AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #1 Skrevet 28. mars 2022 Enten som lunsj eller middag. Det var vanlig tradisjon i gamle dager. Holder den seg ved like? Anonymkode: 9fef0...15d 1
Maskopi Skrevet 28. mars 2022 #2 Skrevet 28. mars 2022 Ikke fast hver lørdag slik vi hadde som barn, men vi har det med jevne mellomrom. Ungene syns det er kjekt å gå på kafe på lørdagen å spise grøt.
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #3 Skrevet 28. mars 2022 Er ikke engang oppvokst med risengrynsgrøt på lørdager. Det blir litt risengrynsgrøt i løpet av jula og en sjelden gang ellers i året når jeg har dårlig tid etter jobb (fjordland risengrynsgrøt, bedre enn hjemmelaget synes nå jeg 🥰). Synes ikke at næringsinnholdet er så veldig "middagete" til å spise det på ukentlig basis og på lørdager vil jeg heller gjerne ha noe veldig godt til middag Anonymkode: 858fb...9aa 14 1
havfruen91 Skrevet 28. mars 2022 #4 Skrevet 28. mars 2022 Får det innimellom på jobben, men er ikke så begeistret for det selv. Så velger det bort. 1
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #5 Skrevet 28. mars 2022 Nei, har aldri gjort det (født på midten av 90-tallet), men samboeren min er oppvokst med grøt til lørdagslunsj visste ikke at det var tradisjon! Anonymkode: a239c...b21 1
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #6 Skrevet 28. mars 2022 Jeg er vokst opp med risengrøt hver lørdag. Vi har ikke beholdt det selv, men har det innimellom. Synes fortsatt det er supergodt! Anonymkode: 3aee8...429
herremann Skrevet 28. mars 2022 #7 Skrevet 28. mars 2022 Nei. Eneste norske mattradisjon jeg egentlig beholder er julematen. 3
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #8 Skrevet 28. mars 2022 Aldri hatt det som tradisjon, og jeg er født på slutten av 80-tallet. Vi pleide å ha stor og sein frokost med egg, bacon og tomatbønner. Samt oster og godt pålegg. Hjemmelagde horn, knekkebrød og te. Og så pleide vi å ha noe godt og varmt til TV-kvelden. Anonymkode: 10f91...9e6 1
Gjest EmKay Skrevet 28. mars 2022 #9 Skrevet 28. mars 2022 Er ikke oppvokst med grøt som mat i helgen, og spiser det sjelden nå. For meg er det mest noe man spiser i jula 🤷♀️😊
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #10 Skrevet 28. mars 2022 Spiser det aldri, grøt minner meg om babymat 🤢 Anonymkode: 37ba1...04e 2
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #11 Skrevet 28. mars 2022 Jeg er 36 år, så kanskje ikke så ung, men jeg er verken oppvokst med risgrøt på lørdager eller gir det til egne barn. risgrøt hører jula til, og travle dager der barna selv kan slenge inn en pakke Fjordland risgrøt i microen. Anonymkode: 49ccf...19a 1
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #13 Skrevet 28. mars 2022 Nei. Har melkeallergi og risengrynsgrøt er en versting. Anonymkode: 8e217...fcf
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #14 Skrevet 28. mars 2022 25 minutter siden, AnonymBruker said: Enten som lunsj eller middag. Det var vanlig tradisjon i gamle dager. Holder den seg ved like? Anonymkode: 9fef0...15d Jeg er nesten 50, og vi gjorde det ikke hjemme hos meg, så i mange familier er det leeenge siden den tradisjonen døde ut. Kjente noen som gjorde det, men det var i mindretall, stort sett hos venner med en eller begge foreldre fra Vestlandet. Kanskje det er en tradisjon som var mest utbredt i enkelte deler av landet? Anonymkode: e04a5...aaf 3
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #15 Skrevet 28. mars 2022 Risgrøt hadde vi aldri hjemme til lunsj på lørdager. Vi spiste alltid på kafé, da varierte jeg mellom horn med ost og skinke, rekesmørbrød og karbonadesmørbrød. Det var 3 av 4 lørdager. Den 4 lørdagen var jeg alltid hos mormor og morfar, de hadde ofte risgrøt til lunsj, rundt kl 13. Men siden jeg spiste så mye risgrøt, og masse spekeskinke ved siden av så orket jeg knapt nok noe mer mat den dagen. Vi har risgrøt innimellom nå, men aldri i helgene. Da spiser vi det til middag midt i uka f.eks. Jeg spiser fortsatt mye av det, og sikkert enda mer spekeskinke. Anonymkode: dea43...1fa
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #16 Skrevet 28. mars 2022 Jeg er 45 år, og har aldri spist risgrøt til lunsj på lørdager. Er vel noe vi spiser noen ganger i desember. Anonymkode: 096a1...b64 4
Illuminatum Skrevet 28. mars 2022 #17 Skrevet 28. mars 2022 Er født midt på 60 tallet og har aldri spist grøt om lørdagene. Da var det innom bakeren å kjøpe en god loff. 4
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #18 Skrevet 28. mars 2022 Vi hadde det hjemme da jeg vokste opp på 80-tallet, men jeg hadde gamle foreldre og jeg kjente ingen andre som hadde en slik tradisjon. Dette var på Østlandet. Jeg serverer ikke risgrøt som middag selv, for meg er det viktig med grønnsaker til middag. Vi har det til lunsj innimellom. Anonymkode: 34fd9...a6a
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #19 Skrevet 28. mars 2022 Hvorfor svarer dere som ikke er unge? Anonymkode: 4760a...63b 2
AnonymBruker Skrevet 28. mars 2022 #20 Skrevet 28. mars 2022 Jeg er oppvokst på 80 tallet, og såvidt jeg vet var dette ikke noe mine foreldre hadde som tradisjon. Men mormor født i 1915 ja. Anonymkode: e2644...f51
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå