Gå til innhold

Hvordan oppbevarer du parmesan etter åpning?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvordan oppbevarer dere parmesan etter åpning? Det står den bør lagres i emballasje som puster. Jeg legger den alltid i en plastpose, men det er vel ikke det beste da😆

Anonymkode: 437be...198

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Kjøper gjerne stick. Da skjærer jeg emballasjen i to, og så trer jeg den ene delen utenpå den andre. Kjøper jeg en trekant legges den i boks.

Anonymkode: 81db7...18f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Legger den i en Tupperware-boks sammen med litt tørkepapir. Har aldri fått mugg på parmesanen etter at jeg begynte med det 👍

Anonymkode: 8f397...534

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakker emballasjen rundt, har den i en liten plastpose, setter klype på.

Brukes sjelden så hender det blir mugg på skorpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pakker den tett inn i plast eller aluminiumsfolie. Men så varer ikke parmesan spesielt lenge her i huset, så det er ingen risiko for mugg 🤣

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så langt det lar seg gjøre kjøper jeg en liten pakke. Jeg setter bare en klype over pakken etter bruk 🙈

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper også en liten pakke, men du kan pakke inn i matpapir og så ha i plast. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Passer på å ikke ta på innsiden av emballasjen pakker den rundt osten og i en pose.  Kjøper stort sett de trekantene.

Som oftes rekker vi å bruke den opp før den blir muggen. Hvis jeg vet osten kan bli liggende mer enn en uke, river jeg den og fryser ned. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pulverheksa skrev (10 timer siden):

Passer på å ikke ta på innsiden av emballasjen pakker den rundt osten og i en pose.  Kjøper stort sett de trekantene.

Som oftes rekker vi å bruke den opp før den blir muggen. Hvis jeg vet osten kan bli liggende mer enn en uke, river jeg den og fryser ned. 

 

Smart 👍 Vi er flinke til å rive vanlig ost og fryse ned, men ikke med parmesan 😅

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Har den i en plastpose. Bruker den opp fort så har aldri opplevd mugg.

Anonymkode: 28c21...748

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar bare en plastpose rundt emballasjen. Den varer aldri lenge her uansett. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Aldri i plast.

Jeg oppbevarer parmesan slik: pakker biten inn i matpapir og så tar jeg et kjøkkenhåndkle rundt dette igjen og legger den i kjøleskapet.
Har aldri opplevd at osten har blitt dårlig etter at jeg begynte å oppbevare parmesanen på denne måten.
Jeg kjøper som regel 1 kg om gangen, så jeg kan gjerne ha en bit liggende lenge før den er oppbrukt.
 

Endret av The Kavorka
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, The Kavorka said:

Aldri i plast.

Jeg oppbevarer parmesan slik: pakker biten inn i matpapir og så tar jeg et kjøkkenhåndkle rundt dette igjen og legger den i kjøleskapet.
Har aldri opplevd at osten har blitt dårlig etter at jeg begynte å oppbevare parmesanen på denne måten.
Jeg kjøper gjerne 1 kg om gangen, så jeg kan gjerne ha en bit liggende lenge før den er oppbrukt.
 

Vi gjør det samme, og har ikke opplevd dårlig ost, selv når vi har reist på ferie og osten blir liggende igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg forstår ikke problemstillingen. Oppbevarer i plastpose, blir ikke muggen før det har gått minst en måned, kanskje to. 

Anonymkode: ec3a0...78c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...