Gå til innhold

Hvorfor har så mange brød i butikken 5000 ingredienser?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Brød er blant de enkleste matvarene; mel, vann, gjær og litt salt. Allikevel har mange brødvarer en ingrediensliste lang som en liten novelle.

Anonymkode: 61338...b7e

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Holdbarhet, farge, aroma osv.

Anonymkode: fd8c4...72e

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Er det så ofte så mange ingredienser?

Sjekket pariserbaguette fra Meny: Hvetemel, vann, gjær, salt, inaktivert gjær, hvetemaltmel, hvetegluten. Om man kun lager brød 1 gang så skjønner jeg at man kanskje ikke kjøper hvetegluten og hvetemaltmel. Men om man lager tusenvis av brød daglig så gir det mer mening å kjøpe inn ingrediensene for å få smaken og konsistensen man faktisk ønsker. 

 

Anonymkode: d62cb...957

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Holdbarhet og matsikkerhet.

Anonymkode: 2ffbc...2d6

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det aller aller meste brødet som selges i Norge har like kort holdbarhet som hjemmelaget brød. Det har vel alle som har kjøpt brød i butikken erfart?

 

Anonymkode: c7e62...8d4

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Det aller aller meste brødet som selges i Norge har like kort holdbarhet som hjemmelaget brød. Det har vel alle som har kjøpt brød i butikken erfart?

 

Anonymkode: c7e62...8d4

Unntaket er vel kun toast-loff og lignende? Det er brød som selges med lang holdbarhet. Kjøper man derimot ferskt brød i butikken så er holdbarheten den samme som hjemmelaget. 

 

Anonymkode: c7e62...8d4

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Fordi det ikke er lov å ha i flere ingredienser.

Anonymkode: 5f1f0...7a5

AnonymBruker
Skrevet

Det er for matsminke, holdbarhet, ‘smak’ (ekstra salt for ‘mere smak’) og billig ingredienser. Ekstra gluten for at det skal heves raskere.

Anonymkode: 2925f...7d5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 16.3.2022 den 13.54):

Holdbarhet, farge, aroma osv.

Anonymkode: fd8c4...72e

 

AnonymBruker skrev (På 16.3.2022 den 14.07):

Holdbarhet og matsikkerhet.

Anonymkode: 2ffbc...2d6

 

AnonymBruker skrev (På 16.3.2022 den 16.36):

Det er for matsminke, holdbarhet, ‘smak’ (ekstra salt for ‘mere smak’) og billig ingredienser. Ekstra gluten for at det skal heves raskere.

Anonymkode: 2925f...7d5

Holdbarhet?!?

Dere kjøper ikke brød så ofte, forstår jeg 😆 Det holder jo så vidt 1-2 dager.

Anonymkode: 61338...b7e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...