Annie Skrevet 15. oktober 2002 #1 Del Skrevet 15. oktober 2002 Kan noen gi meg oppskriften på GODE potetlomper? Gjerne også lette å lage.. Tror det er noe med poteter, hvetemel, salt, melk, men husker ikke mengdeforhold og om det er noe mer som skal være i deigen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kosejente Skrevet 15. oktober 2002 #2 Del Skrevet 15. oktober 2002 Har fått en oppskrift på potetkaker/lomper av ei på jobb: 1 pk. potetmos 4dl vann litt salt en "hånd" mel Potetmos og vann skal stå og stivne litt, så blandes mel og salt oppi. Deigen eltes med mel og deles i 7 - kjevle ut til runde kaker og stek på steketakke. Kan vel ikke bli enklere enn dette! Har ikke prøvd selv, men dama påstår at de er mye bedre enn de med poteter! Og dette er ei som er flink til å lage mat! Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gerda Skrevet 15. oktober 2002 #3 Del Skrevet 15. oktober 2002 Jeg har alltid laget lomper uten oppskrift. Kok poteter (gamle er bedre enn nypoteter hvis du har noe valg), avkjøl og mos dem. Bland inn hvetemel (eventuelt noe sammalt mel) til deigen er så fast at du kan kjevle den ut til lomper uten at de henger fast i bordet. Kjevle dem så tynt som du klarer- bruk rikelig med mel. Stek på tørr stekepanne eller takke hvis du har denslags. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 15. oktober 2002 Forfatter #4 Del Skrevet 15. oktober 2002 TGerda: Skal det ikke være salt i deigen? Evt hvor lenge kan og hvordan skal lomper lagres? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gerda Skrevet 16. oktober 2002 #5 Del Skrevet 16. oktober 2002 Hei! Jeg bruker ikke salt i, men det kan du sikkert bare ha i dersom du vil. Et par dager klarer de nok i kjøleskapet, men de blir tørre i kantene hvis de ikke er pakket inn- det blir også de du kjøper. Men de kan fint fryses også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 16. oktober 2002 Forfatter #6 Del Skrevet 16. oktober 2002 Tusen takk for svar. Gleder meg til å prøve. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå