AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #1 Del Skrevet 5. februar 2022 Jeg vurderer studere statsvitenskap, men etter at jeg sjekket ut mulighetene for jobb etter utdanning er jeg litt usikker. Det dukker opp en god del nyheter, og forumtråder om at det omtrent er umulig få jobb. Folk anbefaler heller velge noe annet. Og selv om jeg synes studiet virker spennende er jeg usikker på om det er verdt bruke 3-5 år på noe en eventuelt ikke kan bruke. Nesten bedre studere det for gøy etter en har tatt en «ordentlig» utdannelse eventuelt. Andre valget er eventuelt studere økonomi og administrasjon, kjenner flere som har tatt bachelor i økonomi. Og alle sier det ikke er noe problem få seg jobb. Min søster studerer det som nettstudie nå, og studiet hennes virker egentlig veldig enkelt (jeg har hjulpet henne endel med pensumet). Anonymkode: dee3e...fba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #2 Del Skrevet 5. februar 2022 Hvis du tenker litt logisk på det så er det faktisk slik at de studiene som er enkle å komme inn på og enkle å gjennomføre, de samme stuidene som er vanskeligst å få jobb innenfor. Når noe er enkelt så vil flere gjennomføre det. Det blir flere om beinet. Når noe er vanskelig å gjennomføre og vanskelig å komme inn på, er det færre om beinet når du skal ut i jobb. Master i statsvitenskap er en veldig ettertraktet utdanning (ikke bachelor). Jobbmulighetene er etter min erfaring bedre enn økonomi og administrasjon. Ja det kan ta noe tid å komme på rett hylle. Kanskje et år etter endt master. Men når du først har kommet deg inn i første jobb er du sikret interessante og godt betalte jobber resten av livet. Anonymkode: 731b0...d25 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #3 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Master i statsvitenskap er en veldig ettertraktet utdanning (ikke bachelor). Jobbmulighetene er etter min erfaring bedre enn økonomi og administrasjon. Ja det kan ta noe tid å komme på rett hylle. Kanskje et år etter endt master. Men når du først har kommet deg inn i første jobb er du sikret interessante og godt betalte jobber resten av livet. Dette er viktig. Begynner du på statsvitenskap må du forberede deg på å ta en master. Bachelor er veldig generell, mens master har du mulighet til å spisse deg inn, taktisk velge fag, og også bli flink på statistikk og koding med R. Det som mange glemmer med statsvitenskapen er at det er en potetutdanning, det blir hva du gjør det til og det kan brukes på mange måter. Som sagt, velg fag (og helst masteroppgave) taktisk, suppler med relevante deltidsjobber/verv, så går det veldig bra. Jeg kjenner flere som er statsvitere. De jobber nå i departement, hos politiet, i privat sektor som konsulenter eller rådgivere, som kommunikasjonsrådgivere, tekstforfattere, statistikere og lærere (med PPU). Anonymkode: b7e9d...323 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #4 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Dette er viktig. Begynner du på statsvitenskap må du forberede deg på å ta en master. Bachelor er veldig generell, mens master har du mulighet til å spisse deg inn, taktisk velge fag, og også bli flink på statistikk og koding med R. Det som mange glemmer med statsvitenskapen er at det er en potetutdanning, det blir hva du gjør det til og det kan brukes på mange måter. Som sagt, velg fag (og helst masteroppgave) taktisk, suppler med relevante deltidsjobber/verv, så går det veldig bra. Jeg kjenner flere som er statsvitere. De jobber nå i departement, hos politiet, i privat sektor som konsulenter eller rådgivere, som kommunikasjonsrådgivere, tekstforfattere, statistikere og lærere (med PPU). Anonymkode: b7e9d...323 Takk, for svar. Da skal jeg søke statsvitenskap Det føltes bare litt skummelt ta 5 år, for ende opp med at det er helt ubrukelig. Anonymkode: dee3e...fba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #5 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Takk, for svar. Da skal jeg søke statsvitenskap Det føltes bare litt skummelt ta 5 år, for ende opp med at det er helt ubrukelig. Anonymkode: dee3e...fba Jeg vil ikke anbefale å studere statsvitenskap, hadde heller valgt økonomi og administrasjon. Da har du også muligheten til å søke deg videre på master slik etter endt bachelor slik at du blir siviløkonom. Anonymkode: a8d3d...341 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #6 Del Skrevet 5. februar 2022 Jeg