Gå til innhold

Noen som kan regne ut næringainnholdet i dette?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har prøvd meg fram til en oppskrift på sunnere og karbohydrat-reduserte polarbrød. Endelig fikk jeg til noen som ikke smakte egg, og ble fornøyd med disse. Men skulle gjerne visst hvor mange kalorier det blir pr 100 gram totalt. Og hvor mange gram karbohydrater pr 100 gram, hvor mange gram fett pr 10å gram, og hvor mange gram proteiner pr 100 gram. Noen som kan regne ut dette? 

Anonymkode: b8ae9...264

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Det gjør du jo best selv, du som vet hva du har hatt i dem :) 

Anonymkode: 6a91f...552

AnonymBruker
Skrevet

Glemte å skrive oppskrifta 🙈

  • 1/4 gjær
  • 1 1/2 dl yoghurt naturell
  • 2 1/2 dl vann
  • 3 ts finesse bakesukker
  • 1 egg
  • 60 g havrefiber
  • 20 g fiberhusk
  • 75 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Gir 10 stk. 

Anonymkode: b8ae9...264

Skrevet

Må ha oppskrift for å regne det ut. Eller i det minste ca oversikt over ingredienser og mengder.

Du regner det enkelt ut selv ved å legge inn disse tingene i en app, som feks MyFitnessPal

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Glemte å skrive oppskrifta 🙈

  • 1/4 gjær
  • 1 1/2 dl yoghurt naturell
  • 2 1/2 dl vann
  • 3 ts finesse bakesukker
  • 1 egg
  • 60 g havrefiber
  • 20 g fiberhusk
  • 75 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Gir 10 stk. 

Anonymkode: b8ae9...264

Tipper hele oppskriften gir omtrent 6-700 kcal, så da 60-70 per. Men dette er bare anslag ved å se kjapt over her og nå

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Lill3My skrev (Akkurat nå):

Må ha oppskrift for å regne det ut. Eller i det minste ca oversikt over ingredienser og mengder.

Du regner det enkelt ut selv ved å legge inn disse tingene i en app, som feks MyFitnessPal

La inn oppskrifta nå. Har prøvd men får det ikke til 🙈 elendig på å renge ut sånt. 

Ts

Anonymkode: b8ae9...264

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

La inn oppskrifta nå. Har prøvd men får det ikke til 🙈 elendig på å renge ut sånt. 

Ts

Anonymkode: b8ae9...264

Du googler hvor mye hver ting har i seg først. Eller leser på pakken. 

Skal du regne ut hvor mange kalorier det er i 50 gram yoghurt som har 100 kalorier pr 100 gram, så blir regnestykket 100 x 0.5

Anonymkode: 6a91f...552

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Du googler hvor mye hver ting har i seg først. Eller leser på pakken. 

Skal du regne ut hvor mange kalorier det er i 50 gram yoghurt som har 100 kalorier pr 100 gram, så blir regnestykket 100 x 0.5

Anonymkode: 6a91f...552

Jeg skjønner det ikke, men takk for at du prøver å forklare. Har duskalkuli. Så var derfor jeg lurte på om noen kunne hjelpe meg. Ts

Anonymkode: b8ae9...264

AnonymBruker
Skrevet

Du må enten gjøre som andre folk sier, og se på pakken eller google hvor mye det er i et produkt, eller gjøre et grovt anslag.


Men et lite tips som er greit å vite sånn "grunnleggende" med basisvarer er:

- De fleste tørre korn og melprodukter samt pasta og slikt har ca 360kcal per 100g. (eller 3.6kcal per gram)
- Sukker/melis er 400kcal per 100g.
- 100% fett/matolje har 900kcal/100g.
- Smør med 80% fett har ca 750kcal/100g.
- Margarin med 40% fett har rundt 375kcal/100g.
- 1 egg har ca 100kcal totalt.
- Salt og vann har ingen kalorier
- Magert kjøtt har ca 100kcal/100g.

Da er det ofte ganske enkelt å estimere grovt hvor mye kalorier det er i . Når det kommer til "våte" produkter, er det litt vanskeligere å vite fordi både sammensetning, vannmengde og fettmengde kan variere, og da er det ofte greit å google/sjekke etiketten. F.eks. på yoghurten.

Ofte er det litt småkrydderier, gjær og hevemidler og slikt, vanligvis er dette så lite totalt sett at det ikke er vits i å regne inn (men du kan sikkert tenke 360kcal/100g her også akkurat som korn/melprodukter)


Så da er det bare å summere opp..

Gjær (ubetydelig)
150g yoghurt = 1.5 * 70kcal = 105kcal
Vann = kalorifritt
20g sukker = 0.2 * 400kcal = 80kcal
1 egg = 100kcal
155g sum av alle kornsorter.. 1.55 * 360 = 558kcal
Bakepulver (ubetydelig)
1/2ts salt (kalorifritt)

= 843kcal (med forbehold om at dette kun er et grovt hoderegningsanslag med omtrentlige kcal-verdier)

Anonymkode: 45fd2...608

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Du må enten gjøre som andre folk sier, og se på pakken eller google hvor mye det er i et produkt, eller gjøre et grovt anslag.


Men et lite tips som er greit å vite sånn "grunnleggende" med basisvarer er:

- De fleste tørre korn og melprodukter samt pasta og slikt har ca 360kcal per 100g. (eller 3.6kcal per gram)
- Sukker/melis er 400kcal per 100g.
- 100% fett/matolje har 900kcal/100g.
- Smør med 80% fett har ca 750kcal/100g.
- Margarin med 40% fett har rundt 375kcal/100g.
- 1 egg har ca 100kcal totalt.
- Salt og vann har ingen kalorier
- Magert kjøtt har ca 100kcal/100g.

Da er det ofte ganske enkelt å estimere grovt hvor mye kalorier det er i . Når det kommer til "våte" produkter, er det litt vanskeligere å vite fordi både sammensetning, vannmengde og fettmengde kan variere, og da er det ofte greit å google/sjekke etiketten. F.eks. på yoghurten.

Ofte er det litt småkrydderier, gjær og hevemidler og slikt, vanligvis er dette så lite totalt sett at det ikke er vits i å regne inn (men du kan sikkert tenke 360kcal/100g her også akkurat som korn/melprodukter)


Så da er det bare å summere opp..

Gjær (ubetydelig)
150g yoghurt = 1.5 * 70kcal = 105kcal
Vann = kalorifritt
20g sukker = 0.2 * 400kcal = 80kcal
1 egg = 100kcal
155g sum av alle kornsorter.. 1.55 * 360 = 558kcal
Bakepulver (ubetydelig)
1/2ts salt (kalorifritt)

= 843kcal (med forbehold om at dette kun er et grovt hoderegningsanslag med omtrentlige kcal-verdier)

Anonymkode: 45fd2...608

Takk for svar. Jeg regna på det nå og kom fram til noe helt annet. Så mye mulig jeg ikke kan regne. Ifølge det jeg kom fram til inneholder hele oppskrifta:

  • Karbo: 78 g
  • Protein: 22,5 g
  • Fett: 12,75 g
  • Kalorier: 635,7

Og hver skive inneholder:

  • Karbo: 7,8 g
  • Protein: 2,25 g
  • Fett: 1,27 g
  • Kalorier: 63,5
     

Men som sagt; jeg kan ikke regne. Takk for svar. 

Ts. 

Anonymkode: b8ae9...264

AnonymBruker
Skrevet

Men jeg bruker jo sukkerfritt, og havrefiber som ikke inneholder spesielt næring... Kan ha med det å gjøre. Jeg googla alle matvarene, tok næringsinnholdet pr 100 gram og delte på 100 for å finne verdien pr gram, og ganget den summen med antall gram. Blir det riktig? 

Ts

Anonymkode: b8ae9...264

AnonymBruker
Skrevet
12 hours ago, AnonymBruker said:

Men jeg bruker jo sukkerfritt, og havrefiber som ikke inneholder spesielt næring... Kan ha med det å gjøre. Jeg googla alle matvarene, tok næringsinnholdet pr 100 gram og delte på 100 for å finne verdien pr gram, og ganget den summen med antall gram. Blir det riktig? 

Ts

Anonymkode: b8ae9...264

Ja det høres riktig ut :) 

Anonymkode: 6a91f...552

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...