Gå til innhold

Dine beste koldtbordforslag/-oppskrifter.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Snart er det både konfirmasjonsesong og 17. mai og det er mange som skal ha diverse selskap hvor det skal være koldtbord/buffet. La oss samle gode forslag og oppskrifter til retter som passer her. Stort pluss om de kan tilberedes på forhånd siden det bare er begrenset med tid man har samme dag som anledningen. 

De som ønsker å skrive at de ikke liker koldtbord, at de foretrekker annen mat eller at de ikke har noen forslag bes stige ut av tråden. 

Anonymkode: dc383...e13

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Mums-kokebøkene har utrolig mye digg fingermat og snacks.

Anonymkode: b3b5d...0d7

Skrevet

Kyllinglår 

Røkelaks 

Spekemat 

Eggerøre 

Karbonader 

Loff

Salat

Kjøttboller 

Rekecabaret

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Liker å ha elementer som minner mer om tapas, for variasjonens skyld. 

Deviled eggs - står seg fint over natten. Gjør litt ut av seg, og er mettende. 

Kyllingklubber. Men kjøp ferskt, mariner, og stek selv. Ferdigstekte er bare tørt. 

Foccachia, trines oppskrift.

Hjemmelaget aioli, og tatziki. 

Lakseruller, og spekematruller. Lompe+snøfrisk, med dill+laks, eller spekemat+ruccola. 

Grillet asparges med revet parmasan. 

Kjøttboller i sterk tomatsaus. 

Pai/quiche. Gjerne en enkel spinatpai, eller sopp- og løkpai. 

Scampi stekt raskt i sursøt saus. 

Og to solide fat med oster, og spekemat. 

 

Anonymkode: 71a58...436

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Mitt beste tips er å ikke kline all mat sammen. Ikke all salami trenger å smake røkt laks, ikke all agurk trenger å smake salami, ikke alt trenger å være klint inn med majones eller smake sitron og ikke all salat må smake reker. 

Anonymkode: 034dd...778

  • Liker 5
  • Hjerte 2
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Mitt beste tips er å ikke kline all mat sammen. Ikke all salami trenger å smake røkt laks, ikke all agurk trenger å smake salami, ikke alt trenger å være klint inn med majones eller smake sitron og ikke all salat må smake reker. 

Anonymkode: 034dd...778

I all verden! Hvor pleier du å spise koldtbord? 

Ellers er jeg enig i at det er lurt å ha en del tapasretter, det er ofte litt mer smakfullt enn cabaret. 😉

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
Brunhilde skrev (4 timer siden):

I all verden! Hvor pleier du å spise koldtbord? 

Hjemmelagde koldtbord, koldtbord fra ymse cateringselskaper i private selskaper, koldtbord på diverse konferanser o.l., koldtbord på danskebåten, koldtbord på diverse hoteller...

Eller så kan du jo prøve deg på et googlesøk. Det er helt vanlig å blande mange ulike komponentene på samme fat, legge de inntil og oppå hverandre og ha felles serveringsbestikk til alt på fatet. Hvis du aldri har opplevd det, er det nok din koldtborderfaring som er sjelden, ikke min. 

Anonymkode: 034dd...778

  • Liker 3
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

I tillegg til det mange har nevnt, en stor bolle med hjemmelaget potetsalat.

Anonymkode: a9d88...4a4

  • Liker 1
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Mitt beste tips er å ikke kline all mat sammen. Ikke all salami trenger å smake røkt laks, ikke all agurk trenger å smake salami, ikke alt trenger å være klint inn med majones eller smake sitron og ikke all salat må smake reker. 

Anonymkode: 034dd...778

Et godt tips for barnebordet.

Anonymkode: 71a58...436

AnonymBruker
Skrevet

-Falafler 

-Søtpotet boller 

- Små tomatterter

-Patatas bravas med tomatsaus

- Marninert sopp

-Foccachia 

- Pastasalat med oliven,rødløk,tomater,rå brokkoli,granateplekjerner og oljevinagrette

-Potesalat med sennep og estragon

-Snitter med avocado og syltet rødløk

Anonymkode: f3784...115

  • Liker 1
  • Hjerte 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Et godt tips for barnebordet.

Anonymkode: 71a58...436

Ja, alle voksne elsker jo (og tåler!) fisk på skinkesteken sin... 

 

Anonymkode: 034dd...778

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Ja, alle voksne elsker jo (og tåler!) fisk på skinkesteken sin... 

 

Anonymkode: 034dd...778

Hvor i alle dager har du spist koldtbord 🤣

 

 

Anonymkode: 71a58...436

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (22 minutter siden):

Hjemmelagde koldtbord, koldtbord fra ymse cateringselskaper i private selskaper, koldtbord på diverse konferanser o.l., koldtbord på danskebåten, koldtbord på diverse hoteller...

Eller så kan du jo prøve deg på et googlesøk. Det er helt vanlig å blande mange ulike komponentene på samme fat, legge de inntil og oppå hverandre og ha felles serveringsbestikk til alt på fatet. Hvis du aldri har opplevd det, er det nok din kJoldtborderfaring som er sjelden, ikke min. 

Anonymkode: 034dd...778

Jeg har både tilberedt, servert og spist min andel koldtbord, men jeg har aldri opplevd at salami og røkelaks har ligget på samme fat. Jeg har aldri opplevd at agurken som pynter fatet med salami ligger oppå salamien, men ved siden av og derfor har tatt lite smak. Jeg har heller aldri opplevd reker i annen salat enn rekesalat, og den skal smake reker. Majones serveres i skåler ved siden av maten, eventuelt som bestanddel av en salat. Jeg tror rett og slett at du har spist på simple steder, derav din dårlige erfaring. ;) 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

-Falafler 

-Søtpotet boller 

- Små tomatterter

-Patatas bravas med tomatsaus

- Marninert sopp

-Foccachia 

- Pastasalat med oliven,rødløk,tomater,rå brokkoli,granateplekjerner og oljevinagrette

-Potesalat med sennep og estragon

-Snitter med avocado og syltet rødløk

Anonymkode: f3784...115

Så kult med mange vegetariske/veganske alternativer!

  • Hjerte 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

-Falafler 

-Søtpotet boller 

- Små tomatterter

-Patatas bravas med tomatsaus

- Marninert sopp

-Foccachia 

- Pastasalat med oliven,rødløk,tomater,rå brokkoli,granateplekjerner og oljevinagrette

-Potesalat med sennep og estragon

-Snitter med avocado og syltet rødløk

Anonymkode: f3784...115

Søtpotetboller, er det mer som falafel, men av søtpotet?  Veganer her som ikke tåler så godt bønner osv (ibs), og den var ny 😋

 

Ellers masse digg 😊

AnonymBruker
Skrevet

Vårruller

Stekt ris

Bacondadler

Kyllingspyd

 

Anonymkode: 4af37...531

AnonymBruker
Skrevet
Daisy-love skrev (18 timer siden):

Søtpotetboller, er det mer som falafel, men av søtpotet?  Veganer her som ikke tåler så godt bønner osv (ibs), og den var ny 😋

 

Ellers masse digg 😊

INGREDIENSER

350 g søtpotet ca. 1 stor eller 2 små 
1 sitron (må være økologisk da vi bruker både saft og skall)  
4 ss tomatpuré 
8 ss mel 
3 dl quinoa ukokt 
2 dl fersk koriander finhakka 
1 ss soyasaus( soppsoya) 
2 ts gurkemeie malt eller fersk, finhakka 
2 ts spisskummen malt 
2 ts paprikapulver 
1 ts koriander malt 
1 krm kajennepepper kan erstattes med chilli 
1 krm salt 
1 krm pepper

Kutt søtpoteten i terninger eller båter og bak i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutt.

Skyll quinoaen og kok på svak varme med dobbel mengde vann i ca. 12-15 minutter.

Mos søtpoteten med en potetmos-moser i en stor bolle, og hiv oppi de resterende ingrediensene. 

Nå skal du ha en seig og god deig som lett kan formes til  boller.
 

Bak dem i ovnen på 200 grader ca. 20 minutter før du snur dem og lar dem stå ytterligere ca. 15 min.

Anonymkode: f3784...115

  • Hjerte 2
AnonymBruker
Skrevet

Baconpinner: 

Smør loffskiver med krydder-kremost, skjær vekk skorpene og del en skive i fire strimler. Surr bacon rundt og stek i ovnen :) 

Anonymkode: 7a651...742

AnonymBruker
Skrevet

Spekemat, laks og eggerøre kan lages klart og legges under folie. Samme med karbonader og løk. Samme med diverse oster (med druer og syltetøy).

Hjemmelaget potetsalat, enten man liker den mer kremet eller med olje. En god salat eller to. 

Spekeskinke og melon, baconsurrede asparges, baconsurrede dadler, helstekt laks, roastbiff, reker, pai, spansk omelett.

Diverse typer brød, smør, ailoi, majones, remulade. 

Anonymkode: 9400e...8ed

Skrevet

Brokkolisalat 

Vil også slå et slag for en eller flere oster - krever jo heller ingen tilberedning.

Spekemat

Røkelaks

Lefserull med røkelaks eller en eller annen skinkevariant.

Oliven

Foccacia

Avhengig av andre retter på bordet - rømmegrøt - passer inn med spekemat, eggerøre, røkelaks 

ovnsbakt omelett 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...