Gå til innhold

Lange dager på lesesal - trenger forslag til niste som holder seg


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

I påsken skal jeg tilbringe lange dager på lesesal ifbm. gradsoppgave. Kantiner er derfor ikke tilgjengelige, og jeg trenger tips til ulike nister/ middager (uten oppvarmingsmulighet)  jeg kan ta med. Litt kjedelig med gjennomsvett osteskive, så den bli spist til lunsj :)

Anonymkode: b0c9f...376

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Lag pizzasnurrer eller fylte horn og frys ned. Hent opp av frysen på morgenen så er de ting til lunsj. 

Knekkebrød/skiver/polarbrød/rundstykker. Ta med smøreost, porsjonsleverpostei, porsjons- makrell i tomat, kokt egg, hummus, syltetøy. 

Suppe på termos med rundstykke til

Salat

Litt snacks som tørket frukt, nøtter, druer

Frys smoothie og ta opp på morgenen

 

Anonymkode: f864d...cc5

AnonymBruker
Skrevet

Spinatsnurrer. Fryser de ned og tar de opp om morningen så har de tint innen lunsj :)

20 g  Fersk gjær  
5 dl  Speltmel  
3 dl  Lunkent vann  
 Salt  
350 g  Frossen spinat  
1 Løk  
7-10 Oliven  
Soltørket tomat  
1 fedd  Hvitløk 

 Smuldre gjær i en bolle og ha over lunkent vann. Rør rundt til gjæren er løst opp og tilsett litt salt. Ha i litt og litt mel og rør det inn slik at du hele tiden har kontroll på konsistensen. Her kan du variere litt med de meltyper du har og liker, og bruk gjerne litt sammalt mel - så blir den litt grovere. Det varierer fra meltype til meltype og fra pakke til pakke hvor mye væske som trengs, men deigen skal være ganske våt - da hever den best. Tilsett mer mel om det trengs. Ha over plast eller et lokk og la den heve en times tid, evt. i kjøleskapet over natten.

Lag så fyllet. hakk opp løken og stek den i en panne. Tilsett spinat og hvitløk - hakket eller revet. Krydre med salt og pepper. Hakk opp oliven og soltørket tomat.

Når deigen er ferdig hevet, kjevle den utover et melet underlag ca. ½cm tykk. Prøv å få et avlangt rektangel. Smør spinatblandingen utover og strø over oliven og soltørket tomat 

Rull nå sammen deigen fra langsiden slik at du får en lang pølse (samme fremgangsmåte som kanelsnurrer). Det kan være greit å ha en bakeskrape om deigen har festet seg litt til underlaget. Skjær den opp i ca. 4-5 cm tykke skiver og legg disse til etterheving (ca. 30 min.) på et stekebrett med bakepapir.

Stekes i ovnen på 200°C i 15 minutter

Anonymkode: 46624...36f

AnonymBruker
Skrevet

Hvis det er vannkoker der kan du lage couscous som får svelle i vann fra vannkokeren, og så ha i ferdighakket grønnsaks- og dressingmiks (rødløk, tomater, vårløk, sitron, olivenolje, salt og pepper) som du blander i.

Anonymkode: 38c25...0d6

AnonymBruker
Skrevet

ooooo! Tusen takk for tips og oppskrifter :strix:
Tar gjerne imot flere tips. Ps: Ekstremt trasig å tilbringe påsken på lesesal må jeg si! Håper virkelig at jeg får utnyttet tiden godt, mens dere andre sitter og griller dere pølser i solsteiken på fjellet :raven::tongue:

TS

Anonymkode: b0c9f...376

Skrevet

Lomper er lettvint syns jeg. Funker med alt og man ruller sammen så blir ikke gris. Holder mange timer. 
jeg liker de med mye ulikt.

-brunost.

-Smøreost og stekt kylling og salat

-smøreost og kokt egg og salami og salat. eventuelt eggerøre. 

- brie og serrano

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...