AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #1 Skrevet 5. mars 2022 Skal lage vegetarmiddag til kjæresten, og hen liker veldig godt ovnsbakte/stekte poteter. Men, hva kan jeg ha mer enn det? Hva kan være hoveddelen av måltidet? Skal ha salat til, eller en slags dip? Takknemlig for tips og råd 😊🤞 Anonymkode: 56df3...786
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #2 Skrevet 5. mars 2022 Hvorfor skal du lage vegetarmiddag om du ikke kan noe om temaet? Kjøp en veggisburger og lag soppstuing. Anonymkode: 2eef4...f46
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #3 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Hvorfor skal du lage vegetarmiddag om du ikke kan noe om temaet? Kjøp en veggisburger og lag soppstuing. Anonymkode: 2eef4...f46 Fordi jeg vil lære, og lage en god middag til kjæresten. Anonymkode: 56df3...786 4
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #4 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Fordi jeg vil lære, og lage en god middag til kjæresten. Anonymkode: 56df3...786 Står ved mitt første innlegg. Virker avansert nok for deg. Anonymkode: 2eef4...f46
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #5 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Står ved mitt første innlegg. Virker avansert nok for deg. Anonymkode: 2eef4...f46 Så utrolig usaklig og frekt. God bedring til deg. Anonymkode: 56df3...786 3
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #6 Skrevet 5. mars 2022 Falafler og tahinisaus Falafler 1 boks kikerter (= ca 3,5 dl kokte kikerter) 1 ss malt spisskumme 1 ss løkpulver 1 ss hvitløkspulver 1 ts bakepulver 1 krm kardemomme 1/2 krm chilipulver 1/2 ts salt en neve frisk koriander, hakket (ev. bruk 1/2 ts tørket koriander) 2 ss vann 1 ss olje ca 5 ss kikertmel Skyll og sil av kikertene og ha dem i en stor bolle. Tilsett spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, bakepulver, kardemomme, chilipulver, salt og koriander. Bland godt. Rør inn vannet og oljen. Mos til en ganske jevn farse med stavmikser. Form til middagskake-størrelse og stek i godt med olje til de er gylne på begge sider. Tahinisaus 1 hvitløksfedd 50 g tahini 1/2 sitron, saften vann salt og pepper Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft. Spe med vann til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en vaffelrøre. 4-5 ss pleier å holde. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft. Anonymkode: 613a8...a18 3 1
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #7 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Falafler og tahinisaus Falafler 1 boks kikerter (= ca 3,5 dl kokte kikerter) 1 ss malt spisskumme 1 ss løkpulver 1 ss hvitløkspulver 1 ts bakepulver 1 krm kardemomme 1/2 krm chilipulver 1/2 ts salt en neve frisk koriander, hakket (ev. bruk 1/2 ts tørket koriander) 2 ss vann 1 ss olje ca 5 ss kikertmel Skyll og sil av kikertene og ha dem i en stor bolle. Tilsett spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, bakepulver, kardemomme, chilipulver, salt og koriander. Bland godt. Rør inn vannet og oljen. Mos til en ganske jevn farse med stavmikser. Form til middagskake-størrelse og stek i godt med olje til de er gylne på begge sider. Tahinisaus 1 hvitløksfedd 50 g tahini 1/2 sitron, saften vann salt og pepper Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft. Spe med vann til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en vaffelrøre. 4-5 ss pleier å holde. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft. Anonymkode: 613a8...a18 Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker? Anonymkode: 56df3...786
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #8 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (54 minutter siden): Så utrolig usaklig og frekt. God bedring til deg. Anonymkode: 56df3...786 Det var et godt forslag. Anonymkode: 2eef4...f46
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #9 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (27 minutter siden): Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker? Anonymkode: 56df3...786 Ja, selvfølgelig. Anonymkode: 2eef4...f46
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #10 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker? Anonymkode: 56df3...786 Ja, de fleste, men ikke alle. Det går også an å lage det selv. Anonymkode: bf403...15c
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #11 Skrevet 5. mars 2022 Det er mange retter med poteter som tilbehør, men siden det skal være ovnsbakte/ovnsstekte har du jo allerede innskrenket mulighetene endel. Hva med å bare ha ovnsbakte rotgrønnsaker? Poteter, sellerirot, persillerot, rødbeter osv osv. Men en god saus og andre greier til Anonymkode: bf403...15c 1
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #12 Skrevet 5. mars 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker? Anonymkode: 56df3...786 Man kan få det på typ meg og meny,men jeg handler på internasjonale grønnsaksbutikker. Kjøper kikertmel der også Anonymkode: 613a8...a18
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2022 #13 Skrevet 5. mars 2022 Tahini er enklest å få tak i på innvandrerbutikker. Godt forslag fra AB over her med falafler og tahinisaus til båtpoteter. Så kan du ha salat til også, ts. Anonymkode: d6ff2...f99
Brunhilde Skrevet 5. mars 2022 #14 Skrevet 5. mars 2022 Du kan jo lage blomkålvinger og servere med stekte båtpoteter og en god dip. 2
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2022 #15 Skrevet 6. mars 2022 Jeg pleier å lage burgere eller boller/kaker til å ha sammen med tilbehøret jeg har lyst på. Favoritten min er disse: http://www.veganmisjonen.com/2014/01/oppskrifter-veganske-middagskaker.html Har salat til og ovnsbakte grønnsaker (eller krønsjpotene fra samme blogg). Hvis jeg orker å planlegge å bruke litt lengre tid lager jeg disse: https://www.vegetarbloggen.no/2011/11/06/kikertstek-med-smak-av-italia/ De blir litt tørre hos meg, så da pleier jeg å lage en saus til. Fløtesaus av grønnsaksbuljong eller peppersausen fra vegamisjonen f.eks. Anonymkode: fc2ba...e63
Crema Skrevet 7. mars 2022 #16 Skrevet 7. mars 2022 (endret) Jeg ville lagd dette: https://smittenkitchen.com/2010/12/garlic-butter-roasted-mushrooms/ Kanskje servert med posjert egg til og grønn salat med en god vinaigrette. Eller dette: https://smittenkitchen.com/2009/01/mushroom-bourguignon/ Shakshuka er også godt med ovnstekte poteter til: https://smittenkitchen.com/2019/10/chickpea-and-kale-shakshuka/ Eller ovnsbakt feta og tomater: https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/ Jeg er vegetarianer men er ikke så glad i tofu og kjøtterstatningsprodukter, så min løsning når jeg skal sette sammen en rett med poteter til er å bruke meieriprodukter, egg og bønner for protein, og sopp som det produktet som gir litt tyggemotstand og umami (slik kjøtt ville gitt). Endret 7. mars 2022 av Crema
AnonymBruker Skrevet 7. mars 2022 #17 Skrevet 7. mars 2022 AnonymBruker skrev (På 5.3.2022 den 15.46): Takk for tips. 😊 Er Tahini å få tak i i vanlige matbutikker? Anonymkode: 56df3...786 Tahini får du kjøpt på omtrent alle helsekostbutikker og kanskje på Meny. Anonymkode: 25879...01c
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2022 #18 Skrevet 8. mars 2022 Crema skrev (1 time siden): Jeg ville lagd dette: https://smittenkitchen.com/2010/12/garlic-butter-roasted-mushrooms/ Kanskje servert med posjert egg til og grønn salat med en god vinaigrette. Eller dette: https://smittenkitchen.com/2009/01/mushroom-bourguignon/ Shakshuka er også godt med ovnstekte poteter til: https://smittenkitchen.com/2019/10/chickpea-and-kale-shakshuka/ Eller ovnsbakt feta og tomater: https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/ Jeg er vegetarianer men er ikke så glad i tofu og kjøtterstatningsprodukter, så min løsning når jeg skal sette sammen en rett med poteter til er å bruke meieriprodukter, egg og bønner for protein, og sopp som det produktet som gir litt tyggemotstand og umami (slik kjøtt ville gitt). Jeg et selv veganer som ikke spiser veganske kjøttalternativer (ei heller tofu på daglig basis)og protein er virkelig min minste bekyrming Anonymkode: 613a8...a18
Crema Skrevet 8. mars 2022 #19 Skrevet 8. mars 2022 8 hours ago, AnonymBruker said: Jeg et selv veganer som ikke spiser veganske kjøttalternativer (ei heller tofu på daglig basis)og protein er virkelig min minste bekyrming Anonymkode: 613a8...a18 Ja, tror det er mye mer oppstuss rundt proteinkilder enn det trenger å være. Merker jeg selv fortsatt sitter litt fast i tankegangen om at middag må være karbs+protein+grønt.
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2022 #20 Skrevet 8. mars 2022 Crema skrev (2 timer siden): Ja, tror det er mye mer oppstuss rundt proteinkilder enn det trenger å være. Merker jeg selv fortsatt sitter litt fast i tankegangen om at middag må være karbs+protein+grønt. Ja det er nok det Anonymkode: 613a8...a18
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå