AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #1 Skrevet 23. februar 2022 Hvor lenge skal man elte med hendene? Har noen en billig men bra maskin å anbefale? Anonymkode: 58248...8d0
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #2 Skrevet 23. februar 2022 Minst 15 min. Deigen skal være smidig og god å jobbe med. Anonymkode: 02674...600
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #3 Skrevet 23. februar 2022 I maskin elter jeg 20 min, vet ikke hva det tilsvarer menuelt. Etter denne tiden endrer deigen konsistens, og blir silkemyk. Vil tro kanske 30-40 min for hånd for tilsvarende resultat. Anonymkode: ef7ff...803
Bondenisse Skrevet 23. februar 2022 #4 Skrevet 23. februar 2022 Det holder lenge å elte så lenge som du orker. Ta gjerne en pause og elt en gang til (men ikke nødvendig). Blir mer enn bra nok. Ps: lag en liten deig, mindre slitsomt. 5
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #5 Skrevet 23. februar 2022 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): I maskin elter jeg 20 min, vet ikke hva det tilsvarer menuelt. Etter denne tiden endrer deigen konsistens, og blir silkemyk. Vil tro kanske 30-40 min for hånd for tilsvarende resultat. Anonymkode: ef7ff...803 Hva slags maskin har du? Og hva annet bruker du maskina til? Anonymkode: 58248...8d0
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #6 Skrevet 23. februar 2022 Lag deigen litt bløt, ca 2/3 del av melet, og rør den lett sammen og la den hvile en times tid( autolyse) .Da kan du eventuelt kna inn litt mer mel og så la den heve som vanlig. Da får du en smidig deig, litt løs bolledeig blir ikke klissete fordi den inneholder mye fett. Anonymkode: f028b...f16 1
Bruker? Skrevet 23. februar 2022 #7 Skrevet 23. februar 2022 Jeg har ikke knadd eller eltet gjærdeig på mange år. Lager den bare litt løsere og rører den sammen, gjerne med kald deigvæske og lar den heve litt ekstra. Når jeg sluttet å elte og begynte med løsere deig ble plutselig gjærbaksten luftigere og ikke like egna som slagvåpen (steinhard) 1
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #8 Skrevet 23. februar 2022 Jeg elter en 5-7 min for hånd, hever den til ca dobbelt størrelse, ruller ut boller og hever dem på brett i ca 30 min, pensler med egg, og i ovnen. Får veldig gode og luftige boller hver gang Anonymkode: 587d7...393 1
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2022 #9 Skrevet 23. februar 2022 Google eltefrie boller. Veldig enkelt og veldig veldig godt! Anonymkode: 61f3d...557
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå