AnonymBruker Skrevet 9. februar 2022 #1 Skrevet 9. februar 2022 Når jeg går til butikkhyllene, så ser jeg etter parmesan. Men det finnes også andre oster som er lignende, men som ikke heter Parmesan. Derfor når det står i oppskriften parmesan. Hva er parmesan? Nå har jeg kjøpt en ost som heter Gran Castelli. Produsent: Castelli. Derfor er det parmesan? for den har akkurat samme format og er hard ost med 29 % fett. Anonymkode: 03836...12e
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2022 #2 Skrevet 9. februar 2022 Fra meny sine sider: Parmesan er svært populær og blir regnet som fast tilbehør til det Italienske kjøkkenet, hvor den brukes nærmest som et krydder i matlagingen. Smaken på en parmesanost varierer ut fra modningsgrad, som kan være fra ca 1 år til flere år. «Parmesan» er en beskyttet betegnelse og det er kun oster fra godkjente produsenter som kan bli merket Parmigiano Reggiano. Det finnes mange lignende smaksrike oster fra andre distrikter, f.eks Grana Padano, eller Sovrano, Den osten du har kjøpt, er ikke Parmesan, siden den ikke er fra en "godkjent produsent", men den er altså tilsvarende. Det er altså samma produktet, men de som har laget den er ikke med i Klubben, og får ikke kalle produktet Parmesan-navnet Så du kan helt fint bruke den akkurat som parmesan. Anonymkode: 3d33a...89f 2
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2022 #3 Skrevet 9. februar 2022 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Fra meny sine sider: Parmesan er svært populær og blir regnet som fast tilbehør til det Italienske kjøkkenet, hvor den brukes nærmest som et krydder i matlagingen. Smaken på en parmesanost varierer ut fra modningsgrad, som kan være fra ca 1 år til flere år. «Parmesan» er en beskyttet betegnelse og det er kun oster fra godkjente produsenter som kan bli merket Parmigiano Reggiano. Det finnes mange lignende smaksrike oster fra andre distrikter, f.eks Grana Padano, eller Sovrano, Den osten du har kjøpt, er ikke Parmesan, siden den ikke er fra en "godkjent produsent", men den er altså tilsvarende. Det er altså samma produktet, men de som har laget den er ikke med i Klubben, og får ikke kalle produktet Parmesan-navnet Så du kan helt fint bruke den akkurat som parmesan. Anonymkode: 3d33a...89f takk. så det fungerer å bruke osten jeg har kjøpt i risotto? Anonymkode: 03836...12e
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2022 #4 Skrevet 9. februar 2022 AnonymBruker skrev (15 minutter siden): takk. så det fungerer å bruke osten jeg har kjøpt i risotto? Anonymkode: 03836...12e Som sagt: du kan bruke den akkurat som en parmesan-ost. Står det parmesan i oppskriften, kan du bruke den osten du har kjøpt. Anonymkode: 3d33a...89f
Dolce Skrevet 9. februar 2022 #5 Skrevet 9. februar 2022 AnonymBruker skrev (24 minutter siden): Fra meny sine sider: Parmesan er svært populær og blir regnet som fast tilbehør til det Italienske kjøkkenet, hvor den brukes nærmest som et krydder i matlagingen. Smaken på en parmesanost varierer ut fra modningsgrad, som kan være fra ca 1 år til flere år. «Parmesan» er en beskyttet betegnelse og det er kun oster fra godkjente produsenter som kan bli merket Parmigiano Reggiano. Det finnes mange lignende smaksrike oster fra andre distrikter, f.eks Grana Padano, eller Sovrano, Den osten du har kjøpt, er ikke Parmesan, siden den ikke er fra en "godkjent produsent", men den er altså tilsvarende. Det er altså samma produktet, men de som har laget den er ikke med i Klubben, og får ikke kalle produktet Parmesan-navnet Så du kan helt fint bruke den akkurat som parmesan. Anonymkode: 3d33a...89f Det som står på Meny sine sider, er rare greier. Parmesan er ikke en beskyttet betegnelse. Det er ingen italienske produsenter som er godkjent for å lage "parmesan". Men produsenter av Parmigiano Reggiano må være godkjent. Ikke for å lage "parmesan", men for å lage Parmigiano Reggiano. Ordet "parmesan" eksisterer heller ikke i Italia. Det er amerikanerne som oppfant begrepet "parmesan cheese". Trolig for å selv produsere "parmesan-lignende" oster. Og det er ikke bare Parmigiano Reggiano som er "parmesan". Osten TS har kjøpt minner om en Grana Padano, som også er en "parmesan". Men Grana Padano er ikke Parmigiano Reggiano. Likevel: Osten TS har kjøpt, kan fint brukes på samme måte i risotto som du ville brukt en Grana Padano eller en Parmigiano Reggiano.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå