Gå til innhold

Stekt torsk tilbehør?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Vi har noe selv fisket torsk i fryseren som er på tide å spise. Det er bare det at jeg ikke er så glad i torskemiddager. Det stammer mye fra barndom der jeg opplevde torsk som en tørr og kjedelig middag. Det var vanlig med smeltet smør den gangen og jeg hater smør 🙄 Og bein 🥴 Så kokt torsk med kun potet og en gulrot var ikke noe godt. Fisken vi har nå er renset og filetert, så vi kan ha steketorsk tenkte jeg. Men hva kan vi som tilbehør som gjør denne fiskemiddagen god? Bare kom med alle tips dere har. 😊🐟

Anonymkode: ae6a5...da6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bacon er jo et must. Risotto er et annet tips, server den på en "seng av risotto". Smakte kveite og risotto her om dagen, det var veldig godt. Dropp poteter og gulrøtter i sin helhet. Det er ikke godt med torsk som du sier, det blir for tamt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Har aldri spist stekt torsk faktisk. Den er så løs i konsistens at den egner seg dårlig til steking.

Anonymkode: 849d3...4ad

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Har aldri spist stekt torsk faktisk. Den er så løs i konsistens at den egner seg dårlig til steking.

Anonymkode: 849d3...4ad

Ok. Jeg aner ikke. 🤪 Bare mannen som sa etter at den var filetert at den kunne vi ha til steketorsk, så derfor tenkte jeg på å steke den.

Anonymkode: ae6a5...da6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bak den i ovnen. Potetmos, bacon og en blanding av granateple og stekt chorizo ved siden av. 

Anonymkode: 37087...953

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Bacon, erter, soltørkede tomater, potetmos - mmmmm:)

Anonymkode: 66c07...92b

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vender torsken i litt mel, salt og pepper og steker i panne før det serveres med poteter, grønnsaker (typisk brokkoli, blomkål og gulrot) og hjemmelaget aïoli. Enkelt, men veldig godt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Surr grovhakket løk, paprika, og strimlet squash over lav varme i litt olje til alt er mykt. 

Anonymkode: 9b99f...b38

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg synes nå det er kjempegodt med gulrot til fisk, men lag en god saus til. Kan også være godt å skjære opp kokte poteter, krydre dem, og steke i pannen.

Anonymkode: a8cac...c6c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi bruker å krydre den godt med ulike smaker vi liker, noen smørklatter/olje, og steke den i ovnen.

Søtpotetmos, bacon og brokkoli som tilbehør. Pluss en god og enkel hjemmelaget rømmedressing, gjerne med ramsløkpesto. 

Anonymkode: afe83...126

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg er ganske basic når det gjelder torsk. Liker best den klassiske, stekt i panna, servert med masse stekt løk, revet gulrot og en klatt remulade (som jo stort sett er fett...)

Vil jeg ha en annen variant lager jeg lettsaltet torsk, lar den ligge dekket med salt noen timer, trekker den, serverer med masse bacon, gulrotstuing (eller bare en tykk hvit saus).

Har en unge som er sprekere i matveien, og som laget denne torskeformen med tomat. Ganske godt når jeg fikk det servert, men ikke noe jeg selv ville funnet på å lage.

Anonymkode: 841f7...0a5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 7.4.2022 den 13.57):

Har aldri spist stekt torsk faktisk. Den er så løs i konsistens at den egner seg dårlig til steking.

Anonymkode: 849d3...4ad

Dette stemmer ikke, jeg lettsalter den litt så den er fast og fin. Så bruker jeg hvetemel som jeg elter den i før steking. Dette hvetemelet tilsetter jeg salt og pepper. Så bruker jeg grønnsaker til i en eller annen form. Det smaker fortreffelig. Smeltet smør, litt rømme er også godt. De som ikke liker dette? Bruk en fiskesaus eller brun saus som tilbehør. God middag :)  Bake den i oven sammen med brun saus er også veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...