Gå til innhold

Droppe kefir i kakeoppskrift? :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en sjokoladekake jeg har laget flere ganger som er så god, men har glemt å kjøpe kefir som er i oppskriften.. Noen som vet om det går bra å droppe den? Hvilken funksjon har kefir i kake?

Anonymkode: f2e28...59f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det gjør den mer saftig. Har du rømme? 

Anonymkode: 7c64a...8f0

Skrevet

Er vel kefira som gjør den så god, tipper jeg. 
Skal det være natron i den og?

Kefir og natron gjør kaka luftig og saftig. En slags heving…

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det gjør den mer saftig. Har du rømme? 

Anonymkode: 7c64a...8f0

Åååh, nei :( Har bare naturell yoghurt men det kan vel ikke brukes? 😭

Anonymkode: f2e28...59f

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det gjør den mer saftig. Har du rømme? 

Anonymkode: 7c64a...8f0

Eller yoghurt… gjør ikke noe om den har gått ut på dato. 

Skrevet
Bacteria skrev (Akkurat nå):

Er vel kefira som gjør den så god, tipper jeg. 
Skal det være natron i den og?

Kefir og natron gjør kaka luftig og saftig. En slags heving…

Det er natron i oppskriften også, ja :)

Anonymkode: f2e28...59f

Skrevet

Kefir gjør den mer saftig og holdbar.

Jeg har en kake jeg lager ofte, som opprinnelig skal være med kefir. Første gang jeg skulle lage den hadde jeg ikke kefir tilgjengelig, så brukte vanlig melk. Synes den er så saftig og god at jeg har brukt vanlig melk i den i mange år i ettertid.

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Åååh, nei :( Har bare naturell yoghurt men det kan vel ikke brukes? 😭

Anonymkode: f2e28...59f

Joda 🙂

Anonymkode: 1a38b...3b3

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Åååh, nei :( Har bare naturell yoghurt men det kan vel ikke brukes? 😭

Anonymkode: f2e28...59f

Ja, det blir like bra! Bare å kjøre på. Oppskrifter med natron har godt av et syrna melkeprodukt, typ yoghurt, rømme, kefir, kulturmelk. Men spiller ikke store rollen hvilket. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Joda 🙂

Anonymkode: 1a38b...3b3

 

Mazarini skrev (Akkurat nå):

Ja, det blir like bra! Bare å kjøre på. Oppskrifter med natron har godt av et syrna melkeprodukt, typ yoghurt, rømme, kefir, kulturmelk. Men spiller ikke store rollen hvilket. 

Wii takk for svar, da prøver jeg med yoghurten 😄

Anonymkode: f2e28...59f

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg bruker enten yoghurt eller rømme for å erstatte kefir da jeg tåler laktose dårlig og det ikke er laktosefri kefir. Funker bra. 

Anonymkode: 5bb3b...c36

Skrevet

Om det er natron i, MÅ du ha noe syre i kaken. Natron trenger syre for å virke. 

Men det går helt fint å bytte med yoghurt naturell, som også er et surt melkeprodukt. Du kan til og med hive oppi litt eddikk (!) om du ikke har noe annet syrnet du kan ha oppi. 

Anonymkode: 25780...241

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...