har master og doktorgrad i statsvitenskap. Samtlige fra mitt masterkull fikk seg raskt veldig solide jobber innen forskning, forvaltning, politi, utdanning, administrasjon, politikk, ulike tilsyn, konsulentbransjen osv. Jeg fikk selv jobb før endt masterutdanning. Hadde riktignok høyt snitt. Statsvitere kan brukes i veldig mange type jobber. Det er en generell utdanning der du har mulighet til å spesialisere deg i foretrukken retning, og i veldig ulike retninger, avhengig av hva du ønsker. Man får også god metodeutdanning. Det er et poeng at du gjerne trenger master for å lande en god jobb, dog er ikke dette unikt for statsvitenskap. Master i statsvitenskap er ikke nødvendigvis enkelt å komme inn på. Master har anntallsbegrensning og kan ha veldig høyt karsktersnitt avhengig av studiested. Du må ikke forveksle karakterkrav og karaktersnitt. Satser du på et 5-årig løp må du altså være forberedt på å være disiplinert. Er du interessert i faget ville jeg kjørt på. Det er interessant og du kan spesialisere deg i veldig ulike retninger. Jeg har aldri angret. Lykke til. Anonymkode: 936f7...5b2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #7 Del Skrevet 5. februar 2022 Bachelor i statsvitenskap er helt ubrukelig. Master derimot er bedre! Problemet er at arbeidsgiver helst ansetter en med solid juss-bakgrunn.. Anonymkode: 7c94d...4a2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
herzeleid Skrevet 5. februar 2022 #8 Del Skrevet 5. februar 2022 Som andre er inne på er nok ofte hvor krevende studiet er en indikator på jobbmuligheter, og Statsvitenskap virker i likhet med andre "myke" fag å være utdannelser der veldig mange ender opp halvrelevante for mange relativt dårlig betalte stillinger i kommune eller NAV. Fra egen krets er inntrykket at de som tok "harde" fag generelt fort gikk ut i arbeidslivet med betraktelig bedre lønn enn statsviterne, og at selv om de "harde" studiene nok var mer krevende og de "myke" på mange måter mer interessante, fikk de som valgte førstnevnte mer igjen da de gikk ut i arbeidslivet. Så er det nok gjerne slik med statsvitenskap og lignende at noen veldig få får kjempeinteressante jobber som er midt i blinken for dem, og at de dermed kan dyrke interessene sine gjennom utdannelsen og arbeidslivet, men disse utmerker seg sannsynligvis gjerne også som særskilt dyktige. Jeg tenker derfor at ambisjonen er styrende her. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #9 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Jeg har master og doktorgrad i statsvitenskap. Samtlige fra mitt masterkull fikk seg raskt veldig solide jobber innen forskning, forvaltning, politi, utdanning, administrasjon, politikk, ulike tilsyn, konsulentbransjen osv. Jeg fikk selv jobb før endt masterutdanning. Hadde riktignok høyt snitt. Statsvitere kan brukes i veldig mange type jobber. Det er en generell utdanning der du har mulighet til å spesialisere deg i foretrukken retning, og i veldig ulike retninger, avhengig av hva du ønsker. Man får også god metodeutdanning. Det er et poeng at du gjerne trenger master for å lande en god jobb, dog er ikke dette unikt for statsvitenskap. Master i statsvitenskap er ikke nødvendigvis enkelt å komme inn på. Master har anntallsbegrensning og kan ha veldig høyt karsktersnitt avhengig av studiested. Du må ikke forveksle karakterkrav og karaktersnitt. Satser du på et 5-årig løp må du altså være forberedt på å være disiplinert. Er du interessert i faget ville jeg kjørt på. Det er interessant og du kan spesialisere deg i veldig ulike retninger. Jeg har aldri angret. Lykke til. Anonymkode: 936f7...5b2 Jeg har kun 5 og 6 fra vgs, så tror ikke at det er umulig få en god karakter i noe jeg faktisk er interessert i. Det var ikke akkurat alle fagene på vgs jeg syntes var like spennende, men kom igjennom med greie karakterer likevel. Det er mer at flere omtrent omtaler det som ett tullestudie, men godt se at det er muligheter om en bare jobber hardt nok slik at en får gode resultater. Anonymkode: dee3e...fba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #10 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Jeg har kun 5 og 6 fra vgs, så tror ikke at det er umulig få en god karakter i noe jeg faktisk er interessert i. Det var ikke akkurat alle fagene på vgs jeg syntes var like spennende, men kom igjennom med greie karakterer likevel. Det er mer at flere omtrent omtaler det som ett tullestudie, men godt se at det er muligheter om en bare jobber hardt nok slik at en får gode resultater. Anonymkode: dee3e...fba Jeg har jobbet i mange år i universitetssektoren, og sett selv middelmådige studenter gå ut med relevant jobb. De med toppkarakterer klarer seg veldig bra. Hadde det vært et tullestudie som du sier, hadde det ikke vært så mange statsvitere der ute i arbeidslivet. Man får en solid metodisk og analytisk kompetanse. Lønnsmessig tjener jeg godt og bedre enn feks flere jurister jeg kjenner. Nå har jo jeg doktorgrad, men også statsvitere jeg kjenner uten doktorgrad tjener godt og i noen tilfeller bedre enn meg. Som alltid avhenger alt av bransje, like mye som hvilken utdanning man har. Husk at ikke alle statsvitere jobber i det offentlige, der lønnsnivået ofte kan være er lavere enn i det private (dog med unntak). Anonymkode: 936f7...5b2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #11 Del Skrevet 5. februar 2022 Tidligere sjef for skatteetaten og nå sjef for NAV Hans Christian Holthe er statsviter. De hadde neppe ansatt en fyr med "tulleutdanning" midt i flere skandaler. Statsvitere er også den tørste gruppen ansatte i utenriksdepartementet. Også det et tegn på tyngden statsvitenskap har. Bortsett fra det er statsvitenskap et veldig trygt valg. Det er en særdeles høyt ansett utdanning i arbeidslivet. MAster vel og merke, ikke bachelor. Anonymkode: 83b0b...30e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #12 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Tidligere sjef for skatteetaten og nå sjef for NAV Hans Christian Holthe er statsviter. De hadde neppe ansatt en fyr med "tulleutdanning" midt i flere skandaler. Statsvitere er også den tørste gruppen ansatte i utenriksdepartementet. Også det et tegn på tyngden statsvitenskap har. Bortsett fra det er statsvitenskap et veldig trygt valg. Det er en særdeles høyt ansett utdanning i arbeidslivet. MAster vel og merke, ikke bachelor. Anonymkode: 83b0b...30e Enig med deg her. Både et trygt valg og et fag med tyngde. Og når man trekker navn opp av hatten: også vår nåværende statsminister er statsviter. Anonymkode: 936f7...5b2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #13 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (11 timer siden): Jeg vurderer studere statsvitenskap, men etter at jeg sjekket ut mulighetene for jobb etter utdanning er jeg litt usikker. Det dukker opp en god del nyheter, og forumtråder om at det omtrent er umulig få jobb. Folk anbefaler heller velge noe annet. Og selv om jeg synes studiet virker spennende er jeg usikker på om det er verdt bruke 3-5 år på noe en eventuelt ikke kan bruke. Nesten bedre studere det for gøy etter en har tatt en «ordentlig» utdannelse eventuelt. Andre valget er eventuelt studere økonomi og administrasjon, kjenner flere som har tatt bachelor i økonomi. Og alle sier det ikke er noe problem få seg jobb. Min søster studerer det som nettstudie nå, og studiet hennes virker egentlig veldig enkelt (jeg har hjulpet henne endel med pensumet). Anonymkode: dee3e...fba Finn først ut hva du vil jobbe med, og studere utifra det. Ikke omvendt! Anonymkode: 021dd...b69 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #14 Del Skrevet 5. februar 2022 Jeg har master i statsvitenskap og alle jeg har kontakt med har fått jobb (noen jeg ikke vet hvor har endt opp). Selv har jeg en jobb som rådgiver i en mindre kommune (fordi jeg hadde lyst å flytte tilbake til der jeg kom fra). Andre jobber i skatteetaten, studierådgiver på universitetet, Deloitte, lektor og et par i departementene. Med andre ord veldig variert. Anonymkode: e3a2f...758 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #15 Del Skrevet 5. februar 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Finn først ut hva du vil jobbe med, og studere utifra det. Ikke omvendt! Problemet med det er at det er utrolig vanskelig å vite hva man vil jobbe med når man går på vgs. Det er vanskelig å vite for nyutdannede også! Aner ikke hvor mange ganger jeg skiftet mening gjennom 5 år med studier…. Anonymkode: b7e9d...323 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #16 Del Skrevet 5. februar 2022 Kommer du deg inn på NHH? Anonymkode: 0a3e4...eb3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2022 #17 Del Skrevet 5. februar 2022 De jeg kjenner som tok master i statsvitenskap fikk seg jobb etter studiene. Anonymkode: 1e1fb...491 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå