Gå til innhold

Ideer til frokoster\ lunsjer\ kveldsmat som kan lages til mange


Embla Othea

Anbefalte innlegg

Forslag til sunne frokoster\ lunsjer\ kveldsmat som kan lages til mange ifm. hyttetur

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes godt brød kan heve er måltid veldig. Ikke så avansert, men til frokost synes jeg sånne frosne rundstykker fra frys med godt pålegg hever frokosten veldig uten at det blir mye arbeid. Har dere mer tid lager dere rundstykker selv evt eltefritt grytebrød.

Hvis dere vil ha noe «mer», rømmegrøt, eggerøre, spekeskinke/ mat og godt brød/flatbrød.

Til lunsj kan man lage en suppe og servere med f.eks Foccacia. 

Endret av Butter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
  • Bakt potet. Sett frem fyll og folk fyller med det de vil. F.eks smørklatt, mais, skinke, ost, soltørka tomat, pesto, kesam, røkelaks, smøreost ... osv...
  • Havregrøt
  • Omelett i ovnen med hakke grønnsaker og server med brød
  • Pastasalat
  • Pølsegryte: pølser, hakkede tomater, poteter, løk, krydderier
  • Frokostblanding med melk
  • Ostesmørbrød i ovnen
  • Lomper med eggerøre, laks, salat
  • Grove lapper med frukt og kesam
  • Yoghurt med musli 
     

Anonymkode: 03e10...5f2

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Mat på hyttetur er jo i stor grad betinget av fasilitetene. Er det ved sjøen eller på fjellet, er det bilvei helt fram, er det strøm og vann, hvor utstyrt er kjøkkenet, er det fryser osv. 

Det jeg er vant til i påsken på OK fjellhytte med bilvei, strøm og kaldtvann: Vanlig påskefrokost/helgefrokost med rundstykker, masse godt pålegg og oppskjært agurk, paprika, tomater, kokte egg, kaffe/te og appelsinjuice. Pålegg er typisk gulost, brunost, diverse andre oster, syltetøy, skinker, roastbeef (husk remulade), påleggssalater, røkelaks, peppermakrell, ovnsbakt leverpostei/pate, osv. 

Lunsj: Smører med fra frokosten og spiser på tur eventuelt griller pølser på bål. Kakao, kaffe, te, vann, Solo. Hvis man er på hytta og ikke vil grille: Eggerøre og bacon /røkelaks, rundstykker, grønt. Eller en stor kjele suppe med rundstykker, brød og smør. 

Kveldsmat: Bare til de minste barna eventuelt. Vi voksne spiser sen og god middag med vin til og ønsker ikke kveldsmat. 

Anonymkode: c244f...9d1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Frokost:

Speilegg, bacon, tomatbønner 

Rundstykker/brød med pålegg. Feks kokt egg,laks, roastbiff, ost, skinke, syltetøy.

Havregrøt eller yoghurt med granola 

Lunsj: 

Spekemat, potetsalat, eggerøre 

Suppe med brød 

Hotdogs 

Rester 

Rømmegrøt 

 

Kvelds: 

Ost og kjeks 

Frukt og nøtter 

Spekefat 

 

 

Anonymkode: 21ae3...b4a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...