AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #1 Skrevet 12. april 2022 Hei! Jeg skal lage biff i dag. Jeg fikk tips om å steke den i 45 sekunder på hver side og deretter legge den i ovnen (i sølvpapir) i ca. 12-15 minutter. Jeg sliter litt med at den enten blir for mye eller for lite gjennomstekt. Men er det slik at om jeg tar den ut etter f.eks. 12 minutter og lar den hvile i 10 min, så etterstekes biffen mens den hvilker? Vil ha perfekt biff, men har ikke helt klart det ennå #69dudes Anonymkode: 38c22...ffc
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #2 Skrevet 12. april 2022 Hva slags biff lager du? Anonymkode: 9e249...23e
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #3 Skrevet 12. april 2022 Mest viktig er å bruke steketermometer for å ha det riktig. Anonymkode: 9e249...23e 1
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #4 Skrevet 12. april 2022 12-15 minutter i ovn? Da er det ikke mye rosa igjen i den biffen... Anonymkode: de08e...3bd 1
Illuminatum Skrevet 12. april 2022 #5 Skrevet 12. april 2022 Medium Bill ca 2,5 cm Høy varme i 60 sekunder på hver side Så ta av varmen og vent litt mens varmen reduseres. Legg i smør og stek på medium varme i ca tre til fire minutter på hver side. Til slutt hvile like lenge som steketid.
K.B. Skrevet 12. april 2022 #6 Skrevet 12. april 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hei! Jeg skal lage biff i dag. Jeg fikk tips om å steke den i 45 sekunder på hver side og deretter legge den i ovnen (i sølvpapir) i ca. 12-15 minutter. Jeg sliter litt med at den enten blir for mye eller for lite gjennomstekt. Men er det slik at om jeg tar den ut etter f.eks. 12 minutter og lar den hvile i 10 min, så etterstekes biffen mens den hvilker? Vil ha perfekt biff, men har ikke helt klart det ennå #69dudes Anonymkode: 38c22...ffc Bruk termometer. 54c er perfekt medium. Brun på hver side, jeg lar den stå lenger en 45 sekunder, mer to min på hver side. Så i ovnen på 150c. Tar ut ved 53c, så lar jeg kjøttet hvile noen minutter. Perfekt hver gang. 1
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #7 Skrevet 12. april 2022 1. La biffen hvile uten plastikk på kjøkkenbenken. Salte/pepre godt. Kan gjerne stå ute i flere timer. 2. Pannen. Høy varme, lag stekeskorpe. Ta gjerne sidene også. 3. Ovnen på 150 grader. Bruk termometer. Dem er medium raw når termometeret viser 60 grader. 4. La biffen hvile litt før spising Anonymkode: 98736...3a9
Rumle Skrevet 12. april 2022 #8 Skrevet 12. april 2022 Jeg steker nesten alltid entrecote, 2 til 3 min (se an mens du steker) på hver side, og så pakk inn i folie og la den hvile på benken 5-10 min.
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #9 Skrevet 12. april 2022 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Hva slags biff lager du? Anonymkode: 9e249...23e Indrefilet Anonymkode: 38c22...ffc
AnonymBruker Skrevet 12. april 2022 #10 Skrevet 12. april 2022 AnonymBruker skrev (4 timer siden): 12-15 minutter i ovn? Da er det ikke mye rosa igjen i den biffen... Anonymkode: de08e...3bd Den ble ikke godt nok stekt etter 12 minutter sist, så jeg satt den inn i 3 minutter til (hadde 100 grader i ovnen). Kjøper av en lokal kjøtthandler, så kanskje stykkene er for tykke Jeg har dessverre ikke termometer, men skal få kjøpt det på neste lønning. TS Anonymkode: 38c22...ffc 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå