Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #1 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg fikk høre fra arbeidsgiver (mindre kommune) at de foretrakk sterkt at man ikke selv gikk inn og forhandlet for seg selv i lokale forhandlinger (eller egen forhandling i kap. 5 om endret lønn på f.eks. særskilt grunnlag) - arbeidsgiver sa rett ut at de foretrakk sterkt foreningen. Jeg er i den situasjon at jeg ikke er fornøyd med min forenings innsats i det hele tatt. De gjorde en skikkelig dårlig deal for meg i årets mellomoppgjør. Ved neste steg, (er i kap. 5), om noen måneder, vil jeg selv ta opp forhandling om ny grunnlønn (ja, jeg mener selv jeg har gode grunner). Kan arbeidsgiver nekte meg å selv føre forhandlingene for meg selv, selv om jeg ikke har erfaring med forhandlinger? Jeg søker allered nå nye stillinger fordi jeg er så misfornøyd, men før det skjer vil jeg gjerne skru opp lønnen til akseptabelty nivå i forhold til andre. Noen råd fra foreningspamper eller arbeidsgivere her? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 27. oktober 2005 #2 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er ingen fagforeningspamp eller arbeidsgiver, men en kommunalt ansatt som har forhandlet meg frem til høyere lønn. Ba om et møte med leder for enheten, og la frem saken min (hadde jobbet der i ca 2 år). Resultatet ble bedre lønn, og for et par måneder siden forfremmelse til avdelingsleder. Tror mye av grunnen var at jeg med lønnsforhandlingen bidro til å synliggjøre min kompetanse og evne til å ta ansvar. Du sier du har gode grunner, og det må du ha. Det nytter ikke å si at du synes du gjør en god jobb. Og for all del ikke true med å slutte om du ikke får høyere lønn. Tror ikke arbeidsgiver kan nekte deg dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #3 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er ingen fagforeningspamp eller arbeidsgiver, men en kommunalt ansatt som har forhandlet meg frem til høyere lønn. Ba om et møte med leder for enheten, og la frem saken min (hadde jobbet der i ca 2 år). Resultatet ble bedre lønn, og for et par måneder siden forfremmelse til avdelingsleder. Tror mye av grunnen var at jeg med lønnsforhandlingen bidro til å synliggjøre min kompetanse og evne til å ta ansvar. Du sier du har gode grunner, og det må du ha. Det nytter ikke å si at du synes du gjør en god jobb. Og for all del ikke true med å slutte om du ikke får høyere lønn. Tror ikke arbeidsgiver kan nekte deg dette. ← Takk for svaret fra deg, det var interessant å høre din historie på dette. Jeg tok også initiativ til dette, på samme måte som du gjorde for nopen måneder siden, men da ba de meg bare vente til høstens forhandlinger.. Hva mener du med "gode" grunner? Hva synes du om mine grunner, det hadde vært spennende å høre. - 2 fagfelt i èn stilling - Ligger 45.000,- under gjennomsnittlig grunnlønn for samme stillingsbetegnelse/ansiennitet/utdanning i kommune-Norge sammenliknbart nøyaktig med meg - Stillingens art er kompleks, den omfatter arbeid og tilgjengelighet periodevis om kvelder, ettermiddager og helger (men ikke ofte, men gjennom et helt år synes det) - Stillingen er utadvendt og den har andre mer usynlige sider - Det å ha denne stillingen er ikke for alle og enhver, speielt ikke kombinasjonen av to tidligere årsverk nå smeltet sammen i en - De får på en måte 2 ulike stillinger utført av en person Andre argumenter enn det har jeg ikke, hva mer skal til? Jeg har jobbet i den i litt over 1 år og har fått gode tilbakemeldinger. Samtidig kan man vel aldri være helt sikker. Tydeligvis. Er det noen spesiell grunn til at jeg bør vente med en slik forhandling til jeg har jobbet der lengre, eller kan jeg taktisk sett like gjerne gjøre det før jul? Håper på seriøse svar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #4 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er ingen fagforeningspamp eller arbeidsgiver, men en kommunalt ansatt som har forhandlet meg frem til høyere lønn. Ba om et møte med leder for enheten, og la frem saken min (hadde jobbet der i ca 2 år). Resultatet ble bedre lønn, og for et par måneder siden forfremmelse til avdelingsleder. Tror mye av grunnen var at jeg med lønnsforhandlingen bidro til å synliggjøre min kompetanse og evne til å ta ansvar. Du sier du har gode grunner, og det må du ha. Det nytter ikke å si at du synes du gjør en god jobb. Og for all del ikke true med å slutte om du ikke får høyere lønn. Tror ikke arbeidsgiver kan nekte deg dette. ← a) Hva slags gode grunner hadde du? b) Hvorfor kan man ikke ta en forhandling på "særskilt grunnlag"? Det er jo å følge HTA kap. 5 det..og den sier jo indirekte at arbeidstaker vil søke seg rundt etter andre stillinger hvis ikke lønnen skrus opp. Hva er galt med det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #5 Del Skrevet 27. oktober 2005 Stat/kommune: I en lønnsforhandlingssituasjon er ikke du part i saken. Du kan fremme krav via din fagforening, og arbeidsgiver kan fremme krav om lønnsopprykk for deg. Så nei, du har ikke rett til å forhandle om lønn på egen hånd. Men du kan selvsagt diskutere med arbeidsgiver og prøve å få h*n til å fremme krav for deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #6 Del Skrevet 27. oktober 2005 Stat/kommune: I en lønnsforhandlingssituasjon er ikke du part i saken. Du kan fremme krav via din fagforening, og arbeidsgiver kan fremme krav om lønnsopprykk for deg. Så nei, du har ikke rett til å forhandle om lønn på egen hånd. Men du kan selvsagt diskutere med arbeidsgiver og prøve å få h*n til å fremme krav for deg. ← 1) Hvorfor er ikke jeg part i saken? Det er jo snakk om meg... 2) Du sier jeg kan diskutere med arbeidsgiver og få h*n til å fremme krav for meg: men det er vel ikke arbeidsgiver som fremmer krav for meg?! Du mener kanskje foreningen da? 3) Hva med hun over her, og alle andre, som selv har tatt dette opp og forhandlet seg til ny grunnlønn på egen hånd i nettopp kommune? 4) Har du virkelig god kjenneskap til HTA og kap. 5..(?) Ellers takk for at du svarte, kanskej du kan klare opp litt til..? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 27. oktober 2005 #7 Del Skrevet 27. oktober 2005 Takk for svaret fra deg, det var interessant å høre din historie på dette. Jeg tok også initiativ til dette, på samme måte som du gjorde for nopen måneder siden, men da ba de meg bare vente til høstens forhandlinger.. Hva mener du med "gode" grunner? Hva synes du om mine grunner, det hadde vært spennende å høre. - 2 fagfelt i èn stilling - Ligger 45.000,- under gjennomsnittlig grunnlønn for samme stillingsbetegnelse/ansiennitet/utdanning i kommune-Norge sammenliknbart nøyaktig med meg - Stillingens art er kompleks, den omfatter arbeid og tilgjengelighet periodevis om kvelder, ettermiddager og helger (men ikke ofte, men gjennom et helt år synes det) - Stillingen er utadvendt og den har andre mer usynlige sider - Det å ha denne stillingen er ikke for alle og enhver, speielt ikke kombinasjonen av to tidligere årsverk nå smeltet sammen i en - De får på en måte 2 ulike stillinger utført av en person Andre argumenter enn det har jeg ikke, hva mer skal til? Jeg har jobbet i den i litt over 1 år og har fått gode tilbakemeldinger. Samtidig kan man vel aldri være helt sikker. Tydeligvis. Er det noen spesiell grunn til at jeg bør vente med en slik forhandling til jeg har jobbet der lengre, eller kan jeg taktisk sett like gjerne gjøre det før jul? Håper på seriøse svar. ← Synes det høres ut ssom du har gode og konkrete grunner. Mine grunner var b.la: *alene om å ha min kompetanse i lange perioder p.ga permisjoner og sykemeldinger. *bakvaktordning ble innført etter at jeg begynte i jobben, og siden jeg ofte var alene om å ha kompetanse måtte jeg ta endel ugunstige bakvakter, ofte helg og på kort varsel. *ansvar for internundervisning. *fikk uttelling for utdanning som ikke var en del av profesjonen min, men relevant for den jobben jeg er i. *var med i et tverrfaglig prosjekt i kommunen som tok endel av min fritid (fikk jo kompensert i form av avspasering, men prosjektet var ganske omfattende). Dette tror jeg var hovedgrunnene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #8 Del Skrevet 27. oktober 2005 Lilypie, synes du jeg kan komme med mitt krav nå før jul (etter å ikke ha vært ansatt så veldig lenge da)? Er du enig med meg i at hvis de ikke gir meg noe spesielt etter en ny forhandling nå snart, så verderer de ikke min stilling spesielt høyt? Jeg skal ikke true med ny stilling eller noe, bare legge det fram kort og enkelt. Men hvis de ikke responderer på dette, vil jeg jo komme meg langt bort (uten å si så mye om det). Jeg ser nemlig nå etter å ha sjekket alle andre på min arbeidsplass at det er stor forskjellsbehandling og mange uten utdanning og mindre ansvar enn meg får høyere lønn. Jeg er selv svært ressurssterk så det er ikke det, men jeg har ikke vært her så mye lengre enn 1,5 år. Likevel er jeg jo opptatt av at man skal belønnes på linje med andre. Hva synes du? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 27. oktober 2005 #9 Del Skrevet 27. oktober 2005 Kan ikke gi deg svar på alle spørsmålene dine, men jeg ville ventet med å fremme lønnskrav til våren når de ordinære forhandlingene foregår. Før jul er budsjettet allerede brukt opp, og din eventuelt nye lønn skal jo taes av bedriftens/enhetens budsjett. Pass deg for å si noe negativt om kollegaer (selv om de har mindre kompetanse og høyere lønn enn deg). Man lønnes jo også for ansienitet, og det kan jo hende noen av dine kollegaer har vært der i mange flere år enn deg. Det er riktig av deg å legge frem kravet kort og saklig. Høres ut som du har gode og veloverveide grunner til å få en lønnsøkning. Kan dessverre ikke hjelpe deg lengre på vei, men lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #10 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg fikk høre fra arbeidsgiver (mindre kommune) at de foretrakk sterkt at man ikke selv gikk inn og forhandlet for seg selv i lokale forhandlinger (eller egen forhandling i kap. 5 om endret lønn på f.eks. særskilt grunnlag) - arbeidsgiver sa rett ut at de foretrakk sterkt foreningen. Jeg er i den situasjon at jeg ikke er fornøyd med min forenings innsats i det hele tatt. De gjorde en skikkelig dårlig deal for meg i årets mellomoppgjør. Ved neste steg, (er i kap. 5), om noen måneder, vil jeg selv ta opp forhandling om ny grunnlønn (ja, jeg mener selv jeg har gode grunner). Kan arbeidsgiver nekte meg å selv føre forhandlingene for meg selv, selv om jeg ikke har erfaring med forhandlinger? Jeg søker allered nå nye stillinger fordi jeg er så misfornøyd, men før det skjer vil jeg gjerne skru opp lønnen til akseptabelty nivå i forhold til andre. Noen råd fra foreningspamper eller arbeidsgivere her? ← Dette behøver ikke arbeidsgiver forholde seg til i det hele tatt. Arbeidsgiver forhandler med organisasjonene, ikke med et enkelt medlem. Du får sørge for at din leder påvirker arbeidsgiverrepresentanten(e) i forkant av forhandlingene. Prøver du på noe annet blir du stående i et amatørmessig, faktisk smått latterlig lys i arbeidsgivers øyne. Med andre ord ingen genial strategi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #11 Del Skrevet 27. oktober 2005 Kan ikke gi deg svar på alle spørsmålene dine, men jeg ville ventet med å fremme lønnskrav til våren når de ordinære forhandlingene foregår. Før jul er budsjettet allerede brukt opp, og din eventuelt nye lønn skal jo taes av bedriftens/enhetens budsjett. Pass deg for å si noe negativt om kollegaer (selv om de har mindre kompetanse og høyere lønn enn deg). Man lønnes jo også for ansienitet, og det kan jo hende noen av dine kollegaer har vært der i mange flere år enn deg. Det er riktig av deg å legge frem kravet kort og saklig. Høres ut som du har gode og veloverveide grunner til å få en lønnsøkning. Kan dessverre ikke hjelpe deg lengre på vei, men lykke til. ← Tusen takk, det var til stor hjelp for meg. Men PS! Jeg visste ikke at det var nye forhandlinger allered til våren? Er det da hovedoppgjøret er? Vet noen hvilken måned det vil være i de fleste kommuner? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #12 Del Skrevet 27. oktober 2005 Dette behøver ikke arbeidsgiver forholde seg til i det hele tatt. Arbeidsgiver forhandler med organisasjonene, ikke med et enkelt medlem. Du får sørge for at din leder påvirker arbeidsgiverrepresentanten(e) i forkant av forhandlingene. Prøver du på noe annet blir du stående i et amatørmessig, faktisk smått latterlig lys i arbeidsgivers øyne. Med andre ord ingen genial strategi. ← Men da sier du egentlig at Lilypia over her er latterlig da, fordi hun tok initiativ til en slik lønnssamtale selv (?) Det er ingen fra mitt forbund på arbeidsplassen, de er milesvis unna..jeg er den eneste i mitt forbund. Hvorfor vil jeg fremstå som latterlig dersom jeg legger fram saken slik den er? jeg kan ikke risikere annet enn en elendig lav økning eller blankt avslag. Og da vil ikke situasjonen være annerledes enn i dag. Jeg har også lagt merke til i tidligere protokoller at andre arbeidstakere på samme arbeidsplass har fremmet krav på vegne av seg selv (uten en forening). Det var et bastant svar du kom med, jeg regner med at du er en ung mann som er tillitsvalgt, kanskje a la Dum Perignon? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 27. oktober 2005 #13 Del Skrevet 27. oktober 2005 Dette behøver ikke arbeidsgiver forholde seg til i det hele tatt. Arbeidsgiver forhandler med organisasjonene, ikke med et enkelt medlem. Du får sørge for at din leder påvirker arbeidsgiverrepresentanten(e) i forkant av forhandlingene. Prøver du på noe annet blir du stående i et amatørmessig, faktisk smått latterlig lys i arbeidsgivers øyne. Med andre ord ingen genial strategi. ← Dette er nok forskjellig fra etat til etat. Jeg jobber i en relativt stor etat og det er under halvparten som er organiserte i en fagforening. Fagforeningene får jo sjelden igjennom noen krav fra enkeltpersoner, de forhandler for en hel gruppe (korriger meg hvis jeg tar feil). Jeg forhandlet som sagt på egen hånd, og har ikke fått noen tilbakemeldinger på at det jeg gjorde var latterlig eller amatørmessig. Tvert i mot, faktisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #14 Del Skrevet 27. oktober 2005 Dette er nok forskjellig fra etat til etat. Jeg jobber i en relativt stor etat og det er under halvparten som er organiserte i en fagforening. Fagforeningene får jo sjelden igjennom noen krav fra enkeltpersoner, de forhandler for en hel gruppe (korriger meg hvis jeg tar feil). Jeg forhandlet som sagt på egen hånd, og har ikke fått noen tilbakemeldinger på at det jeg gjorde var latterlig eller amatørmessig. Tvert i mot, faktisk. ← Way to go, jeg syntes det står respekt av enkeltpersoner som selv tar ansvar for egen arbeidssituasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skravla Skrevet 27. oktober 2005 #15 Del Skrevet 27. oktober 2005 Hovedforhandlingene - hvert annet år er mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner på landsnivå. Lokale oppgjør er mellom arbeidsgiver og lokale arbeidstakerorganisasjoner. I lokale oppgjør skal/bør det alltid forhandles på enkeltpersoner, selv om man ofte gir alle ansatte med samme stilling opprykk. Men dersom det da er en ledig stilling vil ikke denne få opprykk - dette blir forskjellen på å forhandle på grupper og personer. I disse oppgjør kan vanligvis ikke enkeltansatt selv gå inn å forhandle, men må fremme krav via arbeidsgiver og/eller arbeidstakerorganisasjon. Men det er fullt mulig å be om en lønnssamtale med leder og/eller fremme skriftlig krav om høyere lønn utenom disse oppgjørene. Og da forhandler man selv, evt. med en tillitsvalgt (behøver ikke være fagforening). Da forhandles det etter HTA 5.3 og 5.4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #16 Del Skrevet 27. oktober 2005 Hovedforhandlingene - hvert annet år er mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner på landsnivå. Lokale oppgjør er mellom arbeidsgiver og lokale arbeidstakerorganisasjoner. I lokale oppgjør skal/bør det alltid forhandles på enkeltpersoner, selv om man ofte gir alle ansatte med samme stilling opprykk. Men dersom det da er en ledig stilling vil ikke denne få opprykk - dette blir forskjellen på å forhandle på grupper og personer. I disse oppgjør kan vanligvis ikke enkeltansatt selv gå inn å forhandle, men må fremme krav via arbeidsgiver og/eller arbeidstakerorganisasjon. Men det er fullt mulig å be om en lønnssamtale med leder og/eller fremme skriftlig krav om høyere lønn utenom disse oppgjørene. Og da forhandler man selv, evt. med en tillitsvalgt (behøver ikke være fagforening). Da forhandles det etter HTA 5.3 og 5.4 ← Nemlig, det viser at det bastante svaret fra en sint ung herremann over her er misvisende. Kapittel 5 gir en arbeidstaker muligheten til å ta opp spørsmålet om endret grunnlønn i løpet av et år når som helst. Kan hende arbeidsgiver ikke er altfor begeistret over dette men arbeidstaker har rett til det dersom den er i kap. 5. Neste lønnsoppgjør lokalt i kommunene er altså i april-juni en gang etter som jeg har lest i en annen tråd her (?) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2005 #17 Del Skrevet 28. oktober 2005 Men lønnsforhandlinger utenom vanlige lønnsoppgjør må jo være begrunnet i noe annet enn at du syns du har for liten lønn. Det må dreie seg om at du har fått nye oppgaver, at stillingen har endret seg radikalt siden du startet i jobben, at det har vært omstilling/omroganisering el.l. Det at du har mindre enn andre i sammenlignbare stillinger er ikke nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2005 #18 Del Skrevet 28. oktober 2005 Men lønnsforhandlinger utenom vanlige lønnsoppgjør må jo være begrunnet i noe annet enn at du syns du har for liten lønn. Det må dreie seg om at du har fått nye oppgaver, at stillingen har endret seg radikalt siden du startet i jobben, at det har vært omstilling/omroganisering el.l. Det at du har mindre enn andre i sammenlignbare stillinger er ikke nok. ← Nok en gang: du kommer ikke med hele fasiten her. Andre grunner, som du ikke nevner er: - Man jobber i en nyopprettet stilling hvis ingen helt visste dimensjonene av før arbeidstakeren har "gått den inn" en stund - og etter en "evaluering" av den har man sett at den er såpass kompleks at det er verdt å reevaluere lønnen - Man kan ta en lønnssamtale/krav om ny lønn i forbindelse med at prøvetiden er over og at man har fått et innblikk i stillingen og sett at den faktisk er krevende- mer krevende enn først antatt - Man kan ha vært "dum og desperat etter jobb" rett etter endt utdanning go godtatt et lavere lønnstilbud fordi man rett og slett ikke visste bedre - så finner man ut at "hei, denne stillingen lønnes mye høyere andre steder, markedslønnen min er 90.000,- høyere enn hva jeg får nå" - Hvis forbundet sitter på statistikk som viser at sammenliknbare stillinger i samme sektor hos personer med lik utdannelse, ansiennitet og bakgrunn har en snittlønn på 45.000,- over hva en selv får, så er det lov å be om en ny lønnsvurdering - Man kan sammenlikne sin stilling med andre stillinger "av lik verdi" og se på lønnsgapet og analysere grunner til ulikhetene Til din informasjon: det er ikke alltid en stilling eller ny stillinghaver kan si noe om hvor krevende eller kompleks en stilling er før de har jobbet i den i et år. Da kan det være greit med en verdievaluering og statusoppdatering, der lønn er et av virkemidlene. Hvis arbeidsgiver ikke godtar eller er åpen for noe av dette, bør man søke andre jobber med bedre lønn. Det er mange grunner til å be om en ny lønnssamtale og kreve endring i grunnlønnen, også i kommunal og statlig sektor. Du gjest over her, er for amatør til å si noe annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jon Skrevet 3. november 2005 #19 Del Skrevet 3. november 2005 Ingen eksperter som kan svare her altså? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. november 2005 #20 Del Skrevet 4. november 2005 Nok en gang: du kommer ikke med hele fasiten her. Andre grunner, som du ikke nevner er: - Man jobber i en nyopprettet stilling hvis ingen helt visste dimensjonene av før arbeidstakeren har "gått den inn" en stund - og etter en "evaluering" av den har man sett at den er såpass kompleks at det er verdt å reevaluere lønnen ← Hvilket punkt i tariffavtalen i stat eller kommune dekker dette? - Man kan ta en lønnssamtale/krav om ny lønn i forbindelse med at prøvetiden er over og at man har fått et innblikk i stillingen og sett at den faktisk er krevende- mer krevende enn først antatt ← Men dette gjaldt ikke endt prøvetid såvidt jeg kan forstå utifra det hovedinnlegger sier. - Man kan ha vært "dum og desperat etter jobb" rett etter endt utdanning go godtatt et lavere lønnstilbud fordi man rett og slett ikke visste bedre - så finner man ut at "hei, denne stillingen lønnes mye høyere andre steder, markedslønnen min er 90.000,- høyere enn hva jeg får nå" ← Igjen, hvor finner du dekning for dette i tariffavtalene? - Hvis forbundet sitter på statistikk som viser at sammenliknbare stillinger i samme sektor hos personer med lik utdannelse, ansiennitet og bakgrunn har en snittlønn på 45.000,- over hva en selv får, så er det lov å be om en ny lønnsvurdering ← Det er mulig, men det står det ihvertfall ikke noe om i hovedtariffavtalen i staten. - Man kan sammenlikne sin stilling med andre stillinger "av lik verdi" og se på lønnsgapet og analysere grunner til ulikhetene ← Man kan sammeligne seg grønn, men det hjelper deg ikke hvis ikke tariffavtalen åpner for forhandlinger på det grunnlaget. Til din informasjon: det er ikke alltid en stilling eller ny stillinghaver kan si noe om hvor krevende eller kompleks en stilling er før de har jobbet i den i et år. ← Takk for informasjon, det ante jeg ikke. Da kan det være greit med en verdievaluering og statusoppdatering, der lønn er et av virkemidlene. Hvis arbeidsgiver ikke godtar eller er åpen for noe av dette, bør man søke andre jobber med bedre lønn. ← JA, hvis man tropper opp hos sjefen med et bedre tilbud fra en annen arbeidsgiver, _da_ er det grunnlag for lønnsforhandlinger på spesielt grunnlag. Det er mange grunner til å be om en ny lønnssamtale og kreve endring i grunnlønnen, også i kommunal og statlig sektor. Du gjest over her, er for amatør til å si noe annet. ← Whatever. Jeg har jobba med personal og lønnspolitikk i staten i 5-6 år. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå