Gå til innhold

Nøytral matolje


Anbefalte innlegg

Skrevet

En del kakeoppskrifter inneholder "nøytral matolje". Hva bruker dere i disse tilfellene? kokos? Raps?

Anonymkode: 3b735...0ec

Skrevet

Raps, soya og solsikke. 

Kokosoljene jeg har smakt har en del smak av kokos. 

  • Liker 2
Skrevet

Jeg hadde droppet raps også, synes ofte den smaker lett ubehagelig. 

Anonymkode: 8a045...ca9

  • Liker 3
Skrevet

Til baking bruker jeg alltid solsikkeolje.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker faktisk Vita hjertegod. ;)

Skrevet

Olivenolje, men ikke extra virgin. 

Anonymkode: 0e321...fe8

Skrevet

Da bruker jeg smeltet smør

Anonymkode: 502f6...136

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Olivenolje, men ikke extra virgin. 

Anonymkode: 0e321...fe8

Har aldri funnet en olivenolje som ikke smaker "vondt". Hvilken olivenolje har du funnet som er smaksnøytral? Savner det til noe gjærbakst. Blir glad for et tips.

Endret av Belima
La til mer informasjon.
Skrevet

Jeg bruker solsikkeolje til baking.

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Olivenolje, men ikke extra virgin. 

Anonymkode: 0e321...fe8

Tro meg: olivenolje er ikke smaksnøytral. Et par venninner baker kaker med olivenolje "for det smaker jo ingen ting", men kakene deres har en umiskjennelig olivensmak. Ingen ønsker å fornærme noen, så jeg tror ikke noen har sagt noe. Det blir jo som å si at kakene deres ikke er noe gode. Man kan alltids mene og tenke det, men man sier det ikke. 

Soya og solsikke er de jeg pleier å bruke selv. Jeg ser maisolje bli nevnt noen steder, men det har jeg ikke forsøkt. 

  • Liker 4
Skrevet

Avokadoolje?

Anonymkode: c087b...6a8

  • Liker 1
Skrevet

Bruker samme mengde smeltet smør. Kun smør gir den beste smaken.

Anonymkode: 9452b...19a

  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Bruker samme mengde smeltet smør. Kun smør gir den beste smaken.

Anonymkode: 9452b...19a

Helt enig i at smør smaker best, men det gir vel ikke samme konsistens i en oppskrift som er beregnet på at det skal brukes olje? 

Anonymkode: 8a045...ca9

  • Liker 1
Skrevet

Solsikkeolje. Rapsolje smaker vondt.

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Bruker samme mengde smeltet smør. Kun smør gir den beste smaken.

Anonymkode: 9452b...19a

 

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Helt enig i at smør smaker best, men det gir vel ikke samme konsistens i en oppskrift som er beregnet på at det skal brukes olje? 

Anonymkode: 8a045...ca9

Jeg gjør det samme hvis jeg ikke har olje, det pleier å gå helt fint. (Hvis jeg bruker olje har jeg alltid i en liten klype salt, selv  om det ikke står i oppskriften.)

Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Helt enig i at smør smaker best, men det gir vel ikke samme konsistens i en oppskrift som er beregnet på at det skal brukes olje? 

Anonymkode: 8a045...ca9

I de fleste oppskrifter går det helt fint med smør. Funker dårlig til ting som majones da. :P 

Anonymkode: 502f6...136

Skrevet

Den oljen min mor hadde var soyaolje, i mitt skap står det rapsolje. Olivenolje tåler vel ikke steking like bra?

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 7.2.2022 den 21.02):

En del kakeoppskrifter inneholder "nøytral matolje". Hva bruker dere i disse tilfellene? kokos? Raps?

Anonymkode: 3b735...0ec

Bruker alltid solsikkeolje dersom jeg vil ha nøytral smak. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...