AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #1 Skrevet 14. februar 2022 De kommer ikke før i juni, men jeg tenker allerede på hva jeg skal servere. Hva liker amerikanere? Våre gjester kommer fra Origon i nordamerika. Tenker forrett, hovedrett og dessert. Jeg er glad i å lage mat, men liker å kunne lage en del på forhånd når jeg skal ha gjester. Har du forslag? Anonymkode: d06ea...84b
Tanuki Skrevet 14. februar 2022 #2 Skrevet 14. februar 2022 1 hour ago, AnonymBruker said: De kommer ikke før i juni, men jeg tenker allerede på hva jeg skal servere. Hva liker amerikanere? Våre gjester kommer fra Origon i nordamerika. Tenker forrett, hovedrett og dessert. Jeg er glad i å lage mat, men liker å kunne lage en del på forhånd når jeg skal ha gjester. Har du forslag? Anonymkode: d06ea...84b ville satset på grilling eller koltbord med spekemat, da kan dessert være hjemmelaget is med jordebær eller noe. IKKE lag fårikål eller noe tilsvarende, de fleste utllendinger syntes det er grusomt. 8
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #3 Skrevet 14. februar 2022 1 hour ago, AnonymBruker said: Hva liker amerikanere? Hvorfor servere noe amerikanere typisk liker? Når de er i Norge vil de vel ha typisk Norsk mat vel. Anonymkode: 4942d...62e 9
Heydayotheinterweb Skrevet 14. februar 2022 #4 Skrevet 14. februar 2022 5 minutter siden, Tanuki said: ville satset på grilling eller koltbord med spekemat, da kan dessert være hjemmelaget is med jordebær eller noe. IKKE lag fårikål eller noe tilsvarende, de fleste utllendinger syntes det er grusomt. Da må du dynke det i sukker for Amerikanerne liker å krydre BBQ med sukker. Helst så det knaser litt når man tygger. Ellers er det bare å servere tacos og tortilla. Vi har ikke en meksikansk tex-mex kultur i Norge, men en Amerikansk tex-mex kultur så det går helt fint. 1
Tanuki Skrevet 14. februar 2022 #5 Skrevet 14. februar 2022 2 minutter siden, Heydayotheinterweb said: Da må du dynke det i sukker for Amerikanerne liker å krydre BBQ med sukker. Helst så det knaser litt når man tygger. Ellers er det bare å servere tacos og tortilla. Vi har ikke en meksikansk tex-mex kultur i Norge, men en Amerikansk tex-mex kultur så det går helt fint. de kommer fra Oregon skrev TS, ganske merkelig å anta at de vil sette pris på tex-mex når de skal besøke norge. 7
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #6 Skrevet 14. februar 2022 4 minutter siden, Heydayotheinterweb said: Da må du dynke det i sukker for Amerikanerne liker å krydre BBQ med sukker. Helst så det knaser litt når man tygger. Ellers er det bare å servere tacos og tortilla. Vi har ikke en meksikansk tex-mex kultur i Norge, men en Amerikansk tex-mex kultur så det går helt fint. Du kjenner ikke så mange amerikanere, gjør du? TS: Å spørre hva en amerikaner liker, blir litt som å spørre hva en europeer liker Jeg har typisk servert norsk mat, eller holdt det trygt med grilling og lignende hvor man kan ha flere retter. Anonymkode: 538f6...2de 2 1
Heydayotheinterweb Skrevet 14. februar 2022 #7 Skrevet 14. februar 2022 Just now, Tanuki said: de kommer fra Oregon skrev TS, ganske merkelig å anta at de vil sette pris på tex-mex når de skal besøke norge. For at? Tacos, enchiladas, tortillas er ganske utbredt i USA, det. Hørt om Taco Tuesdays feks? Det er noe de har på flere skoler i USA uavhengig av stat. Tex-mex er stort i USA. Jeg tror ikke Oregon er noe unntak. 1
Heydayotheinterweb Skrevet 14. februar 2022 #8 Skrevet 14. februar 2022 1 minutt siden, AnonymBruker said: Du kjenner ikke så mange amerikanere, gjør du? TS: Å spørre hva en amerikaner liker, blir litt som å spørre hva en europeer liker Jeg har typisk servert norsk mat, eller holdt det trygt med grilling og lignende hvor man kan ha flere retter. Anonymkode: 538f6...2de Jeg kjenner en god del amerikanere faktisk.
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #9 Skrevet 14. februar 2022 1 minutt siden, Heydayotheinterweb said: Jeg kjenner en god del amerikanere faktisk. Det høres virkelig ikke slik ut... Anonymkode: 538f6...2de 6
Tanuki Skrevet 14. februar 2022 #10 Skrevet 14. februar 2022 Just now, Heydayotheinterweb said: For at? Tacos, enchiladas, tortillas er ganske utbredt i USA, det. Hørt om Taco Tuesdays feks? Det er noe de har på flere skoler i USA uavhengig av stat. Tex-mex er stort i USA. Jeg tror ikke Oregon er noe unntak. jeg vet at det er utbredt i usa, men de reiser til Norge, så hvorfor i all verden skal man servere dem "norsk" taco vs alt annet godt man kan servere? 5
Heydayotheinterweb Skrevet 14. februar 2022 #11 Skrevet 14. februar 2022 1 minutt siden, Tanuki said: jeg vet at det er utbredt i usa, men de reiser til Norge, så hvorfor i all verden skal man servere dem "norsk" taco vs alt annet godt man kan servere? Du serverer dem teknisk sett Amerikansk taxo siden vi har importert deres taco kultur. Nei, jeg aner ikke hva du skal servere dem. Jeg tipper kransekake og lefser ikke blir noe slager akkurat. Og jeg er enig i at fårikål IHVERTFALL ikke blir noe slager. Smalahovud (hvis du har råd til det). Det er sært ihvertfall. Vi har jo en ganske fattig matkultur så det er ikke liksom så mye å velge mellom. Men jeg kan gi et råd ihvertfall som jeg vet fra flere erfaringer ikke funker særlig bra på folk utenfor Skandinvia: Ikke gi dem shoter med tyrkisk pepper. Det smaker tydeligvis pyton om du ikke er fra Norden. 2
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #12 Skrevet 14. februar 2022 2 minutter siden, Heydayotheinterweb said: Du serverer dem teknisk sett Amerikansk taxo siden vi har importert deres taco kultur. Nei, jeg aner ikke hva du skal servere dem. Jeg tipper kransekake og lefser ikke blir noe slager akkurat. Og jeg er enig i at fårikål IHVERTFALL ikke blir noe slager. Smalahovud (hvis du har råd til det). Det er sært ihvertfall. Vi har jo en ganske fattig matkultur så det er ikke liksom så mye å velge mellom. Men jeg kan gi et råd ihvertfall som jeg vet fra flere erfaringer ikke funker særlig bra på folk utenfor Skandinvia: Ikke gi dem shoter med tyrkisk pepper. Det smaker tydeligvis pyton om du ikke er fra Norden. Nja, min manns familie er alle svært begeistret for både fårikål og lefser... Anonymkode: 538f6...2de 4
Emmelise Skrevet 14. februar 2022 #13 Skrevet 14. februar 2022 Jeg tenker Sjømat kanskje hadde vært noe? Mannen min fikk besøk av en kompis fra Amerika en gang. Spesifikt Hawaii (men mener han egentlig var fra innlands et sted). Han var dypt fascinert over at det var "trygt" å bestille sjømat på restaurant. Jeg syntes det hørtes litt sært ut, men det er fullt mulig det er en greie. 8
tussi84 Skrevet 14. februar 2022 #14 Skrevet 14. februar 2022 jeg ville servert de noe som er litt norsk preget. Forrett: spekeskinke/laks med eggerøre, salat hovedrett: Kjøttkaker, poteter, brun saus. Tilbehør: kål stuing eller ertestuing. Grønnsaker ved siden av. Dessert: Dronning Maud pudding 8
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #15 Skrevet 14. februar 2022 IHVERTFALL IKKE FÅRIKÅL!!!! Hjortebiff med tilbehør? Ytre/indre filet av elg med tilbehør? Kjøttkaker?😅 Kremet elggryte? Indisk? Kyllingtikka eller butter chicken servert med ris, deilig nybakte nan-brød og raita😋 Anonymkode: cac78...53e 2 1
Heydayotheinterweb Skrevet 14. februar 2022 #16 Skrevet 14. februar 2022 20 minutter siden, AnonymBruker said: Nja, min manns familie er alle svært begeistret for både fårikål og lefser... Anonymkode: 538f6...2de Fint for dem, men jeg vil virkelig ikke satse på at det blir noe slager hos andre, men hvem vet? 1
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #17 Skrevet 14. februar 2022 11 minutter siden, AnonymBruker said: IHVERTFALL IKKE FÅRIKÅL!!!! Hjortebiff med tilbehør? Ytre/indre filet av elg med tilbehør? Kjøttkaker?😅 Kremet elggryte? Indisk? Kyllingtikka eller butter chicken servert med ris, deilig nybakte nan-brød og raita😋 Anonymkode: cac78...53e Hjort har de da plenty av i USA også. Kjøttkaker er nok noe av den mest norske husmannskosten du kan servere. Men kanskje litt kjedelig. Anonymkode: 4942d...62e 1
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #18 Skrevet 14. februar 2022 Brødskiver med brunost. Anonymkode: cac78...53e 2
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #19 Skrevet 14. februar 2022 Hvorfor bare tenke på middagen? Hva med frokost og lunsj? De må jo i hvert fall prøve brunost. Og ordentlig grovbrød. Anonymkode: 4942d...62e 3
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2022 #20 Skrevet 14. februar 2022 Elgbiff Reinsdyrbiff Kjøttkaker Lutefisk Ribbe Pinnekjøtt Fårikål Kompe Lapskaus Risgrøt / riskrem Anonymkode: 529b1...bca 4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå