Gå til innhold

Kan jeg bruke kulturmelk og ekstra lett i stedet for helmelk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fikk lyst å bake horn nå, og det frister ikke å kjøre på butikken bare for helmelk. Har ekstra lettmelk og kulturmelk, kan jeg bruke en blanding av de to? 

Anonymkode: 2b501...40c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hadde bare brukt lettmelk

Anonymkode: 3787c...621

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Hadde bare brukt lettmelk

Anonymkode: 3787c...621

Har ikke nok av bare lettmelk😅

Anonymkode: 2b501...40c

Skrevet

Kulturmelk har jo en veldig annen smak? Lurer på om det reagerer annerledes med gjær også? (Man pleier vel å bruke natron om man baker med kulturmelk)

Bare lettmelk går sikkert helt fint. 

Anonymkode: 6da87...570

Skrevet

Det går helt fint.

Kulturmelk er ypperlig til baking!

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Kulturmelk har jo en veldig annen smak? Lurer på om det reagerer annerledes med gjær også? (Man pleier vel å bruke natron om man baker med kulturmelk)

Bare lettmelk går sikkert helt fint. 

Anonymkode: 6da87...570

Gjær reagerer ikke anderledes med kulturmelk. Men mel reagerer litt anderledes, melet trekker kulturmelk bedre til seg, så man får saftigere bakst.

Kulturmelk er mer holdbart også, og gir mer holdbar bakst.

Så om man bytter ut alt eller deler av melk med kulturmelk får man saftigere bakst som varer lengre. Ellers er det lite forskjell.

  • Liker 3
Skrevet

Så bra - tusen takk for svar😃

Anonymkode: 2b501...40c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...