringsskål der den blir ferdig på ettervarme.

Det skal være "rørte" egg, der man tydelig ser litt hvitt, og gult. Ikke vispet. Og å ta i salt tidlig gjør at vannet trekkes ut. 

Anonymkode: 748ad...aa8

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Rører sammen egg og melk i en skål, steker i ganske varm panne. Rører hele tida og tar det ut av panna mens det enda er litt løs eggerøre. Lar den bli ferdig i en skål og har på salt og pepper. 

Anonymkode: 1d0de...173

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Athena79 skrev (1 minutt siden):

Rører sammen egg og fløte, har i salt, pepper og gressløk. 

Samme her, eller ofte melk istedenfor fløte 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Beste eggerøren jeg lager jeg over vannbad.

Visper sammen egg, fløte, salt og pepper, setter bollen over kaldt vannbad, setter på plata og rører inn smør i terninger når eggerøren begynner å koagulere. Eggerøren skal bli kremete, ikke tørr. 
 

Men sånn til hverdags; rører sammen egg, salt, pepper og litt vann/melk og rører det rundt i en stekepanne til det er nesten tørt

Anonymkode: c4e07...cb6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Har eggene i en skål, bruker 1ss vann pr egg. Tar i salt og visper det godt. Så heller jeg det i panna og steker det godt. Vil helst at det skal være så godt stekt at det blir brunt.

Anonymkode: d5f53...a6f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Følger Jamie Olivers oppskrift. Bytter ut fløte og smør med vann til hverdags. Salt, pepper og finhakket gressløk på toppen etter det er tatt ut av panna. 

Anonymkode: 1c464...0ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bruker hele egg og visper dem sammen med litt melk. Salt og pepper. Steker i stekepanne med litt smør. Ikke altfor bløt. 

Anonymkode: 1af53...16a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Visper sammen egg, litt fløte/melk, gressløk, salt og hvitt pepper. Steker det i smør :) 

Mamma lagde det alltid i mikroen🤭

Anonymkode: a5194...706

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bruker 1 egg og bittelitt vann, pisker sammen og tilsetter gressløk så det dekker hele bollen jeg lager det i og putter oppi salt og pepper, liker at det er mye krydder i. Steker det i smør, steker det ofte til det blir litt "hardt" fremfor skikkelig lysegult og "fluffy" .

Anonymkode: 42a90...eb0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg knekker så mange egg jeg vil ha i en bolle og visper sammen med en skvett melk eller fløte, salt og pepper. Har jeg gressløk har jeg i litt av det også. Så steker jeg det i smør, på relativt sterk varme, mens jeg rører godt hele tiden. Jeg vil at eggerøren skal være fluffy, henge sammen i middels store biter og relativt tørr, jeg liker ikke ukokt eggeblanding i eggerøren min (men den skal selvsagt ikke være som en omelett, ei heller med stekeskorpe). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Har egg, litt fløte, og litt havsalt i en bolle. Pisker dette opp til røren får mye skum.

Smelter en liten klatt meierismør i pannen, og steker på lav varme.

Når eggerøre er ferdig har jeg litt grovkvernet pepper og finhakket fersk chili.

Anonymkode: 1fadc...b64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Egg og samme antall ss vann i en bolle, salt og pepper, visk sammen.

Så har jeg alt i en nonstick-panne som står på høy varme, med litt olivenolje. Skrur platen helt av i det eggeblandingen går i. Rører litt inn fra kantene og bretter eggemassen over selv et par ganger - det hele tar mindre enn ett minutt ( i hvert fall når jeg lager av to egg til bare meg selv).

Da får jeg saftig eggerøre. Melk eller fløte har jeg helt sluttet med - det gir tung eggerøre, og ikke like ren smak. Det er også avgjørende at man tar 1 ss per egg i røren, ikke bare "en skvett" - forholdstall mellom væske og eggeblanding er vesentlig for at røren skal få riktig konsistens mener jeg.

Anonymkode: fb3d7...e95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Jeg visper egg, melk, salt og hvit pepper. Har en kjele på medium varme, med en klatt smør i og heller røren oppi. Rører til jeg er fornøyd.

Noen ganger blander jeg smårettskinke i.

Anonymkode: 5d464...70e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Wenda skrev (På 25.4.2022 den 21.21):

Knekker så mange egg jeg trenger i en kjele. Har oppi en god klatt med smør. Rører jevnlig til det begynner å bli eggerøre. Har vel varmen på 4-5 (av 9) på min ovn
Har da oppi en skvett med fløte, salt, pepper, gressløk. 
Rører videre til det blir ferdig eggerøre (sånn ca mellomstore biter). Det skal ikke være for fuktig, men ei heller for tørt

Liker ikke å ha annet oppi

Ååååå det så jeg på en blogg i går. Så helt fantastisk godt ut😊

Anonymkode: 2e45a...758

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Ååååå det så jeg på en blogg i går. Så helt fantastisk godt ut😊

Anonymkode: 2e45a...758

Tror det var han Gordon Ramsey som lagde det slik. Prøvde det etter å ha sett han gjøre det i et tv-program for mange år siden og aldri lagd eggerøre på noen annen måte igjen 😁 fantastisk godt blir det

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...