Gå til innhold

Hjelp meg og den tette søsteren min med hvem som har rett 😛


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi er uti 30 årene. Når vi var små så fikk vi alltid smørbukk karamell fordi de var små, steinharde og vara hele kvelden, jeg husker spesielt godt nettopp det fordi jeg ville bare tygge de i stykker fordi smaken var så god. 

Til påske ville jeg gjenskape litt nostalgi og kjøpte en pakke smørbukk original karamell til oss, men hva faen er denne myke brune gørra?! Jeg mener den aldri så slik ut for sånn 25-30 år siden, og at de lanserte en myk variant også, men søsteren min mener det er jeg som er korket og at de alltid har vært så myke! Denne diskusjonen har vart siden vi smakte på de i går 😅

Er det flere som husker at de var små og lyse og HARDE? Eller innbiller jeg meg at det var to typer? 

Anonymkode: d2d16...3b0

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Det stemmer at dem var ganske harde før ja! Måtte tygge lenge for at dem skulle bli myke😆 men husker ikke at dem var så mye lysere og mindre.

Anonymkode: dc1e1...784

  • Liker 11
Gjest laPistola
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Vi er uti 30 årene. Når vi var små så fikk vi alltid smørbukk karamell fordi de var små, steinharde og vara hele kvelden, jeg husker spesielt godt nettopp det fordi jeg ville bare tygge de i stykker fordi smaken var så god. 

Til påske ville jeg gjenskape litt nostalgi og kjøpte en pakke smørbukk original karamell til oss, men hva faen er denne myke brune gørra?! Jeg mener den aldri så slik ut for sånn 25-30 år siden, og at de lanserte en myk variant også, men søsteren min mener det er jeg som er korket og at de alltid har vært så myke! Denne diskusjonen har vart siden vi smakte på de i går 😅

Er det flere som husker at de var små og lyse og HARDE? Eller innbiller jeg meg at det var to typer? 

Anonymkode: d2d16...3b0

De var lyse, harde og firkantet. Nå finnes det vel mange varianter. 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg mener bestemt at Smørbukk alltid har vært ganske myke. Om de har vært harde tror jeg de rett og slett har blitt gamle. Hard, seig karamell er mer som Dumle, mens Smørbukk alltid har vært myk (sånn til sammenligning)

Anonymkode: ac28e...e88

  • Liker 6
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Var det denne du kjøpte?
Denne mykere varianten med sjokoladetrekk ble visst lansert i 1991.
image.png.5e422771fd3cb6b66be05e9388263081.png

Ellers kan fløtekaramellene du fikk som barn ha vært gamle og tørket ut og dermed blitt harde.
Jeg husker også harde karameller, men jeg tror bare at de ikke var helt ferske..

Anonymkode: 0d644...eb8

  • Liker 4
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Smørbukk var liten, lysegul og knallhard. Om du tygde for tidlig, så røk en melketann 🤣 

 

Født i ‘83.

Anonymkode: 81c61...d6a

  • Liker 29
AnonymBruker
Skrevet

Smørbukk har alltid vært fløtekarameller også, så de skal i prinsippet være myke.

Anonymkode: ac28e...e88

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ts her, er denne posen jeg kjøpte, æsj nå driver søsteren min og ler seg ihjel om jeg har lykkelige barndomsminner av harsk karamell 🤣

16502079608255482007147631198194.jpg

Anonymkode: d2d16...3b0

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Skrevet

https://www.nidar.no/brands/smorbukk/

Fra 1935 til 2011 var det den originale karamelloppskriftens om lå til grunn for produksjonen av Smørbukk. I 2011 ble fløtekaramellen fornyet, slik at smaksopplevelsen for deg som karamellelsker er enda bedre. Nå er karamellene mykere, og har enda mer smak av de gode råvarene!

  • Liker 14
  • Nyttig 4
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet (endret)

Det er vel denne du tenker på? Før var det kun denne typen, nå er det flere varianter.

 

image.jpeg.55943ee3369d12eadf53596fcd2216ec.jpeg

Og de var knallharde. 

Endret av AthenaRavenLuna
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Smørbukk var liten, lysegul og knallhard. Om du tygde for tidlig, så røk en melketann 🤣 

 

Født i ‘83.

Anonymkode: 81c61...d6a

Jaaa haha, mener det var sånn jeg og 🤣

Anonymkode: d2d16...3b0

  • Liker 4
Skrevet (endret)

Firkanter som så og si alltid hadde mursteinkonsistens før den fikk litt suttevarme :opplyser: 

Endret av Beeblebrox
  • Liker 15
AnonymBruker
Skrevet
MissPierce skrev (4 minutter siden):

https://www.nidar.no/brands/smorbukk/

Fra 1935 til 2011 var det den originale karamelloppskriftens om lå til grunn for produksjonen av Smørbukk. I 2011 ble fløtekaramellen fornyet, slik at smaksopplevelsen for deg som karamellelsker er enda bedre. Nå er karamellene mykere, og har enda mer smak av de gode råvarene!

Urettferdig at de skriver ORIGINAL SIDEN 1935, BURDE vært ORIGINAL siden 2011 🤣

Anonymkode: d2d16...3b0

  • Liker 9
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

De var harde, mye bedre før!

Anonymkode: 38be9...730

  • Liker 12
Annonse
Skrevet

De var harde ja! 

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

De var harde, mye bedre før!

Anonymkode: 38be9...730

Enig!

Og jeg vant diskusjonen, noen ting VAR bedre før.😅

Anonymkode: d2d16...3b0

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet

De var veldig harde før, slik at det var fare for at fyllinger røk.

Jeg tror oppskriften er fornyet, men det kan jo også hende at vi sparte lengre på godteri før, slik at de ble ekstra harde før de ble spist opp.

Anonymkode: 581a6...f7b

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

De fleste var harde, men som en følge av alder. Var de ferske nok, var de også vesentlig mykere - som man kan forvente av fløtekaramell.

Tror mange slike har ligget vel lenge både i butikkhyller og i skapet hjemme, før de er blitt servert.

Anonymkode: 91218...bff

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

De var knallharde! Jeg pleide å ta et par stykker i pose som jeg la i varmt vann for å få dem myke da jeg var liten.

Anonymkode: 8a5a8...3d4

  • Liker 6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...