Gå til innhold

Bruke grøtris som tilbehør?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ok, hør...

Grøtris er rundkornet og noe kortere enn jasminris og basmatiris. I Kina, Japan, og Sør-Korea så brukes det en mer klebrig ristype som er rundkornet. Grøtris er vel litt klebrig, er den ikke? 

Jeg finner heller ingenting som heter "grøtris" i det engelske språket. Er grøtris som man får til 25 kr på matbutikken omtrent den samme "japanske" risen som koster 50+ kr?

Jeg har ingen planer om å lage sushi, bare lage mer autentiske Sør-Øst asiatiske retter hvor risen generelt er mer klebrig 

Anonymkode: 445ad...eca

AnonymBruker
Skrevet

Det er faktisk ikke det dummeste jeg har hørt i dag!

Jeg tenker at grøtris fort blir altfor grøt da, så du kan ikke bearbeide den for mye. Altså null røring. 

Hvis du vil ha klebrig ris er det vel bare å ikke skylle den samt dampe i stedet for å koke.

Anonymkode: 96344...e46

Skrevet

Lars Barmen anbefaler Jasminris til asiatisk mat som spises med pinner.

Skrevet (endret)

Mener å en gang ha lest at grøtris var anbefalt til sushi. Tror det var ett tips for å spare penger da sushiris er overpriset. 

Endret av Bondenisse
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Belima skrev (5 minutter siden):

Lars Barmen anbefaler Jasminris til asiatisk mat som spises med pinner.

Mulig at jeg har blitt litt matsnobb de siste årene.. men man finner mye rart fra norske kokker når det kommer til tips og oppskrifter på asiatisk mat. Jasminris er bra det, men det brukes hovedsakelig til thailandske og vietnamesiske retter. Risen de bruker til hverdags i f.eks. Sør-Korea er ikke jasminris 

Anonymkode: 445ad...eca

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Mulig at jeg har blitt litt matsnobb de siste årene.. men man finner mye rart fra norske kokker når det kommer til tips og oppskrifter på asiatisk mat. Jasminris er bra det, men det brukes hovedsakelig til thailandske og vietnamesiske retter. Risen de bruker til hverdags i f.eks. Sør-Korea er ikke jasminris 

Anonymkode: 445ad...eca

Men poenget var vel ikke hva de spiser i Sør-Korea, men hvilken ris som er klebrig og kan spises med pinner.

Jasminris blir ganske sticky kokt/dampet på riktig måte.

Anonymkode: 96344...e46

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Har prøvd å bruke grøtris til sushi. Funker som bare det!

Anonymkode: a0258...977

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...