Gå til innhold

Bakt potet, sprøtt skall hvordan?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har flere ganger prøvd meg på dette, steker uten folie. 
Har prøvd både med og uten olje, og et par ganger hvor jeg gnir inn olje kun på slutten. 
Har alltid på salt fra begynnelsen. 
Steker på rist. 
 

Har fulgt oppskrifter fra nett og YouTube. 
Når jeg tar ut potetene er skallet sprøtt og crispy kun fra midten av sidene og oppå, men seigt under. Etter å ha fylt potetene med godsaker må man bruke en skarp kniv for å kunne rive fra hverandre bunnen. 

Jeg vet at mange bruker folie, men da blir det ikke sprøtt skall, samt at poteten blir mere dampet eller kokt i stedet for bakt. 
 

Hvordan gjør dere dette? Tips? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vender du de underveis? 

Anonymkode: 45984...bed

  • Liker 1
Skrevet

Skal du spise skallet?

Skrevet

Du må snu de halvveis 

Anonymkode: fdda4...d46

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Du må snu de halvveis 

Anonymkode: fdda4...d46

Ja det gjør jeg. 

Djungelvrål skrev (1 time siden):

Skal du spise skallet?

Ja, skallet er det beste på hele poteten.  

  • Liker 1
Skrevet
Naturen skrev (5 timer siden):

Ja det gjør jeg. 

Ja, skallet er det beste på hele poteten.  

Du steker på rist? 

Anonymkode: 3f2c8...677

Skrevet
AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Du steker på rist? 

Anonymkode: 3f2c8...677

Ja på en vanlig rist. 
 

Etter at jeg har fylt potetene med masse godsaker og skal spise, er bunnen som gummi. Må nesten bruke biffkniv for å skjære gjennom om man ønsker å spise skallet. 
Får jeg ikke hele skallet sprøtt er det like greit å bruke kun folie. 

Skrevet
Naturen skrev (1 minutt siden):

Ja på en vanlig rist. 
 

Etter at jeg har fylt potetene med masse godsaker og skal spise, er bunnen som gummi. Må nesten bruke biffkniv for å skjære gjennom om man ønsker å spise skallet. 
Får jeg ikke hele skallet sprøtt er det like greit å bruke kun folie. 

Men er bunnen sprø før du fyller den?  Når den kommer ut av ovnen? Ellers hadde jeg prøvd å sette rista lavere og skrudd opp underarmen en stund 

Anonymkode: fdda4...d46

Skrevet

Jeg steker uten folie, har på olje, salt og pepper og steker i ildfast form og har aldri hatt sånne problemer du nevner. Jeg bruker vanlige, litt store poteter da. Har aldri forstått poenget med å kjøpe "bakepoteter" til mangedoblet pris, som heller ikke er så gode som "vanlige" poteter.

Anonymkode: f2226...4f3

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Men er bunnen sprø før du fyller den?  Når den kommer ut av ovnen? Ellers hadde jeg prøvd å sette rista lavere og skrudd opp underarmen en stund 

Anonymkode: fdda4...d46

Synes egentlig ikke den virker veldig sprø under nei, Jeg skal prøve med å sette den lengre ned. Kanskje jeg også kan snu den helt på slutten igjen og sette på grillen litt. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...