AnonymBruker Skrevet 17. april 2022 #1 Del Skrevet 17. april 2022 Vi skal pusse opp et kjøkken og har en 10-15 års perspektiv på huset. Vi skal altså etter all sannsynlighet bo der relativt lenge. Jeg har selv kun erfaring med laminat og tre benkeplate og av de to må jeg si jeg foretrekker laminat. Tre syntes jeg ble mye vedlikehold og fort stygt. Så lurer vi på stein da, er det verd prisen? I så tilfelle hvilken type stein? Hva er fordelene og ulempene? her er kjøkkenet vi tenker på: https://www.kvik.no/p/cima-light-oak-kjoekken-p-2495 Dette er planløsningen på kjøkkenet: Anonymkode: b391f...a9a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. april 2022 #2 Del Skrevet 17. april 2022 Dekton. + Dekton er ekstremt kraftig, flekkavvisende, ripefast og varmebestandig opp til 1100 grader. + Tørkes av med en klut oppvridd i rent, varmt vann. Dekton tåler alle syrer/baser og kjemikalier, som benyttes i den alminnelige husholdning. - Dyrt. Ser mange leverer det nå. Vi kjøpte via en leverandør, så usikker på hvem som skar til. Men her ser du nesten hele sortimentet: https://www.allstein.no/dekton/ Tåler fukt og varme - varme panner kan settes rett på benken. Lett å rengjøre. Vi har hatt det i fire år. Lager mye mat og er ikke best på å tørke opp søl raskt. Ser akkurat ut som da det ble installert. Null slitasje. Elsker det. Kommer aldri til å ha noe annet på arbeidsflater igjen, med mindre det kommer et fullgodt, men billigere alternativ. Anonymkode: 95eb0...b71 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. april 2022 #3 Del Skrevet 17. april 2022 Stein er kult! Men styr unna Kvik. Makan til rotete opplegg og elendig service har jeg aldri vært borti.. Anonymkode: 55c4f...ada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minienthe Skrevet 17. april 2022 #4 Del Skrevet 17. april 2022 Kommer aldri til å velge annet enn polert granitt hvis jeg skal pusse opp kjøkken på nytt. Har 4 cm granitt nå og det er helt fantastisk til baking og matlaging. Null vedlikehold, bare vask over og puss/poler med en papirdott for å få frem glansen igjen når du føler for det. Marmor og andre mer porøse steinarter ville jeg vært litt mer forsiktig med. De er kjent for å suge opp evnt søl som setter flekker og gir misfarging. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keppe Skrevet 18. april 2022 #5 Del Skrevet 18. april 2022 For et mykere opplevelse av kjøkkenet foretrekker jeg til enhver tid benkeplate av tre. Tåler ikke så mye som granitt eksempelvis, men kan enkelt slipes med liten slipemaskin om det trenges. Krever selvfølgelig at man behandler det med linolje hver 3.-4. måned (som igjen gjør at bakterier ikke trives på benkeplaten)… Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå