Gå til innhold

Fetaost


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har aldri smakt fetaost. Hva bruker dere det til? Hva er forskjellen på de i lake og blokk? Jeg lurte litt på å kjøpe en blokk. Hvor lenge holder den etter åpning?

Anonymkode: c9371...391

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bruker de på glass i vanlig salat, og på blokk til pastasalat. De på glass har krydder og olje på seg som gir mye mer smak. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AthenaRavenLuna

Forskjellen er at de i lake(olje) har krydder i seg, mens blokk er naturell. Bruker bare de i lake, til diverse salater. 

Endret av AthenaRavenLuna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker det blant annet i salat. 

Men de du får på glass i lake er nok ikke fetaost. Fetaost er laget av sau- og geitemelk, de glassene fra Apetina er ikke det. 

Anonymkode: 110d3...434

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

De I lake er harde, små terninger som har lite med ekte fetaost å gjøre. Kjøp fersk gresk feta i blokk, den er kremet og myk med mer egensmak. Fetaost skal gjerne smuldres over salater eller andre retter og det får du ikke til med de gummibåtene på glass. 

Laken til de glassene er lettvint å bruke som vinaigrette, men det er jo også veldig lettvint å blande en vinaigrette selv. Det er et hav av kvalitetsforskjell mellom gresk feta i blokk og de danske (?) glassene. Jeg har ikke brukt de sistnevnte siden jeg var ung (og uvitende). 

Anonymkode: 62d49...41a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg elsker FETA! Kun ekte Feta får hete så, så kjøp den som heter Feta. Definitivt godset! Jeg bruker litt i sauser, salat eller favoritten som at stoppe i kyllingfileter før jeg steker de. Bruker mest blokk men på glass er godt også. 

Anonymkode: fb383...7a5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

De I lake er harde, små terninger som har lite med ekte fetaost å gjøre. Kjøp fersk gresk feta i blokk, den er kremet og myk med mer egensmak. Fetaost skal gjerne smuldres over salater eller andre retter og det får du ikke til med de gummibåtene på glass. 

Laken til de glassene er lettvint å bruke som vinaigrette, men det er jo også veldig lettvint å blande en vinaigrette selv. Det er et hav av kvalitetsforskjell mellom gresk feta i blokk og de danske (?) glassene. Jeg har ikke brukt de sistnevnte siden jeg var ung (og uvitende). 

Anonymkode: 62d49...41a

Nei!!! De er digge da ! Vi har tydligvis helt forskjellig smak. Kan pelle fetaost fra glass og maule rett fra kjøleskapet. Men ts, bruker i salat, smuldrer og har i guacamole, smuldrer og har sammen med tyttebær på elg-burger og til viltkjøtt, finnebiff etc... snask! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper fetaost i blokk.  Den varer lenge hvis du har den i en boks i kjøleskapet.  Kan også fryses.  

I tillegg til å ha i salater, bruker jeg den gjerne på varme smørbrød a la Bruschetta.  Prøv den enkleste: en brødskive som du stryker litt finhakket hvitløk på, så noen skiver tomat og til slutt smuldret fetaost.  Nam-nam! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker det i salat, på ristet brød, pa pannekaker, vegetarlasagne, omelett..

Anonymkode: b47ef...d5e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Gå på innvandrerbutikk og kjøp de på hermetikkboks

Anonymkode: 76c8f...12a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...