Gjest gjest1 Skrevet 26. oktober 2005 #1 Skrevet 26. oktober 2005 Vi har lyst å ha sjokoladekake som bryllupskake. Veit ikkje om vi skal ha kvit eller brun glasur enno, men inni blir det sjokolade-sjokolade tenker eg. Har lyst å ha noko syrleg fyll også, som kan vere godt saman med sjokoladen, noko sitron-fromasj eller noko anna liknande? Er jo ofte godt med noko syrleg når ein er dau-mett.. Hehe... Nokon som veit om godt kakefyll???
Gjest Gjest Skrevet 26. oktober 2005 #2 Skrevet 26. oktober 2005 Sitron eller appelsinfromasj høres jo veldig bra ut det! Nam! Da er det jo bare å teste ut litt forskjellige oppskrifter på fromasjer, og finne ut hvordan dere vil ha dem. Å prøve ut kakefyll er sikkert populært hos vennene deres ;-) Hvis dere er like sjoko-loco som meg så er min favoritt sjokoladekake med sjokoladetopping, og så lagvis med lys sjokolade, helst mocca fromasj og vaniljekrem. Det er ikke friskt, men med litt kaffi/moccasjokolade smak blir det en herlig blanding, som ikke er for tung. Hm, må visst bake i dag tror jeg!
Nilma Skrevet 26. oktober 2005 #3 Skrevet 26. oktober 2005 Kirsebær er veldig godt sammen med sjokolade, ikke like syrlig som sitron, men friskt likevel, og jeg synes kirsebær og sjokolade smaksmessig passer bedre sammen enn sitrus og sjokolade.
Gjest gjest1 Skrevet 26. oktober 2005 #4 Skrevet 26. oktober 2005 Hvis dere er like sjoko-loco som meg så er min favoritt sjokoladekake med sjokoladetopping, og så lagvis med lys sjokolade, helst mocca fromasj og vaniljekrem. Det er ikke friskt, men med litt kaffi/moccasjokolade smak blir det en herlig blanding, som ikke er for tung. Hm, må visst bake i dag tror jeg! ← Det hørtes nydelig ut!! Har du nokon oppskrifter???
Gjest lillelou Skrevet 26. oktober 2005 #5 Skrevet 26. oktober 2005 Sjokolade og bringebær er også en god kombinasjon.
Gjest gjest1 Skrevet 26. oktober 2005 #6 Skrevet 26. oktober 2005 Masse gode forslag her!! Personleg likar eg verken bringebær, fersken eller kirsebær noko særleg godt då men.. Hehe.. Trur vi må få mamma til å prøve-bake litt for oss....
Gjest Gjest Skrevet 26. oktober 2005 #7 Skrevet 26. oktober 2005 Har en grunnoppskrift på sjokolademousse fyll greierne, men pleier å eksperimentere litt med oppskriften da. Men du kan gjerne få grunnoppskriften: Kakeform 22 cm Sjokoladekake bunn: 2 egg 2,5 dl sukker 1 1/4 dl hvetemel 4 ss kakao Sjokolademousse: 150 mørk kokesjokolade 2 eggeplommer 2 ss melis 1 ss sterk kaffe 1 ss konjakk (hvis du vil, smaker fantastisk) 2 dl kremfløte 1 eggehvite Vaniljekrem, 1 pk jeg syns den ferdige er best! Lag bunnen først, egg og sukker - eggedosis. Rør inn avkjlt smeltet smør, og mel blandet med kakao. Stek på 175 grader ca 30 min nederst i ovnen. Kaken skal være litt fuktig inni. Avkjøl, ta av ringen, men la kaken stå på platen. Sett på igjen ringen når fyllet skal i. Når kaken er kald brer du vaniljefyllet over, og setter det kalt til moussen er ferdig. Smelt sjokoladen over vannbad, avjøl. Visp eggeplommer og melis lett og luftig og bland inn kaffi og konjakk. Bland litt av sjokoladen i eggedosisen, og vend forsiktig inn pisket krem, og eggehviten tilslutt. Bre moussen over vaniljekremen. For å få en høyere kake kan du lage en dobbel bunn, som du deler opp, slik du får kake på toppen også, men da må den selvsagt stekes lenger. Du kan også blande inn knuste biter av moccabønner i moussen for å få enda bedre smak.. Bruk god kaffi og god sjokolade, så blir det bra! Friske jordbær er såklart en slager ved siden av som pynt osv. Enjoy!
Gjest gjest1 Skrevet 26. oktober 2005 #8 Skrevet 26. oktober 2005 MMmmmm.... Den oppskrifta virka utrolug god!!! Trur eg skal prøve meg på litt baking snart, gitt!!! Kanskje det er godt med jordbær-fromasj til dette også? Nokon som har gode oppskrifter på jordbær eller sitron-fromasj?
Gjest gjest1 Skrevet 27. oktober 2005 #10 Skrevet 27. oktober 2005 du kan jo ha litt finrevet limeskall i ← I sitronfromasjen? Eller i kaka?? Blir det godt med fromasj inni kaka forresten?
kitekatt Skrevet 28. oktober 2005 #11 Skrevet 28. oktober 2005 I sitronfromasjen? Eller i kaka?? Blir det godt med fromasj inni kaka forresten? ← Tenkte på uansett hvilket fyll du velger. For å få den lille syrlige "touchen" Om du skulle ha noe fromasj (tror det blir godt hvis den holder seg "fromasjaktig" og ikke blir suppe. det må du teste først) eller vaniljekrem, hvit sjokolade, sjokoladekrem mm.
Gjest gjest1 Skrevet 28. oktober 2005 #12 Skrevet 28. oktober 2005 Tenkte på uansett hvilket fyll du velger. For å få den lille syrlige "touchen" Om du skulle ha noe fromasj (tror det blir godt hvis den holder seg "fromasjaktig" og ikke blir suppe. det må du teste først) eller vaniljekrem, hvit sjokolade, sjokoladekrem mm. ← Takk for tips!! Her skal det testast ja!!!! Og så tar vi ein prat med kakedama over nyttår!
Gjest gjest1 Skrevet 28. oktober 2005 #14 Skrevet 28. oktober 2005 Hva med pasjonsfruktfromasj? ← Hmmm.. Kva er pasjonsfrukt....?
Saeria Skrevet 28. oktober 2005 #15 Skrevet 28. oktober 2005 Pasjonsfrukt er en syrlig og kjempegod eksotisk frukt. Du burde absolutt smake. Du får de på butikken. Kjøp de som ser skrukkete og gamle ut. Det er de som er modne. Del i to, og spis innholdet (stener og alt). Sånn ser de ut: http://www.freshking.com/images/passionfruit.jpg De skal være mer skrukkete og knudrete enn de på bildet, før de er ordentlig modne. Nigella Lawson lagde en hvit sjokolade og pasjonsfruktmousse med bringebær på bbc food i dag. Den moussen så helt fantastisk ut. Servert i individuele glass med bringebær i bunn. NAM! Har funnet oppskriften om du vil prøvelage moussen.
Gjest gjest1 Skrevet 28. oktober 2005 #16 Skrevet 28. oktober 2005 Oooh, spennande!! Gir deg ein lyd om eg likar frukta eg!
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 28. oktober 2005 #18 Skrevet 28. oktober 2005 Saeria! Har du den oppskrifta, sa du ?? *hint hint*
Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2005 #19 Skrevet 28. oktober 2005 Vi har lyst å ha sjokoladekake som bryllupskake. Veit ikkje om vi skal ha kvit eller brun glasur enno, men inni blir det sjokolade-sjokolade tenker eg. Har lyst å ha noko syrleg fyll også, som kan vere godt saman med sjokoladen, noko sitron-fromasj eller noko anna liknande? Er jo ofte godt med noko syrleg når ein er dau-mett.. Hehe... Nokon som veit om godt kakefyll??? ← Sjokolade og sitron kan virke "kvalmende" søtt. is bunn er sjokolade ville jeg gått for noe annet. Eks.tynt lag med marmelade eler kirsebær. vanlig krem med lite sukker,men litt hakkede nøtter er godt. Og virker faktisk ikke så mektig som eks fromagefyll.
Saeria Skrevet 28. oktober 2005 #20 Skrevet 28. oktober 2005 Saeria! Har du den oppskrifta, sa du ?? *hint hint* ← Her: http://www.channel4.com/life/microsites/N/...4.shtml#recipe2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå