AnonymBruker Skrevet 18. april 2022 #1 Del Skrevet 18. april 2022 Jeg spiser bare 10 forskjellige type grønsaker i uken og jeg føler jeg spiser mer enn nok. Men jeg har lest at man skal spise minst 30 forskjellige grønsaker der sopp og nøtter er inkludert, for å mate kroppen med de rette næringsstoffene og bakteriene. Hva spiser dere? Jeg føler jeg må tvinge meg selv å spise variert. Jeg kan lett bare kjøpe løk, spinat, brokkoli, paprika og tomat og det er grønsaken for uken liksom. Anonymkode: 9186a...5bf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. april 2022 #2 Del Skrevet 18. april 2022 Jeg logget maten min på lifesum en periode og da fikk jeg toppkarakter på grønnsaker. Husker ikke hvor mange det var, men mange hvertfall. Anonymkode: d3dea...e3c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. april 2022 #3 Del Skrevet 18. april 2022 Iløpet av en uke spiser jeg alltid isbergsalat, hjertesalat, ruccola, agurk, paprika i alle farger, tomat, cherrytomat, mais, rødløk, ananas, gul løk, hvitløk, sjalottløk, poteter, gulrot, brokkoli, rosenkål, aspargesbønner, sjampinjong, chili, sukkererter. Blir fort mye annet og alt etter hvilke middager vi planlegger, men dette blir alltid kjøpt inn ukentlig. Frukt og bær kommer i tillegg. Anonymkode: f9601...9ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. april 2022 #4 Del Skrevet 18. april 2022 Hver uke: tomater, agurk, grønnkål, vårløk, kepaløk, rødløk, charlottløk, hvitløk, brokkoli, selleri, gulrot, karse, champiniong, chili, babyleaf, avokado, paprika, søtpotet, amadinepotet, spinat Ofte: reddik, jalapenos, choikål, rødkål, grønnkål, shitake, portobello, pastinakk, kålrot, asparges, aubergine, blomkål,mais. rosenkål, ruccola, hjertesalat, spinat, rødbete, gulbete, sellerirot, mais,brekkbønner, edamame, minimais, bambusskudd... og mye mer, som jeg ikke husker nå. Anonymkode: 980fb...e08 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. april 2022 #5 Del Skrevet 18. april 2022 AnonymBruker skrev (33 minutter siden): Jeg spiser bare 10 forskjellige type grønsaker i uken og jeg føler jeg spiser mer enn nok. Men jeg har lest at man skal spise minst 30 forskjellige grønsaker der sopp og nøtter er inkludert, for å mate kroppen med de rette næringsstoffene og bakteriene. Hva spiser dere? Jeg føler jeg må tvinge meg selv å spise variert. Jeg kan lett bare kjøpe løk, spinat, brokkoli, paprika og tomat og det er grønsaken for uken liksom. Anonymkode: 9186a...5bf Det er riktig jeg er 30 plante produkter. Det vil si frukt, grønnsaker, frø/kjerner/nøtter, krydder, gryn/havre og så videre så det er virkelig ikke vanskelig,men med det sagt klarer jeg fint å få inn 30 forskjellige grønnsaker på en uke. Klarer også 30 forskjellige planteprodukter på en dag https://www.wcrf-uk.org/our-blog/could-you-eat-30-plant-based-foods-each-week/. Anonymkode: 12c1d...e76 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Embla Othea Skrevet 19. april 2022 #6 Del Skrevet 19. april 2022 ca. 200 g per dag Går mye i salat, agurk, tomat, paprika, brokkoli, blomkål, squahspagetti osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. april 2022 #7 Del Skrevet 19. april 2022 Spiser mye grønnsaker, men det blir jo mye av det samme. Daglig/ukentlig hos meg: Brokkoli, blomkål, gulerøtter, stangselleri, purre/vårløk, chilli, rødløk/løk, minimais, aspargesbønner, cherrytomater. Kjøper også slike Ferdig preppa wok med grønnkålmix eller asiatisk mix, babyleafs og også i frysedisken Ferdig wok, classic og spicy wok. Spiser også neve mandler/valnøtter hver dag Ca 2 ganger i uka smoothie med blåbær, bringebær, bjørnebær, rips og solbær Et eple el banan hver dag Anonymkode: c8364...03a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. april 2022 #8 Del Skrevet 21. april 2022 Aldri hørt om at man skal spise 30 typer i uka... Hva hjelper det f.eks. å spise 4 forskjellige typer bladsalat, utenom at det er spennende å spise litt forskjellig? Greit at ulike typer grønnsaker/frukt inneholder litt ulikt med vitaminer og mineraler, men man kan klare seg på ganske få typer uten problemer. Selv spiser jeg kanskje 10-15 ulike i uka, men veksler litt mellom ukene. Vet ikke om jeg noen gang har fått i meg 30 forskjellige, og jeg spiser stort sett vegetarisk. Hos oss så går det mye i gulrøtter, brokkoli, paprika, løk, tomater, potet, sjampinjong og hvitløk + masse belgfrukter(linser, bønner og kikerter). Blomkål når det ikke er svindyrt... Ellers bruker vi tidvis mye rotgrønnsaker som rødbete, søtpotet, sellerirot, pastinakk osv. Og nå som det begynner å bli varmere, så spiser vi også litt mer salat med diverse. Jeg er også glad i erter, aspargesbønner og spinat, men ikke samboer, så da blir det ikke så ofte. Er ikke så glad i frukt, men spiser stort sett et eple eller banan om dagen, noen ganger druer. Melon og masse bær på sommeren. Appelsinjuice nå og da, og masse klementiner ved juletider. Nøtter i diverse oppskrifter, og i yoghurt. Aldri hatt vitaminmangel, og har veldig bra mage, så antall typer ville jeg aldri tenkt på. Det eneste jeg passer på å få i meg er jern, siden jeg spiser lite kjøtt. Synes ikke det høres spesielt bærekraftig ut å måtte skaffe 30 ulike typer hver uke. Kanskje i løpet av en-to måneder, ja.. Anonymkode: 5c243...216 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. april 2022 #9 Del Skrevet 21. april 2022 AnonymBruker skrev (På 18.4.2022 den 18.36): Hver uke: tomater, agurk, grønnkål, vårløk, kepaløk, rødløk, charlottløk, hvitløk, brokkoli, selleri, gulrot, karse, champiniong, chili, babyleaf, avokado, paprika, søtpotet, amadinepotet, spinat Ofte: reddik, jalapenos, choikål, rødkål, grønnkål, shitake, portobello, pastinakk, kålrot, asparges, aubergine, blomkål,mais. rosenkål, ruccola, hjertesalat, spinat, rødbete, gulbete, sellerirot, mais,brekkbønner, edamame, minimais, bambusskudd... og mye mer, som jeg ikke husker nå. Anonymkode: 980fb...e08 Hele grønnsaksavdelingen jo🤷♀️ Anonymkode: bd981...4cd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 21. april 2022 #10 Del Skrevet 21. april 2022 Spiser kun de grønnsakene som ligger på Hamburger,n i lunsjen ellers går det i gulerøtter i sånn posemix ellers kålstuing til de hjemmelagde kjøttkakene til søndagsmiddagen 🙂 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Natta1980 Skrevet 22. april 2022 #11 Del Skrevet 22. april 2022 glemmer noen ganger at paprika, tomat, avokado og agurk er en frukt og ikke grønnsak. spiser mye av det. ellers går det daglig ned selleristenger, blomkål (elsk), kinakål (fant ut at det er supersunt og billig), løk, brokkoli og gulrot. 30 grønnsaker i uka - mener de hele greia, som et helt kålhode? det blir vel litt enormt mye 🤪 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MyMichelle Skrevet 22. april 2022 #12 Del Skrevet 22. april 2022 Jeg spiser gulrøtter, diverse tomater, brokkoli, salat, spinat, paprika, agurk, og andre dersom jeg føler for det. Slike grønnsaker spiser jeg rå, men jeg spiser også annen plantebasert mat. I dag spiste jeg for første gang Vivera veggiebiff. Jeg syntes den var kjempegod! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2022 #13 Del Skrevet 22. april 2022 Spiser nok mellom 20-30 typer når jeg tar med type frø og nøtter. Er det i denne sammenhengen du tenker på 30 TS? https://joinzoe.com/post/tim-spector-gut-tips 1. Try to eat 30 different plants each week The wider diversity of fiber-packed plants you eat, the happier and more diverse your gut microbiome will be. Nuts, seeds, pulses, whole grains fruits, and veggies are all packed with nutrients that support a healthy gut. Garlic, onion, leeks, asparagus, and whole grains are packed with particularly special prebiotic fibers that "good" gut microbes love. The good news is that increasing the variety and amount of plants in your diet doesn’t have to be difficult, especially once you expand your idea of what counts as a plant-based food to include spices, herbs, nuts, and seeds. Anonymkode: 14ba0...9c7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2022 #14 Del Skrevet 22. april 2022 Spiser kanskje 30 forskjellige løpet av en mnd men neppe hver mnd heller. Går mye i poteter, brokkoli, mais, blomkål(suppe), gulrot og agurk. Lager jeg gryter har jeg løk, paprika, tomat og chili oppi der for god smak på saus men finner det ikke godt utenom den type bruk. bringebær, epler og banan spises som/i frokost/lunsj 1-2 ganger i uken. salat, nøtter og hvitløk er ikke mat i mine øyne. Anonymkode: 4d822...527 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussi84 Skrevet 22. april 2022 #15 Del Skrevet 22. april 2022 (endret) spiser jo grønnsaker hver dag, men det går stort sett i som tilbehør til pålegg, lager en salat eller som tilbehør til middag. Til pålegg: agurk, paprika, en sjelden gang salat Salat: salat, agurk, paprika, mais, sopp Tilbehør middag: Her går det i Brokkoli, blomkål, gulrot, sukkererter, Rosenkål, mais, løk, paprika, sopp, erter. poteter spises vel 2- 3 ganger i uka. Av og til: Vårløk, Persillerot, Pastinakk, Kålrot, Selleri Rot, squash, hvutløk Endret 22. april 2022 av tussi84 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2022 #16 Del Skrevet 22. april 2022 Oj, folk her er virkelig flinke! Men er det normalen? Jeg vet ikke, men når jeg ser rundt meg vil jeg si det ikke er det. Tipper de fleste spiser en form for salat, brokkoli, tomat, paprika, løk og hvitløk. Men ut over det? Nei. Mais på boks kan umulig ha noen helsegevinst? Og de fleste grønnsakene man spiser er tilberedt og dermed mistet næringsstoffene uansett? Min hjemmelaget tomatsuppe er proppfull av løk, hvitløk, grønnsaksrester, tomat, krydder og bønner. Men den kokes jo og jeg tviler på at kroppen får særlig næring? Anonymkode: cf3c5...409 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2022 #17 Del Skrevet 23. april 2022 Spiser ingen planter. Bare kjøtt, innmat, fisk, egg, fete meieriprodukter og litt salt. Magen min (og resten av kroppen) har aldri hatt det bedre! Jeg har hatt diaré mye av tiden i hele mitt liv, frem til jeg kuttet ut planter. AnonymBruker skrev (21 timer siden): Er det i denne sammenhengen du tenker på 30 TS? https://joinzoe.com/post/tim-spector-gut-tips 1. Try to eat 30 different plants each week The wider diversity of fiber-packed plants you eat, the happier and more diverse your gut microbiome will be. Nuts, seeds, pulses, whole grains fruits, and veggies are all packed with nutrients that support a healthy gut. Garlic, onion, leeks, asparagus, and whole grains are packed with particularly special prebiotic fibers that "good" gut microbes love. The good news is that increasing the variety and amount of plants in your diet doesn’t have to be difficult, especially once you expand your idea of what counts as a plant-based food to include spices, herbs, nuts, and seeds. Anonymkode: 14ba0...9c7 Det er faktisk bare tull at man trenger fiber for god tarmhelse. Den teorien er basert på observasjonsstudier (som de fleste av kostholdsrådene våre dessverre), og siden folk flest tror at fiber er sunt så spiser folk som er opptatt av helse mer fiber. I denne studien lot de en gruppe spise plantebasert og en gruppe dyrebasert (carnivore - altså uten fiber). De hadde lik alfadiversitet, men dyrebasert hadde økt betadiversitet. Altså hadde den dyrebaserte gruppa bedre tarmhelse. I kontrollerte randomiserte studier (RCT) ser man også at å fjerne fiber gjør at folk med avføringsproblemer (spesielt forstoppelse) ofte opplever 100% forbedring når de KUTTER UT fiber. Altså at de ikke lenger har avføringsproblemer. Og jo mer fiber de spiser, jo mer avføringsproblemer har de. SIBO forsvant etter noen uker på carnivore uten fiber. Vi ser også at fiber har en skadelig effekt på hormonsyklusen. Så Kellogg hadde rett da han "oppfant" corn flakes for å dempe sexdriften. Men endre fiberinntaket sakte. For rask endring er ikke behagelig... Eller så kan du gjøre som meg å gå "cold turkey" og ha diaré i noen uker og så vips perfekt avføring hver eneste gang. Anonymkode: 00075...f31 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2022 #18 Del Skrevet 23. april 2022 Hver dag spiser jeg av frukt og grønt: Spinat, isbergsalat, rødkål, gulrot, ingefær, gurkemeie, hvitløk, agurk, banan, gul eple, blåbær, jordbær, paprika, fennikel, kokos. I tillegg kan jeg spise iløpet av en uke: blomkål, brokkoli, ananas, mango, papaya, dadler, potet. Sikkert noe jeg har glemt. Av frø og nøtter (hver dag): Mandler, gresskarkjerner, valnøtter, linfrø. Hadde frukt, grønt og bær vært billigere ville jeg nok spist mer og andre ting. Var 50% på frukt og grønt på Rema 1000 nå i 3 dager, og jeg holdt på å gå amokk i disken. Nå har jeg kjøleskapet stappet til randen av frukt, grønt og bær 😄 Slike priser måtte vært hele året foran konstant å kjøre tilbud på potetgull, snack, smågodt, sjokolade, iskrem osv!! Anonymkode: 9681c...7e7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2022 #19 Del Skrevet 23. april 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hver dag spiser jeg av frukt og grønt: Spinat, isbergsalat, rødkål, gulrot, ingefær, gurkemeie, hvitløk, agurk, banan, gul eple, blåbær, jordbær, paprika, fennikel, kokos. I tillegg kan jeg spise iløpet av en uke: blomkål, brokkoli, ananas, mango, papaya, dadler, potet. Sikkert noe jeg har glemt. Av frø og nøtter (hver dag): Mandler, gresskarkjerner, valnøtter, linfrø. Hadde frukt, grønt og bær vært billigere ville jeg nok spist mer og andre ting. Var 50% på frukt og grønt på Rema 1000 nå i 3 dager, og jeg holdt på å gå amokk i disken. Nå har jeg kjøleskapet stappet til randen av frukt, grønt og bær 😄 Slike priser måtte vært hele året foran konstant å kjøre tilbud på potetgull, snack, smågodt, sjokolade, iskrem osv!! Anonymkode: 9681c...7e7 Glemte tomat, søtpotet og bringebær ukentlig, ja. Anonymkode: 9681c...7e7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2022 #20 Del Skrevet 23. april 2022 Spiser salat fra salatbuffeen på jobben til lunsj hver dag, så det blir nok en del. Anonymkode: e7051...046 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå