Gå til innhold

Potetsalat med tynne potetskiver (Noen som vet)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei i høst var jeg i Østerike og ene kvelden fikk vi servert schnitzel med en svært god potetsalat. Men det var ikke slik vi er vant til hjemme med store potetbiter og en hvit "røre". Denne potetsalaten var med syltynne potetskiver og det var en blank olje/dressing over den. Noen som vet hva slags potetsalat det var og har dere eventuelt en oppskrift på den?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne her bare skjært i litt tynnere skiver?

image.png.372b5b395c85968dd1351afa61fd56f2.png

Anonymkode: 2fab3...da7

  • Liker 1
Skrevet

Hvis du søker på "Austrian potato salad" som bildesøk, finner du noe som ligner da?

Anonymkode: 2f682...16f

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Denne her bare skjært i litt tynnere skiver?

image.png.372b5b395c85968dd1351afa61fd56f2.png

Anonymkode: 2fab3...da7

Kan nok minne om den ja. Skivene var helt løvtynne.

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvis du søker på "Austrian potato salad" som bildesøk, finner du noe som ligner da?

Anonymkode: 2f682...16f

Ja takk for innspill. Fikk og opp nyttig info, nemmelig at østerisk potetsalat aldri inneholder majones. I motsetning til de vi er vant med her hjemme.

Skrevet
Kjetil E skrev (11 minutter siden):

Ja takk for innspill. Fikk og opp nyttig info, nemmelig at østerisk potetsalat aldri inneholder majones. I motsetning til de vi er vant med her hjemme.

Det gjelder ikke bare Østerrike. Også i Frankrike, Italia, Tyskland og andre europeiske land er det ikke vanlig med majones i potetsalaten. 

Anonymkode: df91a...f20

Skrevet

1/2 kg rå poteter (helst kokefaste sorter)
1 middels rød løk
0,15 l grønnsaksbuljong (alt. fra suppeterning)
3 ss olje
2 ss vineddik
1 ts sennep
1 ts sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene nesten ferdig. De skal fortsatt være faste. Deretter skrell og skjær dem i skiver og legg i en bolle, mens de ennå er ganske varme. Finhakk løken, gjerne rød løk og kok løken opp sammen med buljongen. Lag en marinade av sennep, eddik, olje, salt og pepper. Tøm begge dressingene over potetene og bland godt. Smak eventuelt til med mer krydder. La den stå i 20-30 minutter slik at potetene mykner og tiltrekker seg smake fra marinaden mens det hele avkjøles litt.

Server gjerne potetsalaten lunken.

 

Anonymkode: 030e5...3aa

  • Liker 1
Skrevet

Høres ut som det jeg kaller for potetsalat. Med mer eddik og olje, litt sennep. Kanskje det heter fransk potetsalat?

Jeg er egentlig mer vant med den enn den norske (eller amerikanske?) greia med rømme eller majones eller hva det nå er i. 

Liker den også altså, men vokste opp med "blank" dressing selv.

Anonymkode: e2561...5f0

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Høres ut som det jeg kaller for potetsalat. Med mer eddik og olje, litt sennep. Kanskje det heter fransk potetsalat?

Jeg er egentlig mer vant med den enn den norske (eller amerikanske?) greia med rømme eller majones eller hva det nå er i. 

Liker den også altså, men vokste opp med "blank" dressing selv.

Anonymkode: e2561...5f0

Samme her :) Blank syrlig dressing av en del olivenolje, en eller annen form for eddik eller sylteagurklake, litt dijonsennep, og løk (gjerne både finhakket rødløk, vårløk, gressløk). Pleier også å finhakke litt paprika, neper, reddik, sukkererter, osv, alt ettersom hva jeg har i kjøleskapet 

Anonymkode: 2fab3...da7

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

1/2 kg rå poteter (helst kokefaste sorter)
1 middels rød løk
0,15 l grønnsaksbuljong (alt. fra suppeterning)
3 ss olje
2 ss vineddik
1 ts sennep
1 ts sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene nesten ferdig. De skal fortsatt være faste. Deretter skrell og skjær dem i skiver og legg i en bolle, mens de ennå er ganske varme. Finhakk løken, gjerne rød løk og kok løken opp sammen med buljongen. Lag en marinade av sennep, eddik, olje, salt og pepper. Tøm begge dressingene over potetene og bland godt. Smak eventuelt til med mer krydder. La den stå i 20-30 minutter slik at potetene mykner og tiltrekker seg smake fra marinaden mens det hele avkjøles litt.

Server gjerne potetsalaten lunken.

 

Anonymkode: 030e5...3aa

Tusen takk

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...