AnonymBruker Skrevet 25. februar 2022 #1 Del Skrevet 25. februar 2022 Hei, jeg varmer ofte opp igjen poteter fra dagen før. Nå hørte jeg at det ikke bør gjøres. Noen som vet? Anonymkode: 218bf...a61 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amossa Skrevet 25. februar 2022 #2 Del Skrevet 25. februar 2022 Det gjør jeg også i blant. Har aldri hørt at det ikke skulle være greit. Derfor følger jeg denne. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376027 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2022 #3 Del Skrevet 25. februar 2022 AnonymBruker skrev (50 minutter siden): Hei, jeg varmer ofte opp igjen poteter fra dagen før. Nå hørte jeg at det ikke bør gjøres. Noen som vet? Anonymkode: 218bf...a61 Selvfølgelig kan du det. Sikkert noen idioter som forveksler potet med ris eller pasta som har stått timevis i romtemperatur. Anonymkode: 11a0c...ef3 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 25. februar 2022 #4 Del Skrevet 25. februar 2022 (endret) AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Hei, jeg varmer ofte opp igjen poteter fra dagen før. Nå hørte jeg at det ikke bør gjøres. Noen som vet? Anonymkode: 218bf...a61 Blander du med alt skriveriet om ris? Jeg har aldri hørt at noen har blitt syke av å varme opp igjen poteter, det være seg på den ene eller andre måten, så jeg er temmelig sikker på at du trygt kan fortsette med det. Men, så søkte jeg og fant dette. Om det stemmer vet jeg ikke. Endret 25. februar 2022 av Brunhilde La til lenke. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376036 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2022 #5 Del Skrevet 25. februar 2022 Noe av det beste som finnes er stekte allerede kokte (og avkjølte) poteter. Spesielt om de stekes i jernpanne 😄 Har aldri hørt noe om poteter. Vet man må være forsiktig med temperatur og oppbevaring av ris og pasta, men aldri noe om poteter. Anonymkode: cc63d...064 5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 25. februar 2022 #6 Del Skrevet 25. februar 2022 Punkt nr. 2: https://veientilhelse.no/6-oppvarmede-matvarer-som-kan-gjore-deg-syk/ Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376170 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2022 #7 Del Skrevet 25. februar 2022 Syns jeg får gjenoppvarmede poteter i alle slags kantiner og restauranter jeg. Kjenner det med en gang på smaken, ikke godt! Anonymkode: 75895...a2c 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376214 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 25. februar 2022 #8 Del Skrevet 25. februar 2022 Så godt som all mat er helt ufarlig varme opp igjen, så lenge det er kjølt ned riktig og oppbevart riktig. Om jeg koker for mye potet, så skyller jeg de i kaldt vann, og hiver i kjøleskap, null problem. Noen ganger står de en time eller to på benk før jeg setter i kjøleskap, men det medfører liten risko. Problemet oppstår om du koker potet, setter de på benken, og lar de stå til du skal varme opp dagen etter. 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377066 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2022 #9 Del Skrevet 25. februar 2022 Så nå er det potet som er gift-trenden!😂 Spist gjenoppvarmet ris og pasta hele livet jeg. Rislapper og rester av lasagne f.eks. ikke vært syk på 15 år 😁 Anonymkode: 7c6e1...db7 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2022 #10 Del Skrevet 26. februar 2022 Jeg har spist oppvarma poteter som har ligget på benken i over 40 år. Jeg varmer opp både kylling og stangselleri som den linken og har med. Bortsett fra ris, så har jeg aldri hørt om noen farer med resten av lista der. Jeg har jobbet i matbransjen i 25 år, og har utdanning fra matbransjen og ikke en eneste gang har jeg hørt noe om dette. Så det her tror jeg bare er tull. Hvis det er eneste kilden som finnes om det. Men så klart, all mat kan man bli syk av, hvis det oppbevares feil. Anonymkode: 345a2...e8d Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377719 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 26. februar 2022 #11 Del Skrevet 26. februar 2022 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Så nå er det potet som er gift-trenden!😂 Spist gjenoppvarmet ris og pasta hele livet jeg. Rislapper og rester av lasagne f.eks. ikke vært syk på 15 år 😁 Anonymkode: 7c6e1...db7 Jeg har jo også det, men jeg har også oppbevart maten kjølig i mellomtiden, og det er vel det som er greia. Oppvarmet potet har jeg aldri vært så glad i, den får en egen smak som jeg ikke helt klarer å overse. Nå er ikke potetrester det store problemet hos meg. Jeg bruker lite poteter. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377837 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2022 #12 Del Skrevet 26. februar 2022 Takk for svar, alle sammen, rask nedkjøling før rester settes i kjøleskap har jeg alltid gjort, og oppvarmet potet fortsetter jeg med 😀 Anonymkode: 218bf...a61 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29379796 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. februar 2022 #13 Del Skrevet 27. februar 2022 AnonymBruker skrev (På 26.2.2022 den 6.17): Jeg har spist oppvarma poteter som har ligget på benken i over 40 år. Jeg varmer opp både kylling og stangselleri som den linken og har med. Bortsett fra ris, så har jeg aldri hørt om noen farer med resten av lista der. Jeg har jobbet i matbransjen i 25 år, og har utdanning fra matbransjen og ikke en eneste gang har jeg hørt noe om dette. Så det her tror jeg bare er tull. Hvis det er eneste kilden som finnes om det. Men så klart, all mat kan man bli syk av, hvis det oppbevares feil. Anonymkode: 345a2...e8d Ligger på benken i over 40 år?!?? Da tror jeg at jeg ville styrt unna 😉 Anonymkode: 239cf...432 5 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29386323 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 27. februar 2022 #14 Del Skrevet 27. februar 2022 Jeg er fullstendig oppvokst på bl.a. oppvarmede poteter og har aldri blitt syk av det i det hele tatt, men...jeg henger jo her støtt og stadig, år etter år, så noe skade kan jeg ha pådratt meg allikevel.... 🤓 Poteter er godt! *tuuuuuut* 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29386357 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #15 Del Skrevet 1. mars 2022 Folk MÅ slutte å være så pysete ang oppvarma mat! Vi kan ikke drive å kaste mat, rester er fullt etande. De som ikke spiser det skulle måtte gått sulten en stund og kjent på det. Anonymkode: 4336f...d24 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #16 Del Skrevet 1. mars 2022 Jeg koker ofte for mye poteter, kjøler de ned og dagen etter så steker jeg de i olje og smør med krydder, jeg har servert dette som del av tapasbord og det er bollen som gikk tom først, ingen ble dausjuke. Så jada.. Anonymkode: 22dc4...e86 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398155 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #17 Del Skrevet 1. mars 2022 AnonymBruker skrev (På 25.2.2022 den 23.38): Så nå er det potet som er gift-trenden!😂 Spist gjenoppvarmet ris og pasta hele livet jeg. Rislapper og rester av lasagne f.eks. ikke vært syk på 15 år 😁 Anonymkode: 7c6e1...db7 Ikke farlig å spise gjenoppvarmet ris eller pasta i utgangspunktet… Det er boe helt annet å spise gjenoppvarmet ris/pasta som har stått på kjøkkendisken i nærmere et halvt døgn eller døgn. Anonymkode: 41271...f2f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #18 Del Skrevet 1. mars 2022 Har alltid oppbevart for mye poteter i kjøleskapet i 2-3 dager og brukt opp igjen som pytt i panne, med saus og tilbehør, bomdeomelett, knust dem og stekt dem i ovnen med ost oppå. Har alltid vært normalt å bruke potetrester til slikt. Anonymkode: 41271...f2f 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #19 Del Skrevet 1. mars 2022 AnonymBruker skrev (På 25.2.2022 den 20.52): Noe av det beste som finnes er stekte allerede kokte (og avkjølte) poteter. Spesielt om de stekes i jernpanne 😄 Har aldri hørt noe om poteter. Vet man må være forsiktig med temperatur og oppbevaring av ris og pasta, men aldri noe om poteter. Anonymkode: cc63d...064 Enig, jeg koker alltid for mange poteter med vilje så jeg kan spise stekte poteter til middag de neste dagene. Har gjort det alle 20 årene jeg har vært voksen, og var vandt til at foreldrene mine også gjorde det da jeg var liten. De blir ofte stående på benken noen timer før jeg får dem inn i kjøleskapet også. Stekte kokte poteter er faktisk såpass godt at jeg er villig til å risikere sykdom og død heller enn å slutte med dem. Anonymkode: 2db4f...7e1 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29400175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mars 2022 #20 Del Skrevet 1. mars 2022 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Ikke farlig å spise gjenoppvarmet ris eller pasta i utgangspunktet… Det er boe helt annet å spise gjenoppvarmet ris/pasta som har stått på kjøkkendisken i nærmere et halvt døgn eller døgn. Anonymkode: 41271...f2f Men når det skjer på en restaurant er det greit! Da er det ingen som bryr seg, så såååå farlig er det nok ikke at det står ute noen timer heller. Anonymkode: 40630...612 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29401188 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå