Gå til innhold

HJELP! Husmannskost laks!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp! Hadde en barndomsvenninne sine foreldre som alltid lagde laks til oss med poteter, gulrøtter og smeltet smør . Har prøvd lenge å få til smaken men får den ikke til! Trooor den var dampet men vet ikke . Smakte godt med salt . Kan noen hjelpe en gravid dame med cravings?!?! 🙏🏼🙏🏼

AnonymBruker
Skrevet

Liker i hvert fall best ovnsbakt, og med agurksalat til!

Anonymkode: b80d5...95e

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Prøver å få til den samme gamle smaken! Husker at vi miste den møre laksen med gaffel og hadde masse smør over . Er det en spesiell måte man lager laks på som de gjorde i «gamle dager»

Skrevet

Dette kommer til å høres helt søkt ut, men test ut Fjordland sin? Den minner meg veldig om den gode, gamle smaken. 

Skrevet
Kelsier skrev (21 minutter siden):

Dette kommer til å høres helt søkt ut, men test ut Fjordland sin? Den minner meg veldig om den gode, gamle smaken. 

Ikke dumt å gi et forsøk !

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Prøv avkokt laks - det var hva spiste i min barndom om vi hadde laks.

Da brukes en del krydder i kokevannet, bl.a laurbærblad. Nellikspiker brukte min mor, men det har ikke denne oppskriften:

https://joker.no/oppskrifter/avkokt-laks
 

Da spiste vi varm fleste dagen, men så fikk fisken avkjøle seg i laken. Kan oppbevares slik en dag eller to, så spiste vi resten kald, med rømme, poteter og grønnsaker/grønn salat.

 

Anonymkode: 28351...e98

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Prøv avkokt laks - det var hva spiste i min barndom om vi hadde laks.

Da brukes en del krydder i kokevannet, bl.a laurbærblad. Nellikspiker brukte min mor, men det har ikke denne oppskriften:

https://joker.no/oppskrifter/avkokt-laks
 

Da spiste vi varm fleste dagen, men så fikk fisken avkjøle seg i laken. Kan oppbevares slik en dag eller to, så spiste vi resten kald, med rømme, poteter og grønnsaker/grønn salat.

 

Anonymkode: 28351...e98

Nettop, trukket laks (er jeg vant til å kalle det). La det småkoke - det skal så vidt være bobler i vannet. Og så tenker jeg det var veldig mye smør (smør er salt)

Anonymkode: 5f330...66e

  • Liker 1
Gjest loveli
Skrevet
jentee24 skrev (34 minutter siden):

Prøver å få til den samme gamle smaken! Husker at vi miste den møre laksen med gaffel og hadde masse smør over . Er det en spesiell måte man lager laks på som de gjorde i «gamle dager»

Mange tilsetter krydder selv om det ikke synes så godt. 

Urtesalt f.eks. :)

AnonymBruker
Skrevet

Prøv å Damp den med smør og salt i vannet.

 

Anonymkode: d52c7...954

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Prøv avkokt laks - det var hva spiste i min barndom om vi hadde laks.

Da brukes en del krydder i kokevannet, bl.a laurbærblad. Nellikspiker brukte min mor, men det har ikke denne oppskriften:

https://joker.no/oppskrifter/avkokt-laks
 

Da spiste vi varm fleste dagen, men så fikk fisken avkjøle seg i laken. Kan oppbevares slik en dag eller to, så spiste vi resten kald, med rømme, poteter og grønnsaker/grønn salat.

 

Anonymkode: 28351...e98

Jepp, salt, laurbærblad og helpepper i kokevannet. Vi brukte ikke nellik i, men rømme (med pittelitt sukker i) agurksalat (eller sylteagurk) og potet.

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Nettop, trukket laks (er jeg vant til å kalle det). La det småkoke - det skal så vidt være bobler i vannet. Og så tenker jeg det var veldig mye smør (smør er salt)

Anonymkode: 5f330...66e

Tusen takk dette skal jeg prøve !! 

Skrevet

Begynner faktisk å lure på om det var laksekoteletter og ikke laksefilet de brukte ! Synes jeg husker at de tok ut beinene selv 🤭

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
jentee24 skrev (6 minutter siden):

Begynner faktisk å lure på om det var laksekoteletter og ikke laksefilet de brukte ! Synes jeg husker at de tok ut beinene selv 🤭

Du har nok fått kokt laks i skiver. Knallgodt, en av mine favoritter. Er vokst med masse villaks, og den ble kun trukket i vann med salt og pepper, ikke noe annet krydder. Servert med agurksalat, poteter, gulrot, rømme og smør. Eller med sandefjordssmør. NAM! Her har du en enkel oppskrift på hvordan du trekker fisken:

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kokt-laks-med-agurksalat-og-sandefjordsmor/

Anonymkode: 65e10...c28

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
16 minutter siden, jentee24 said:

Begynner faktisk å lure på om det var laksekoteletter og ikke laksefilet de brukte ! Synes jeg husker at de tok ut beinene selv 🤭

Spørs jo hvor ung du er det. Laks i skiver var ikke vanlig da jeg var liten

Anonymkode: 421bd...9ee

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Oppdrettslaksen smaker nok ikke helt det samme

Anonymkode: 91cf6...fe7

  • Liker 4
Annonse
Skrevet

Villaks trukket i vann med laurbærblad, nellik, rikelig salt og hele pepperkorn. Laksen deles i skiver og trekkes i vannet. Serveres med kokte poteter og agurksalat. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (33 minutter siden):

Spørs jo hvor ung du er det. Laks i skiver var ikke vanlig da jeg var liten

Anonymkode: 421bd...9ee

Jeg er født i 1969, og helt vanlig med laks i skiver (koteletter). Var veldig vanlig før, og mye mer villaks, frem til på tidlig 80-tall hvor oppdrettslaksen tok av.

Anonymkode: 65e10...c28

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Kanskje avkokt laks? Det er veldig godt.

Anonymkode: 8b155...8d9

Skrevet
AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Jeg er født i 1969, og helt vanlig med laks i skiver (koteletter). Var veldig vanlig før, og mye mer villaks, frem til på tidlig 80-tall hvor oppdrettslaksen tok av.

Anonymkode: 65e10...c28

Jeg er født i 93 . Så spiste dette på tidlig 2000 tallet . Jeg skal få meg bort til meny disken Idag for utifra bilder osv ligner fargen på lakseskivene(koteletter) mer på den smaken jeg er ute etter. Blir spennende!

  • Liker 1
Skrevet

Jeg tror at du tenker på avkokt laks.  Hos oss var avkokt laks søndagsmiddag, og vi brukte sandefjordsmør og agurksalat til.  Lager det ofte selv, og synes det er spesielt godt på varme dager om sommeren.  
Min oppskrift er slik:  3 l vann, 6 ss salt, 15 stk sorte pepper, 4 stk lautbærblader og 1 ss eddik 7%.  Lar alt koke opp, og legger i laksestykkene.  Skal ikke koke, men bare trekke.  

Oppskriften er fra kjendiskokk Bent Stiansen.  Legg merke til at det er eddik i vannet.  Det gjør fisken veldig god! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...