Gå til innhold

Stekt torsk tilbehør?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Vi har noe selv fisket torsk i fryseren som er på tide å spise. Det er bare det at jeg ikke er så glad i torskemiddager. Det stammer mye fra barndom der jeg opplevde torsk som en tørr og kjedelig middag. Det var vanlig med smeltet smør den gangen og jeg hater smør 🙄 Og bein 🥴 Så kokt torsk med kun potet og en gulrot var ikke noe godt. Fisken vi har nå er renset og filetert, så vi kan ha steketorsk tenkte jeg. Men hva kan vi som tilbehør som gjør denne fiskemiddagen god? Bare kom med alle tips dere har. 😊🐟

Anonymkode: ae6a5...da6

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1571819-stekt-torsk-tilbeh%C3%B8r/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bacon er jo et must. Risotto er et annet tips, server den på en "seng av risotto". Smakte kveite og risotto her om dagen, det var veldig godt. Dropp poteter og gulrøtter i sin helhet. Det er ikke godt med torsk som du sier, det blir for tamt. 

  • Liker 1
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Har aldri spist stekt torsk faktisk. Den er så løs i konsistens at den egner seg dårlig til steking.

Anonymkode: 849d3...4ad

Ok. Jeg aner ikke. 🤪 Bare mannen som sa etter at den var filetert at den kunne vi ha til steketorsk, så derfor tenkte jeg på å steke den.

Anonymkode: ae6a5...da6

AnonymBruker

Annonse

Du har sikkert hatt middag i dag, men hvis ikke vil jeg tipse om ovnsbakt torsk med tomat og basilikum. Det er en torskerett som jeg er veldig glad i. Har du i tillegg kokt dobbel porsjon med poteter dagen før er det ganske kjapt og veldig lettvint. 

  • Liker 1
AnonymBruker

Vi bruker å krydre den godt med ulike smaker vi liker, noen smørklatter/olje, og steke den i ovnen.

Søtpotetmos, bacon og brokkoli som tilbehør. Pluss en god og enkel hjemmelaget rømmedressing, gjerne med ramsløkpesto. 

Anonymkode: afe83...126

Annonse

AnonymBruker

Jeg er ganske basic når det gjelder torsk. Liker best den klassiske, stekt i panna, servert med masse stekt løk, revet gulrot og en klatt remulade (som jo stort sett er fett...)

Vil jeg ha en annen variant lager jeg lettsaltet torsk, lar den ligge dekket med salt noen timer, trekker den, serverer med masse bacon, gulrotstuing (eller bare en tykk hvit saus).

Har en unge som er sprekere i matveien, og som laget denne torskeformen med tomat. Ganske godt når jeg fikk det servert, men ikke noe jeg selv ville funnet på å lage.

Anonymkode: 841f7...0a5

  • Liker 1
AnonymBruker skrev (På 7.4.2022 den 13.57):

Har aldri spist stekt torsk faktisk. Den er så løs i konsistens at den egner seg dårlig til steking.

Anonymkode: 849d3...4ad

Dette stemmer ikke, jeg lettsalter den litt så den er fast og fin. Så bruker jeg hvetemel som jeg elter den i før steking. Dette hvetemelet tilsetter jeg salt og pepper. Så bruker jeg grønnsaker til i en eller annen form. Det smaker fortreffelig. Smeltet smør, litt rømme er også godt. De som ikke liker dette? Bruk en fiskesaus eller brun saus som tilbehør. God middag :)  Bake den i oven sammen med brun saus er også veldig godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...