Gå til innhold

Oppvarmet potet


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (50 minutter siden):

Hei, jeg varmer ofte opp igjen poteter fra dagen før. Nå hørte jeg at det ikke bør gjøres. Noen som vet?

Anonymkode: 218bf...a61

Selvfølgelig kan du det. Sikkert noen idioter som forveksler potet med ris eller pasta som har stått timevis i romtemperatur.

Anonymkode: 11a0c...ef3

  • Liker 3
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376031
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Hei, jeg varmer ofte opp igjen poteter fra dagen før. Nå hørte jeg at det ikke bør gjøres. Noen som vet?

Anonymkode: 218bf...a61

Blander du med alt skriveriet om ris?

Jeg har aldri hørt at noen har blitt syke av å varme opp igjen poteter, det være seg på den ene eller andre måten, så jeg er temmelig sikker på at du trygt kan fortsette med det.

Men, så søkte jeg og fant dette. Om det stemmer vet jeg ikke.

Endret av Brunhilde
La til lenke.
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376036
Del på andre sider

Noe av det beste som finnes er stekte allerede kokte (og avkjølte) poteter. Spesielt om de stekes i jernpanne 😄

Har aldri hørt noe om poteter. Vet man må være forsiktig med temperatur og oppbevaring av ris og pasta, men aldri noe om poteter.

Anonymkode: cc63d...064

  • Liker 5
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29376039
Del på andre sider

Annonse

Så godt som all mat er helt ufarlig varme opp igjen, så lenge det er kjølt ned riktig og oppbevart riktig.

Om jeg koker for mye potet, så skyller jeg de i kaldt vann, og hiver i kjøleskap, null problem. Noen ganger står de en time eller to på benk før jeg setter i kjøleskap, men det medfører liten risko.

Problemet oppstår om du koker potet, setter de på benken, og lar de stå til du skal varme opp dagen etter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377066
Del på andre sider

Jeg har spist oppvarma poteter som har ligget på benken i over 40 år. Jeg varmer opp både kylling og stangselleri som den linken og har med. Bortsett fra ris, så har jeg aldri hørt om noen farer med resten av lista der. Jeg har jobbet i matbransjen i 25 år, og har utdanning fra matbransjen og ikke en eneste gang har jeg hørt noe om dette. Så det her tror jeg bare er tull. Hvis det er eneste kilden som finnes om det. Men så klart, all mat kan man bli syk av, hvis det oppbevares feil. 

Anonymkode: 345a2...e8d

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377719
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Så nå er det potet som er gift-trenden!😂
Spist gjenoppvarmet ris og pasta hele livet jeg. Rislapper og rester av lasagne f.eks. ikke vært syk på 15 år 😁

Anonymkode: 7c6e1...db7

Jeg har jo også det, men jeg har også oppbevart maten kjølig i mellomtiden, og det er vel det som er greia.

Oppvarmet potet har jeg aldri vært så glad i, den får en egen smak som jeg ikke helt klarer å overse. Nå er ikke potetrester det store problemet hos meg. Jeg bruker lite poteter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29377837
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 26.2.2022 den 6.17):

Jeg har spist oppvarma poteter som har ligget på benken i over 40 år. Jeg varmer opp både kylling og stangselleri som den linken og har med. Bortsett fra ris, så har jeg aldri hørt om noen farer med resten av lista der. Jeg har jobbet i matbransjen i 25 år, og har utdanning fra matbransjen og ikke en eneste gang har jeg hørt noe om dette. Så det her tror jeg bare er tull. Hvis det er eneste kilden som finnes om det. Men så klart, all mat kan man bli syk av, hvis det oppbevares feil. 

Anonymkode: 345a2...e8d

Ligger på benken i over 40 år?!?? Da tror jeg at jeg ville styrt unna :fnise:😉

Anonymkode: 239cf...432

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29386323
Del på andre sider

Annonse

Jeg er fullstendig oppvokst på bl.a. oppvarmede poteter og har aldri blitt syk av det i det hele tatt, men...jeg henger jo her støtt og stadig, år etter år, så noe skade kan jeg ha pådratt meg allikevel....  🤓 Poteter er godt! *tuuuuuut*

  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29386357
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg koker ofte for mye poteter, kjøler de ned og dagen etter så steker jeg de i olje og smør med krydder, jeg har servert dette som del av tapasbord og det er bollen som gikk tom først, ingen ble dausjuke. Så jada..

Anonymkode: 22dc4...e86

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398155
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 25.2.2022 den 23.38):

Så nå er det potet som er gift-trenden!😂
Spist gjenoppvarmet ris og pasta hele livet jeg. Rislapper og rester av lasagne f.eks. ikke vært syk på 15 år 😁

Anonymkode: 7c6e1...db7

Ikke farlig å spise gjenoppvarmet ris eller pasta i utgangspunktet… Det er boe helt annet å spise gjenoppvarmet ris/pasta som har stått på kjøkkendisken i nærmere et halvt døgn eller døgn. 

Anonymkode: 41271...f2f

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398165
Del på andre sider

AnonymBruker

Har alltid oppbevart for mye poteter i kjøleskapet i 2-3 dager og brukt opp igjen som pytt i panne, med saus og tilbehør, bomdeomelett, knust dem og stekt dem i ovnen med ost oppå. Har alltid vært normalt å bruke potetrester til slikt. 

Anonymkode: 41271...f2f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29398177
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 25.2.2022 den 20.52):

Noe av det beste som finnes er stekte allerede kokte (og avkjølte) poteter. Spesielt om de stekes i jernpanne 😄

Har aldri hørt noe om poteter. Vet man må være forsiktig med temperatur og oppbevaring av ris og pasta, men aldri noe om poteter.

Anonymkode: cc63d...064

Enig, jeg koker alltid for mange poteter med vilje så jeg kan spise stekte poteter til middag de neste dagene. 

Har gjort det alle 20 årene jeg har vært voksen, og var vandt til at foreldrene mine også gjorde det da jeg var liten. De blir ofte stående på benken noen timer før jeg får dem inn i kjøleskapet også.

Stekte kokte poteter er faktisk såpass godt at jeg er villig til å risikere sykdom og død heller enn å slutte med dem. 

Anonymkode: 2db4f...7e1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29400175
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Ikke farlig å spise gjenoppvarmet ris eller pasta i utgangspunktet… Det er boe helt annet å spise gjenoppvarmet ris/pasta som har stått på kjøkkendisken i nærmere et halvt døgn eller døgn. 

Anonymkode: 41271...f2f

Men når det skjer på en restaurant er det greit! Da er det ingen som bryr seg, så såååå farlig er det nok ikke at det står ute noen timer heller. 

Anonymkode: 40630...612

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1560814-oppvarmet-potet/#findComment-29401188
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...