Gå til innhold

Tips til vegetarmiddag med poteter som tilbehør?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Skal lage vegetarmiddag til kjæresten, og hen liker veldig godt ovnsbakte/stekte poteter.

Men, hva kan jeg ha mer enn det? Hva kan være hoveddelen av måltidet? Skal ha salat til, eller en slags dip?

Takknemlig for tips og råd 😊🤞

Anonymkode: 56df3...786

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor skal du lage vegetarmiddag om du ikke kan noe om temaet?

Kjøp en veggisburger og lag soppstuing.

Anonymkode: 2eef4...f46

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Hvorfor skal du lage vegetarmiddag om du ikke kan noe om temaet?

Kjøp en veggisburger og lag soppstuing.

Anonymkode: 2eef4...f46

Fordi jeg vil lære, og lage en god middag til kjæresten.

Anonymkode: 56df3...786

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Fordi jeg vil lære, og lage en god middag til kjæresten.

Anonymkode: 56df3...786

Står ved mitt første innlegg. Virker avansert nok for deg.

Anonymkode: 2eef4...f46

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Står ved mitt første innlegg. Virker avansert nok for deg.

Anonymkode: 2eef4...f46

Så utrolig usaklig og frekt. God bedring til deg.

Anonymkode: 56df3...786

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet


 Falafler og tahinisaus 

Falafler

1 boks kikerter (= ca 3,5 dl kokte kikerter)
1 ss malt spisskumme
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ts bakepulver
1 krm kardemomme
1/2 krm chilipulver
1/2 ts salt
en neve frisk koriander, hakket (ev. bruk 1/2 ts tørket koriander)
2 ss vann
1 ss olje
ca 5 ss kikertmel

Skyll og sil av kikertene og ha dem i en stor bolle. Tilsett spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, bakepulver, kardemomme, chilipulver, salt og koriander. Bland godt.

Rør inn vannet og oljen. Mos til en ganske jevn farse med stavmikser.

Form til middagskake-størrelse og stek i godt med olje til de er gylne på begge sider.

Tahinisaus

1 hvitløksfedd 
50 g tahini 
1/2 sitron, saften 
vann 
salt og pepper

Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft.

Spe med vann til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en vaffelrøre. 4-5 ss pleier å holde.

Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft.

 

Anonymkode: 613a8...a18

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):


 Falafler og tahinisaus 

Falafler

1 boks kikerter (= ca 3,5 dl kokte kikerter)
1 ss malt spisskumme
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ts bakepulver
1 krm kardemomme
1/2 krm chilipulver
1/2 ts salt
en neve frisk koriander, hakket (ev. bruk 1/2 ts tørket koriander)
2 ss vann
1 ss olje
ca 5 ss kikertmel

Skyll og sil av kikertene og ha dem i en stor bolle. Tilsett spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, bakepulver, kardemomme, chilipulver, salt og koriander. Bland godt.

Rør inn vannet og oljen. Mos til en ganske jevn farse med stavmikser.

Form til middagskake-størrelse og stek i godt med olje til de er gylne på begge sider.

Tahinisaus

1 hvitløksfedd 
50 g tahini 
1/2 sitron, saften 
vann 
salt og pepper

Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft.

Spe med vann til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en vaffelrøre. 4-5 ss pleier å holde.

Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft.

 

Anonymkode: 613a8...a18

Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker?

Anonymkode: 56df3...786

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (54 minutter siden):

Så utrolig usaklig og frekt. God bedring til deg.

Anonymkode: 56df3...786

Det var et godt forslag. 

Anonymkode: 2eef4...f46

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker?

Anonymkode: 56df3...786

Ja, selvfølgelig.

Anonymkode: 2eef4...f46

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (28 minutter siden):

Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker?

Anonymkode: 56df3...786

Ja, de fleste, men ikke alle.
Det går også an å lage det selv.

Anonymkode: bf403...15c

AnonymBruker
Skrevet

Det er mange retter med poteter som tilbehør, men siden det skal være ovnsbakte/ovnsstekte har du jo allerede innskrenket mulighetene endel.
Hva med å bare ha ovnsbakte rotgrønnsaker?
Poteter, sellerirot, persillerot, rødbeter osv osv. 
Men en god saus og andre greier til

Anonymkode: bf403...15c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker?

Anonymkode: 56df3...786

Man kan få det på typ meg og meny,men jeg handler på internasjonale grønnsaksbutikker. Kjøper kikertmel der også

Anonymkode: 613a8...a18

AnonymBruker
Skrevet

Tahini er enklest å få tak i på innvandrerbutikker. 

Godt forslag fra AB over her med falafler og tahinisaus til båtpoteter. :) Så kan du ha salat til også, ts. 

Anonymkode: d6ff2...f99

Skrevet

Du kan jo lage blomkålvinger og servere med stekte båtpoteter og en god dip. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å lage burgere eller boller/kaker til å ha sammen med tilbehøret jeg har lyst på. 

Favoritten min er disse: 
http://www.veganmisjonen.com/2014/01/oppskrifter-veganske-middagskaker.html

Har salat til og ovnsbakte grønnsaker (eller krønsjpotene fra samme blogg). 

 

Hvis jeg orker å planlegge å bruke litt lengre tid lager jeg disse: 
https://www.vegetarbloggen.no/2011/11/06/kikertstek-med-smak-av-italia/

De blir litt tørre hos meg, så da pleier jeg å lage en saus til. Fløtesaus av grønnsaksbuljong eller peppersausen fra vegamisjonen f.eks. 

Anonymkode: fc2ba...e63

Skrevet (endret)

Jeg ville lagd dette: https://smittenkitchen.com/2010/12/garlic-butter-roasted-mushrooms/ 

Kanskje servert med posjert egg til og grønn salat med en god vinaigrette. 

Eller dette: https://smittenkitchen.com/2009/01/mushroom-bourguignon/

Shakshuka er også godt med ovnstekte poteter til: https://smittenkitchen.com/2019/10/chickpea-and-kale-shakshuka/

Eller ovnsbakt feta og tomater: https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/

Jeg er vegetarianer men er ikke så glad i tofu og kjøtterstatningsprodukter, så min løsning når jeg skal sette sammen en rett med poteter til er å bruke meieriprodukter, egg og bønner for protein, og sopp som det produktet som gir litt tyggemotstand og umami (slik kjøtt ville gitt). 

 

Endret av Crema
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 5.3.2022 den 15.46):

Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker?

Anonymkode: 56df3...786

Tahini får du kjøpt på omtrent alle helsekostbutikker og kanskje på Meny. 

Anonymkode: 25879...01c

AnonymBruker
Skrevet
Crema skrev (1 time siden):

Jeg ville lagd dette: https://smittenkitchen.com/2010/12/garlic-butter-roasted-mushrooms/ 

Kanskje servert med posjert egg til og grønn salat med en god vinaigrette. 

Eller dette: https://smittenkitchen.com/2009/01/mushroom-bourguignon/

Shakshuka er også godt med ovnstekte poteter til: https://smittenkitchen.com/2019/10/chickpea-and-kale-shakshuka/

Eller ovnsbakt feta og tomater: https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/

Jeg er vegetarianer men er ikke så glad i tofu og kjøtterstatningsprodukter, så min løsning når jeg skal sette sammen en rett med poteter til er å bruke meieriprodukter, egg og bønner for protein, og sopp som det produktet som gir litt tyggemotstand og umami (slik kjøtt ville gitt). 

 

Jeg et selv veganer som ikke spiser veganske kjøttalternativer (ei heller tofu på daglig basis)og protein er virkelig min minste bekyrming

Anonymkode: 613a8...a18

Skrevet
8 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg et selv veganer som ikke spiser veganske kjøttalternativer (ei heller tofu på daglig basis)og protein er virkelig min minste bekyrming

Anonymkode: 613a8...a18

Ja, tror det er mye mer oppstuss rundt proteinkilder enn det trenger å være. Merker jeg selv fortsatt sitter litt fast i tankegangen om at middag må være karbs+protein+grønt. 

AnonymBruker
Skrevet
Crema skrev (2 timer siden):

Ja, tror det er mye mer oppstuss rundt proteinkilder enn det trenger å være. Merker jeg selv fortsatt sitter litt fast i tankegangen om at middag må være karbs+protein+grønt. 

Ja det er nok det :) 

Anonymkode: 613a8...a18

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...