Gå til innhold

Taco-Kjøttdeig stått i romtemperatur


Anbefalte innlegg

Skrevet

Glemte selvsagt en liten mengde sterkt krydret og godt stekt kjøttdeig på kjøkkenbenken i går kveld. Stått med lokk.

Den har stått i romtemperatur i over 12 timer. 

Er det å anbefale å spise? 

Anonymkode: 2a782...abe

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ville nok ha droppet kjøttdeigen. Du kan bli alvorlig syk/matforgiftet.

Anonymkode: 8e25d...f15

  • Liker 3
Skrevet

Jeg ville ikke spist den.

Det hjelper ikke så veldig at noe er sterkt krydret....

Anonymkode: 7b074...032

  • Liker 3
Skrevet

Nei. Kast. Usj 

Anonymkode: 74333...49b

  • Liker 2
Skrevet

tenkte krydderet kunne ha skremt bakteriene...men da går den i søpla ja.

Anonymkode: 2a782...abe

Skrevet

Nei, vet ikke folk noe om mathygiene her på KG??

Skrevet

Jeg hadde spist den 🙈 Har gjort det flere ganger og har aldri blitt syk. Varmer den jo godt. En venninne av meg bruker å la hjemmelaget pizza med kjøttdeig stå i ovnen over natten og spise dagen etterpå. Det har heller aldri vørt noe problem. Hadde vært  er skeptisk til kylling. Men bakterier vokser ikke like fort på kjøttdeig.

Anonymkode: a77b5...6fc

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg hadde spist den 🙈 Har gjort det flere ganger og har aldri blitt syk. Varmer den jo godt. En venninne av meg bruker å la hjemmelaget pizza med kjøttdeig stå i ovnen over natten og spise dagen etterpå. Det har heller aldri vørt noe problem. Hadde vært  er skeptisk til kylling. Men bakterier vokser ikke like fort på kjøttdeig.

Anonymkode: a77b5...6fc

Samme her. Så lenge den er stekt går det greit. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Jeg hadde spist den 🙈 Har gjort det flere ganger og har aldri blitt syk. Varmer den jo godt. En venninne av meg bruker å la hjemmelaget pizza med kjøttdeig stå i ovnen over natten og spise dagen etterpå. Det har heller aldri vørt noe problem. Hadde vært  er skeptisk til kylling. Men bakterier vokser ikke like fort på kjøttdeig.

Anonymkode: a77b5...6fc

Bakterier formerer seg utrolig raskt i romtemperatur.  Bakterier produserer gift, denne giften forsvinner ikke ved varming.  Du kommer til å bli syk en dag. 

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Skrevet
Djungelvrål skrev (3 minutter siden):

Bakterier formerer seg utrolig raskt i romtemperatur.  Bakterier produserer gift, denne giften forsvinner ikke ved varming.  Du kommer til å bli syk en dag. 

Jepp dette her👆👍

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Glemte selvsagt en liten mengde sterkt krydret og godt stekt kjøttdeig på kjøkkenbenken i går kveld. Stått med lokk.

Den har stått i romtemperatur i over 12 timer. 

Er det å anbefale å spise? 

Anonymkode: 2a782...abe

Nei . Med mindre du vil ha en matforgiftning . 

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

12 timer er for lenge bare å kaste.  To til tre  timer er maks tid, den kan stå i romtemperatur, før bakterieveksten starter. 

Skrevet
Djungelvrål skrev (På 12.2.2022 den 9.16):

Bakterier formerer seg utrolig raskt i romtemperatur.  Bakterier produserer gift, denne giften forsvinner ikke ved varming.  Du kommer til å bli syk en dag. 

Vel, jeg har gjort det i 20 år uten å bli syk.. Spurte sjefen min (kokk) og han mente heller ikke at det var farlig.

Anonymkode: a77b5...6fc

Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Vel, jeg har gjort det i 20 år uten å bli syk.. Spurte sjefen min (kokk) og han mente heller ikke at det var farlig.

Anonymkode: a77b5...6fc

Det stedet den kokken jobber ville ikke jeg spist for å si det sånn. 

  • Liker 1
Skrevet

Mat skal IKKE avkjøles i romtemperatur! Den skal RETT i isvann evt ut i minusgrader og kjøles ned til 2 grader så raskt som mulig, deretter rett i kjøleskap. Ikke sett maten til avkjøling på benken så slipper du å kaste mat. Personlig ville jeg ikke engang vurdert å lukte på mat som hat stått på benken. Etter 12 timer..,,, Å i det hele tatt lure på om det er spiselig…. Har ikke ord. 
 

Og til deg som har en sjef som er kokk; om han mener slik mat er spiselig for mennesker kan han neppe inneha et snev av yrkesstolthet eller kunnskap om mat. Dessverre er ikke kokk en beskyttet tittel så for alt vi vet trenger han ikke engang være faglært. Han burde lese seg litt opp på grunnleggende matsikkerhet, deretter burde han vurdere om han er skikket for yrket sitt.

Anonymkode: ac47e...42e

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...