Gå til innhold

Del dine beste og mest barnevennlige vegetarrettene.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi prøver å spise mindre kjøtt og har noen vegetarretter vi liker godt, men trenger ny inspirasjon. Tar gjerne imot deres oppskrifter på gode vegetarretter som også (kresne) barn elsker. Jeg tåler ikke bønner eller kikerter, så det utgår dessverre. :) 

Anonymkode: fbc92...418

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Tomatsuppe med egg

Grønnsakscurry 

Bokhvetepannekaker (galette) fylt med egg, ost og grønnsaker 

Wraps med grønnsaker og yoghurtdressing 

Pad thai med tofu (du tåler kanskje ikke det?)

Indiske retter med paneerost, feks palak paneer

Pai med spinat, soltørket tomat og feta eller frittata med salat

Spinat- og fetalasagne

Litt vanskeligere uten bønner og linser, men finnes likevel mye godt 😄

Anonymkode: fe8d3...331

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

 

Litt vanskeligere uten bønner og linser, men finnes likevel mye godt 😄

Anonymkode: fe8d3...331

Ja, det er jo ellers en god erstatning for kjøtt, men det utgår dessverre. Litt tofu går greit, men vi er flere som ikke er glade i konsistensen så i bunn og grønn vil vi at rettene skal være basert på grønnsaker. :jepp: 

Takk for gode forslag begge to. Jeg har satt spinat og fetalasagne på menynen allerede! 

Anonymkode: fbc92...418

AnonymBruker
Skrevet

Typ pizza, lasagne, spaghetti "bolognese", pizzasnurrer, moussaka osv er enkle å lage vegetariske. Bare bytt ut kjøttdeigen med en revet- og surret mix av gulrot og squash. Folk pleier ikke engang å legge merke til at det ikke er kjøttdeig i.

Ellers er vegisterkakene til veganmisjonen praktiske. Hvis du bruker skikkelig overkokt ris og blender de ganske mye, smaker de helt som ordinære medisterkaker. 

 

Dette er noen tips hvis du ikke vil lage noe nytt og spennende, men bare spise vegetarisk uten at ungene protesterer. 

Anonymkode: b7df6...294

AnonymBruker
Skrevet

Alle slags supper; tomat, blomkål, løk, kålsuppe osv. pannekaker, lasagne, pizza, grønnsaksburger, pasta. Altså mulighetene er uendelige! Anbefaler vegetarbloggen.no

Anonymkode: 365c7...d60

AnonymBruker
Skrevet

Når jeg passer tantebarnet mitt, så lager jeg bare typiske kjøttretter og bare veganiserer det. Hun elsker kjøtterstatninger, men er mange som ikke liker det. 
Ellers spiser vi mye falafelrull(men det vil jo ikke du tåle), rødbeteburger, pasta, mye supper, gryter som f.eks chili sin carne, viltgryte, mexicansk gryte, spinatpai eller andre paier, grønnsakspizza, linsestek.

Anonymkode: 51601...eac

AnonymBruker
Skrevet

Hanne-Lene har utrolig mye god vegetarmat, hvor mye ikke har verken bønner, linser eller tofu

Anonymkode: f8904...b20

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Vi prøver å spise mindre kjøtt og har noen vegetarretter vi liker godt, men trenger ny inspirasjon. Tar gjerne imot deres oppskrifter på gode vegetarretter som også (kresne) barn elsker. Jeg tåler ikke bønner eller kikerter, så det utgår dessverre. :) 

Anonymkode: fbc92...418

Dette er noen av de rettene som barna her i huset elsker.
 

Tomatsuppe med linsepannekaker.(Linser er ikke det samme som bønner og kikerter derfor jeg foreslår det)

160 g tørre røde splittlinser (= ca 2 dl)
4 dl vann (til koking av linsene)
6 dl vann (til røra)
2 ss sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
300 g hvetemel

1. Ha linsene + 4 dl vann i en kjele og småkok på lav varme under lokk i ca 10 min, eller til de er gjennomkokte.
2. Ha de kokte linsene over i en stor bolle. PS: Ikke sil av kokevannet, alt skal være med.
3. Tilsett de 6 desiliterne med vann. Kjør blandingen kjapt med stavmikser, til linsene er most og det er en jevn blanding. Dette gjør at linsene blir helt kamuflert i røra. (Ev. bruk en blender til dette).
4. Visp inn sukker, bakepulver, salt og hvetemel. Kanskje det trengs bittelitt mer vann i røra.
5. Stek pannekaker i bittelitt olje i panna til de er gylne og lekre på begge sider

Grønnsakslapskaus
8 dl vann 
200 g gulrot 
200 g kålrot 
200 g sellerirot 
100 g purre 
1 stk løk 
250 g poteter 
1 ss frisk persille finhakket 
maizena til jevning 
salt

Kutt poteter og grønnsaker i grove terninger. Ha i en kjele med vann med litt salt og pepper. Kok opp og la koke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre.

Server med brød. 

Onepot pasta 
Ca. 250 gram pasta, bruk det du har 
1 stor hakket løk 
2 fedd skivet eller hakket hvitløk 
1 pakke cherrytomater, delt i to eller fire 
1 lite glass tomatpuré 
1 ss oregano 
1 ss tørket basilikum eller en stor neve frisk, hakket basilikum 
1 terning grønnsaksbuljong, smuldret  
Pepper 
Et par ss olivenolje (kan sløyfes) 
Ca en halv liter vann

Legg alt i en gryte og hell over vannet. Sett gryten på plata og kok opp. Rør i pastaen av og til så den ikke klistrer seg sammen, ellers er det bare å småkoke retten til pastaen er al dente.
 

Søtpotetgryte 
3 ss olje 
6 stk sjalottløk 
4 fedd hvitløk 
500 gram tomater 
400 gram søtpotet 
400 gram blomkål 
400 ml kokosmelk 
3 dl vann 
1 ts spisskummen 
1 ts gurkemeie 
1 ts salt 
3 ss peanøttsmør 
1 stk lime, saften 
10 gram peanøtter 

1.Finhakk sjalottløk, hvitløk og tomater. Del søtpotet og blomkål i middels store biter, ca. 1×1 cm.  
2.Varm opp en middels stor kjele på middels høy varme og ha i olje. Fres sjalottløk og hvitløk i 2-3 minutter. 
3.Tilsett tomater, søtpotet, blomkål, kokosmelk, vann, spisskummen og gurkemeie, og la det koke i cirka 20 minutter eller til grønnsakene er møre.                            4.Ha i saft fra lime, salt og peanøttsmør, og la det småputre til gryta tykner. Dette tar ca. 2-3 minutter. 
5.Grovhakk peanøtter og dryss over til slutt.

Blomkålsuppe med krutonger 
1 blomkål 
1 sjalottløk 
1 kinesisk hvitløk 
1 ss olje til steking 
1 l vann med grønnsaksbuljongterninger 
2,5 dl kokosmelk

Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank.Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt – men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.

4 stk skriver brød 
4 ss olivenolje 
et par klyper salt 
1 stk fedd hvitløk 
1 ss persille

1.Sett oven på 200 grader. Skjær brødet i terninger.                                                    2.Bland sammen olje, salt, hvitløk og urter i en bolle. Vend brødet i blandingen. 
3.Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir. Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er. 
4.Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine

Quinoaboller(Spiser vi pasta og tomatsaus) 

4 dl quinoa 
8 dl vann 
2 små løk 
4 stilker stangselleri 
Kruspersille 
5 ss mel

1.Ha quinoaen i et dørslag og skyll godt. 
Kok i lettsaltet vann, under lokk i 20 minutter. 
2.Finhakk løk og stangselleri og fres lett i olje. 
3.Når quinoaen er ferdig kokt, blandes alle ingredienser sammen i en bolle. 
4.Avkjøl deigen i kjøleskap i ca 20 min og form små runde boller. 
5.Ha olje i en stkepanne, slik at den dekker bunnen.  
6. Prøve stek først en bolle, og spe eventuelt på med mer mel, dersom den ikke henger sammen. 
6.Bollene stekes sprø og brune på alle sider

Anonymkode: abc00...83d

Skrevet

Sjekk ut https://www.veganeren.com nå Grønn matportal 🥰 Så mye digg, og de som står bak bloggen er en familie, så masse barnevennlig og barnegodkjent digg 😋

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...