Gå til innhold

Biff stoganoff- rømme eller fløte?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

tenkte å lage biff stoganoff i kveld. Ser oppskriftene er litt ulike. 
Fløte, rømme eller creme fraîche. Jeg har fløte og rømme, så det må bli en av dem.

noen som har en god oppskrift, ev råd om å bruke fløte eller rømme?:)

Anonymkode: 965c6...c95

AnonymBruker
Skrevet

Bruk fløte, rømme skiller seg ved høy varme.

Anonymkode: fb5a6...65b

  • Nyttig 4
AnonymBruker
Skrevet

Bruk begge deler, da får du en fin, rund smak.

Anonymkode: a792b...09f

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar begge to☺️

Anonymkode: 965c6...c95

Skrevet

Rømme kan ikke kokes, da skiller den seg.  I biff S ville jeg brukt fløte, den skal ikke være syrlig. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Fløte, uten tvil.

Anonymkode: 54b8e...715

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Takker- da blir det fløte. Jeg er ingen storkokk, så setter pris på svar☺️
Ble så forvirret, når det står fløte, rømme og creme fraîche i de ulike oppskriftene 😅

Anonymkode: 965c6...c95

AnonymBruker
Skrevet
Djungelvrål skrev (10 minutter siden):

Rømme kan ikke kokes, da skiller den seg.  I biff S ville jeg brukt fløte, den skal ikke være syrlig. 

Helt enig i at det ikke passer med den syrlige smaken av rømme i en biff stroganoff. Er ikke enig i at rømme ikke kan kokes. Kjøttkakesausen min inneholder en godcdel rømme, og den småputrer i minst én time. Bruker rømme til mye som skal kokes, og det skiller seg ikke.

Anonymkode: 54b8e...715

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Helt enig i at det ikke passer med den syrlige smaken av rømme i en biff stroganoff. Er ikke enig i at rømme ikke kan kokes. Kjøttkakesausen min inneholder en godcdel rømme, og den småputrer i minst én time. Bruker rømme til mye som skal kokes, og det skiller seg ikke.

Anonymkode: 54b8e...715

Enig, aldri opplevd det under putring. Ville brukt halvt med fløte og halvt med rømme eller crème fraîché.

Anonymkode: 63224...326

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Seterrømme kan kokes, lettrømme kan ikke.

Det klassiske å bruke i stroganoff er rømme. I denne oppskriften beskrives det hvordan man bruker rømme i sausen uten at den skiller seg.

Anonymkode: c3afc...2dd

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Seterrømme kan kokes, lettrømme kan ikke.

Det klassiske å bruke i stroganoff er rømme. I denne oppskriften beskrives det hvordan man bruker rømme i sausen uten at den skiller seg.

Anonymkode: c3afc...2dd

Glemte lenke: https://www.thespruceeats.com/classic-beef-stroganoff-3051443

Anonymkode: c3afc...2dd

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Seterrømme kan kokes, lettrømme kan ikke.

Det klassiske å bruke i stroganoff er rømme. I denne oppskriften beskrives det hvordan man bruker rømme i sausen uten at den skiller seg.

Anonymkode: c3afc...2dd

Aldri opplevd at lettrømme ikke kan kokes. Har gjort det i diverse sauser og gryter i en årrekke. Aldri skilt seg.

Anonymkode: 54b8e...715

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Har lagd stroganoff i 30+ år og alltid bruker seterømme uten NOE SOM HELST problem med at den skylles.  Selvfølgelig kan det brukes og retten blir ikke det samme med fløte og ikke tradisjonell heller. 

Anonymkode: 408b2...d8c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Har lagd stroganoff i 30+ år og alltid bruker seterømme uten NOE SOM HELST problem med at den skylles.  Selvfølgelig kan det brukes og retten blir ikke det samme med fløte og ikke tradisjonell heller. 

Anonymkode: 408b2...d8c

Nei som sagt - seterrømme skiller seg ikke.

Flere oppskrifter med rømme: 

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/beefstroganoffwithma_71568
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/beefstroganoffwithsa_89439

Anonymkode: c3afc...2dd

Annonse
AnonymBruker
Skrevet
30 minutter siden, Djungelvrål said:

Rømme kan ikke kokes, da skiller den seg.  I biff S ville jeg brukt fløte, den skal ikke være syrlig. 

😧 NEI. 

Anonymkode: 408b2...d8c

Skrevet

Oj- nå ble jeg forvirret😆😉 Kanskje jeg må bruke både fløte og rømme. (Har lettrømme- ser jeg burde ha kjøpt seter…) 

AnonymBruker
Skrevet
Djungelvrål skrev (36 minutter siden):

Rømme kan ikke kokes, da skiller den seg.  I biff S ville jeg brukt fløte, den skal ikke være syrlig. 

Det er da derfor man rører inn rømme på slutten av koketiden. Man kan for øvrig også fint bruke yoghurt av god kvalitet. 

Jeg stiller meg dessuten uforstående til at den ikke skal være syrlig. Dette er østeuropeisk (russisk) mat. Den er nesten alltid syrlig (de du får der er vesentlig mer syrlige enn jeg liker å lage mine versjoner). Biff uten syre blir utrolig flat på smak.

Anonymkode: 35f65...78e

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Rømmen skal da vel ikke kokes i stroganoff, det er bare å tilsettes på slutten. Så det blir smak og behag om en velger rømme eller fløte.

Anonymkode: 4d5ca...7ab

Skrevet

Jeg pleier å bruke denne oppskriften, det blir alltid veldig bra. Og for dere som ikke gidder å klikke på linken, så inneholder den både fløte og rømme. 

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...